CZK

Zrychlete Face ID na iPadu nebo iPhonu

Zrychlete Face ID na iPadu nebo iPhonu - icoola.cz - fotografie 1 

Majitelé moderních verzí si kladou otázku, jak zvýšit rychlost Face ID na iPadu nebo iPhonu. Tato technologie vám umožňuje rozpoznat tvář majitele gadgetu, v důsledku čehož nejen odemknete telefon, ale také provedete potvrzení takových úkolů, jako je registrace na webu nebo platba za různé nákupy.

Poprvé byl modul implementován na iPhone X a od té doby se výborně osvědčil. Pro iPhone XS vyvinul Apple pokročilejší software, díky kterému se s pomocí inovativních procesorů a algoritmů proces rozpoznávání výrazně zrychlil. Pro efektivnější identifikaci existuje další metoda – sekundární skenování.


Jak přidat druhého uživatele nebo obličej do Face ID

Díky vzhledu iOS 12 je možné do Face ID přidat další, například změněnou tvář. Funkce slouží k připojení dalšího uživatele nebo pokud se vám změnil obličej (narostly vám vlasy, knír, vousy atd.). Druhý sken pro identifikaci urychluje proces odemykání.

Pokud vás zajímá otázka, jak nastavit ID obličeje, odpověď je jednoduchá - musíte provést několik jednoduchých akcí:

  • otevřete program s nastavením;
  • vyberte položku s názvem „Face ID a heslo“, zadejte kód;
  • klikněte na "alternativní vzhled";
  • vyberte "start".

Nyní byste se měli podívat do fotoaparátu, aby začala aktivace skenování vzhledu. Po aktivaci kruhu spusťte iPhone do výšky hrudníku, namiřte fotoaparát přímo na váš obličej pod úhlem 45 stupňů, snažte se držet hlavu rovně (díky tomu bude naskenována spodní část vašeho obličeje). Nyní se musíte dívat do kamery, aniž byste otočili hlavu. Poté jej sklopte dolů a naskenujte obličej. Proveďte krouživý pohyb, brada by se měla dotýkat místa pod krkem. Při druhém skenování zopakujte všechny pohyby znovu. To znamená, že pro nastavení Face ID byste měli trochu snížit nebo zvednout hlavu. Poté je proces považován za dokončený.

Zrychlené rozpoznávání umožní provést identifikaci co nejrychleji. Díky technologii je obličej snímán zespodu i zepředu. Pokud je zařízení pod úrovní obličeje a není možné se dívat přímo do fotoaparátu, je tato možnost dokonce velmi pohodlná. Nastavení umožňuje skenovat obličej v jakékoli situaci: když je smartphone na stole nebo jste ho vytáhli z kapsy během pohybu. Mobilní zařízení je tak možné odemknout v jakékoli situaci.

Jak odemknout Face ID na iPhone bez přejetí prstem

Apple umožňuje na iPhonu odemykat ID obličeje bez přejetí prstem. Pokud potřebujete odemknout po neúspěšném pokusu, nejprve se ujistěte, že váš obličej je jasně před smartphonem, musíte se dívat přímo do fotoaparátu. Když se objeví obrazovka s heslem, ignorujte ji, místo toho přejeďte prstem od spodního okraje nahoru. Funkce bude fungovat, jakmile se obličej objeví v objektivu. Skenování otevře na zařízení všechny potřebné funkce, budete moci číst zprávy, dopisovat si, volat a mnoho dalšího.

Odemknutí pomocí aplikace znamená provedení určitých akcí:

  • Probuďte zařízení z režimu spánku dotykem.
  • Přejeďte prstem nahoru ze spodní části displeje.
  • iPhone je nutné držet ve svislé poloze, dívejte se přímo na displej. iPad - v jakékoli poloze. V horizontálním případě se vyplatí dbát na to, aby fotoaparát nezakrýval prst, podívejte se na displej. Pokud nosíte masku, budete muset zadat požadovaný kód.

Chcete-li povolit nebo zakázat funkce, měli byste jít do nastavení, položka „ID obličeje a kód“, stisknout „odemknout“. Tuto technologii lze použít pro různé nákupy:

  • Ujistěte se, že používáte chytrý telefon.
  • Chcete-li kartu použít, dvakrát klikněte na tlačítko umístěné na boku. Pokud chcete použít jinou kartu, dvakrát klikněte na boční tlačítko, vyberte kartu a poté druhou.
  • Pozorně se podívejte na telefon pro odemknutí, pokud máte masku, vyberte funkci „platit heslem“ a zadejte ji.
  • Udržujte telefon v blízkosti čtečky hotovosti.
  • Počkejte na výsledek „hotovo“.

Pro nákup na libovolné stránce klikněte na „koupit s Apple Pay“, můžete si také vybrat aplikaci pro platbu. Potvrďte transakci, vyberte kartu, dvakrát klikněte na tlačítko na boku, podívejte se na smartphone a počkejte na dokončení transakce.

Popsaná technologie se používá pro zadávání různých programů. Je také možné použít automatické zadání jména vlastníka. Chcete-li to provést, otevřete program, stiskněte tlačítko odpovědné za zadání, potvrďte žádost o použití jména a hesla a podívejte se na smartphone. Pokud chcete používat program, který tuto funkci podporuje, ale neumožňuje její okamžité použití, budete se muset poprvé přihlásit ručně. Poté budete moci vstoupit do aplikace pomocí odemknutí obličejem. Ukazuje se, že odemykání Face ID na iPhone bez přejetí prstem je velmi jednoduché.

Face Id nezaostřuje na Iphone

  1. Jsou situace, kdy Face ID nechce zaostřit. To je způsobeno řadou omezení:
  2. Nové přístroje jsou schopny rozpoznat majitele v jakékoli poloze hlavy. Aby senzor na smartphonu fungoval, měl by se držet rovně, malé odchylky jsou přijatelné, ale pokud jsou výrazné, nic nebude fungovat.
  3. Jasné světlo dopadající na hlavu neumožní skeneru provést identifikaci.
  4. Funkce se může z bezpečnostních důvodů sama vypnout. Například pokud bylo provedeno příliš mnoho nesprávných rozpoznání.

Skener by měl jasně vidět vaše funkce. Pro urychlení odezvy Face ID je vhodné přidat více variant vašeho vzhledu. Již bylo zmíněno výše, jak přidat změněný vzhled do ID obličeje.

Dodržováním těchto pravidel můžete zlepšit fungování programu, provést identifikaci co nejrychleji.

Zrychlení odezvy Face ID na vašem telefonu

Existuje několik tipů, jak urychlit odezvu Face ID. Tyto zahrnují:

  • Na displej nepoužívejte levné ochranné sklo nebo fólii. Ochrana určená pro přední část zpočátku neovlivní chod aplikace, ale po určité době se začne odlupovat, což povede ke zkreslení infračerveného signálu.
  • Přední stranu iPhonu pravidelně otírejte speciálním hadříkem. Správné čištění je klíčem k vynikajícímu výkonu skeneru a obou fotoaparátů.
  • Udržujte telefon ve vzdálenosti asi 30-50 centimetrů. Tento rozsah umožňuje, aby snímač pracoval co nejrychleji, neměli byste zařízení držet příliš blízko obličeje.
  • Odstraňte různé doplňky: brýle, šátky, šátky atd. Některé produkty interferují s infračerveným zářením.
  • Pravidelně měňte úhel smartphonu. Postupně zvedněte telefon, dokud nedosáhnete úrovně očí. V závislosti na poloze světelných zdrojů by měla být poloha změněna. Na povrch by mělo dopadat minimum slunečního záření.
  • Stojí za zvážení, že aplikace může selhat. Díky vazbě tohoto modulu na základní desku budete muset vynaložit nemalé peníze na opravy. Face ID musí být správně nastavené, jinak prostě přestane fungovat.

Porovnání dvou technologií: prst nebo obličej

Obě možnosti umožňují odemknout telefon co nejrychleji: jedna prstem, druhá obličejem. Každý z nich má řadu výhod. Dotyk byl prověřen časem, funguje spolehlivě a stabilně, hackování je celkem levné. Umožňuje odemykání jedním dotykem a na telefon se nemůžete ani podívat. Je možné nastavit pět různých otisků prstů, které mohou patřit různým lidem.

Mezi silné stránky face ID patří moderní ochrana, minimální riziko hacknutí, není potřeba speciální tlačítko na smartphonu, odemykání probíhá i v rukavicích. Tato technologie je progresivnější a inovativnější, jen škoda, že s jejím přidáním do notebooků nespěchají. Zvýšení rychlosti identifikace na iPadu nebo iPhonu je způsobeno přidáním změněného obličeje. Svůj telefon tak můžete odemknout kdykoli, i když je venkovní teplota pod bodem mrazu. Systém je zcela bezpečný, objevil se nedávno, ale již si získal mnoho fanoušků.

Vase hodnoceni: