Úplně první iPhone: evoluce Applu

Úplně první iPhone: evoluce Applu - icoola.cz . fotografie 1 

Úplně první iPhone: evoluce Applu

Telefon, který to všechno začal, je iPhone 2G, který v roce 2007 vzal svět útokem. Fanoušci při pohledu na tuto apple novinku jednoduše šíleli. Lidé byli připraveni prodat svůj byt, jen aby získali iPhone nové generace. Mnozí si v té době dokázali vybudovat byznys na prodeji a exportu těchto apple telefonů na území naší země. Vtipné je, že v té době nebyla v nastavení ani v polská verze smartphonu, o té české nemluvě. Tato skutečnost ale nezabránila našim lidem v aktivním nákupu jejich oblíbeného nového zařízení . Jediným problémem mohla být jeho cena, která byla, jak asi tušíte, vysoká.

 

Úplně první telefon Apple iPhone 2G

iPhone 2G není jen prvním telefonem společnosti Apple, ale skutečnou revolucí ve světě smartphonů. Tento iPhone byl představen v lednu 2007 a v červnu téhož roku se již dal koupit na pultech obchodů. iPhone 2G se okamžitě stal vedoucím telefonem na trhu, protože měl hned tři zařízení : hudební přehrávač, internetový komunikátor a telefon.

Cena tohoto zařízení v roce 2023 může kolísat v závislosti na přání prodejce, protože dnes můžete iPhone 2G koupit pouze v aukcích nebo z druhé ruky. Najít nové zařízení je v podstatě nemožné a pokud budete mít to štěstí, že narazíte na prodejce nového iPhonu první generace, vyjde zhruba na půl milionu korun, a to není vtip. Mnoho zarytých fanoušků Applu sní o tom, že si do své sbírky přidají telefon, kterým to všechno začalo. Proto se cena zvedá sama. Nalezení tohoto zařízení, v použitém stavu a se značným poškozením, však nedá mnoho úsilí. A takový nefunkční iPhone nebude stát moc. Podstata takového nákupu spočívá právě v jeho funkčnosti, takže nákup nefunkčního zařízení i s takovou historií je naprosto nesmyslný.

Kompletní sada iPhone první generace

Jak jsme si již řekli výše, dnes je prakticky nemožné najít nový iPhone 2G a pokud je to možné, pak vás taková zábava bude stát obrovské peníze. Buďme proto nostalgičtí a připomeňme si, jaký byl první smartphone od Applu.

Samotná krabička byla vyrobena v černém provedení, stejně jako iPhone 7. Přední strana iPhonu se chlubila a napovídala majiteli, co ho čeká uvnitř. Na krabičce je logo společnosti – nakousnuté jablko. Nápis na boku je iPhone a na zadní straně jsou jeho specifikace. Stručně řečeno, vše je klasické, s výjimkou černé barvy, která se z nějakého důvodu nechytila ​​u následujících modelů, kromě 7, jak jsme již řekli. Nyní je krabice iPhone 12 třikrát menší, stejně jako obsah.

Uvnitř krabice na vás čekala první generace iPhonu v plastové vaničce. Hned bychom chtěli upozornit na fakt, že v té době se apple společnost mnohem méně trápila s balením svých produktů. Nyní mají s touto akcí určité problémy. Nepochybně to dělají kvůli rychlému zhoršování životního prostředí a s touhou životnímu prostředí pomoci. Myslíme si však, že je možné vylepšit vlastní produkty tak, aby neškodily přírodě a nepřipravovaly uživatele o radost z procesu nákupu a dalšího používání.

Také si nemůžeme pomoci, abychom vám neřekli o legendárním hadříku na utírání displeje, který přišel s iPhonem 2G. Vyráběl se také v černé barvě a byl mimořádně příjemný na dotek. Dokázali byste si právě teď představit stejný hadřík v sadě dalšího iPhonu 13, kterým byste otřeli obrazovku od prachu?

Pokud jste v tuto chvíli ještě neplakali, tak vás spěcháme naštvat ještě víc, protože balíček iPhone 2G obsahoval dokovací stanici zdarma, za kterou byste nemuseli platit ani cent. Takto velkorysý byl Apple v roce 2007.

Telefon, který to všechno odstartoval, obsahoval samozřejmě všechny oblíbené nálepky s logem Apple. Ne v černé, jak jste možná tušili. Tedy alespoň s tímto apple společnost časem nepřestala.

Nabíječka byla jako současný iPad – hranatá a nepříliš skladná.

Lightning  kabel ještě nebyl ani ve vývoji a místo něj uživatelé iPhone 2G dostali běžný 30pinový konektor. Mimochodem, tyto šňůry byly velmi kvalitní a spolehlivé, v dnešní  době, Lightning rád drhne.

Žádná nová AirPods s vakuovým efektem a absencí drátu a s pohodlným nošením. V té době o tom nikdo nevěděl. Sada ale obsahovala sluchátka! Sluchátka! Dnešní uživatelé Applu sní o nabíječce, nemluvě o přiložených sluchátkách.

Ano, za dob Stevena Jobse měla firma o něco lepší přístup ke svým zákazníkům, ale teď se za všechno musí platit.

Je pro nás legrační, že v sadě s úplně prvním iPhonem jste dostali návod krok za krokem s podrobnými pokyny, jak správně volat, jak hovor přijmout, jak správně používat nastavení, jedním slovem, vysvětlovalo vše, na co jsme dnes zvyklí a děláme „se zavázanýma očima“. Pak se však všem těmto výsadám civilizace stačilo naučit.

Vnější vlastnosti iPhone 2G

Samotný telefon má 9 centimetrů, což se v roce 2007, v době anotace této vychytávky, zdálo na běžný telefon neuvěřitelně velké. Teď to samozřejmě zní směšně, ale tehdy stovky lidí šílely do nových možností, které se otevírají spolu s velikostí této obrazovky.



 

Na šířku není iPhone první generace také malý a má celých 66 milimetrů. A tloušťka byla 11 milimetrů. Představte si teď, že je váš telefon tak tlustý, podle nás, by to bylo velmi nepohodlné. Lidstvo začalo uvažovat jinak a tak vývojáři Applu zahájili zlatý standard velikosti obrazovky pro všechny následující telefony. Nejen iPhone, ale i konkurenti, kteří chtěli napodobit počin apple giganta, ale dopadlo to mnohonásobně hůře než originál, což z Applu udělalo nejvýkonnější společnost na trhu.

Bez ohledu na své parametry však iPhone 2G sám o sobě vypadal neuvěřitelně krásně. Takový názor zastáváme možná jen my, ale jelikož jsme fanoušky apple produktů, nelze neobdivovat úplně první výtvory.

 iPhone tehdy udělal revoluci právě kvůli svému designu, a to: absenci klávesnice. Jablečný telefon měl pouze dotykový displej, nic extra. Většina lidí nemohla přijít na to, co s tím dělat a jak používat takový inovativní “přístroj”.

Tato obrazovka reagovala na sebemenší dotyk prstu, v té době se stejně jako obrazovky jiných výrobců rozsvěcovala pouze při aktivaci tlačítkem. Mimochodem, pro ty, kteří mají problém s používáním dotykového displeje, byl do samotného telefonu zabudován stylus.

Aktivace iPhonu 2G se neliší od aktivace nejnovějšího iPhonu 12: stejné jablko, které nás vítá, a stejná příjemná vibrace. První generace iPhone vás však před aktivací požádá o přihlášení do iTunes, protože v té době nebylo možné začít používat iPhone bez iTunes.

Co bylo uvnitř iPhone 2G

Pokud nás konfigurace prvního iPhonu potěšila, tak samotné plnění telefonu vás rozhodně neuspokojí. Ostatně neměl ani Apple Store, a tak nebylo možné stahovat nové aplikace. Mohli jste používat pouze ty aplikace, které byly načteny samotným systémem v době vývoje. S OS 1 můžete volat, posílat zprávy, poslouchat hlasovou schránku, pořizovat a prohlížet obrázky a spravovat je, posílat e-maily, procházet web, poslouchat hudbu, chodit na YouTube a používat věci, které byly vždy dostupné, jako je: kalendář , kalkulačka a podobně.

Již v roce 2007 však lidé našli cestu ven a dokázali systém přechytračit stažením webových programů přes prohlížeč Safari. Nelze je nazvat originálními aplikacemi, byly to spíše jakési Apple berličky.

Již s příchodem iPhone OS 2 se možnosti jablečného telefonu výrazně rozšířily.

Obrazovka měla multidotykovou technologii, která se v té době ještě nikde nepoužívala. A existenci známého gesta „pinch-to-zoom“, které umožňovalo přibližovat si obrázek na displeji, zavedl i Apple s příchodem iPhonu 2G.

RAM na palubě iPhonu 2G měla celých 128 MB, což byla pro tehdejší telefony také senzace. A před koupí první generace iPhonu jste si mohli vybrat buď 4 GB RAM nebo 8 GB. A o něco později se objevil model s 16 GB RAM.

Baterie v iPhonu 2G je 1400 mAh, což stačilo na celý den aktivního používání.

Fotoaparát na úplně prvním iPhonu byl dvoupixelový a uměl pouze fotit. Samozřejmě, pokud porovnáte výsledky iPhone 2G a nových modelů iPhone současnosti, fotografie pořízené na iPhone 2007 budou vypadat chudě a špatně. Svého času to ale byl absolutní průlom ve světě telefonů, které začaly blogovat v dnešní podobě. Ano, tehdy neexistovala přední kamera, stejně jako oblíbené selfie všech, ale už tehdy si lidé mohli zaznamenat příjemný okamžik do galerie svého iPhonu. A pak to sdílet s uživateli na sociálních sítích. Instagram však tehdy neexistoval.

Vývoj iPnone: kde to všechno začalo a co máme nyní

První pokusy o vytvoření iPhonu provedl Apple již v roce 2005. Tehdy zakladatel Steve Jobs hořel touhou vytvořit vícedotykový senzor. Vývojářům trvalo dva roky, než tento nápad realizovali, a v lednu 2007 představili světu iPhone 2G, který se později stal skutečným průlomem ve světě technologií. Cituji Jobse z prezentace iPhone 2G: Na tento den jsem se těšil dva a půl roku a dnes Apple plánuje telefon znovu vydat. A jeho slova se stala skutečností. O iPhonu 2G – vůbec prvním jablečném smartphonu v historii – jsme mluvili výše a nyní vám nabízíme, seznámení se s tím, co se dělo dál v apple světě telefonů.

iPhone 3G a iPhone 3GS bezprostředně po kolosálním průlomu iPhone 2G

O rok později nám ve slunném San Franciscu Steve Jobs ukázal další iPhone 3G, který byl dvakrát rychlejší než jeho předchůdce a stál o polovinu méně. To ještě více přesvědčilo lidi, aby brali Apple obchody útokem.

iPhone 3G bude umět pracovat s aplikacemi třetích stran a bude dostupný ve více než sedmdesáti zemích světa.



 

Také se v novém iPhonu objevil modul GPS, 3G modul a poprvé se veřejnosti představil Apple Store, bylo to něco fantastického, protože se uživatelům díky Apple Storu zpřístupnily aplikace od jiných vývojářů. Tímto způsobem se funkčnost gadgetu výrazně zvýšila.

 iPhone 3G fungoval na OS verze 2.0. Do prodeje se dostal 21. června za cenu 200 dolarů, což je polovina ceny iPhone2G.

Schopnost natáčet video se však v iPhonu objevila až o rok později, když se objevil iPhone 3Gs.S8 V červnu 2009 byl v San Franciscu představen nový jablečný telefon. Od té doby Apple u svých iPhonů přešel na dvouletý životní cyklus, kdy se z iPhonu 3G stal iPhone 3Gs a systém se porouchá teprve za osm let, ale o všem postupně.

Novinka fungovala na základě aktualizovaného OS 3 a dostala dlouho očekávanou schopnost natáčet video, kterou jableční fanoušci již dlouho očekávali v původní vývojářské základně, aby k tomu již nemuseli stahovat programy třetích stran - berličky . To, co uživatelé Applu zneužívají dodnes.

Počet megapixelů samotného fotoaparátu se zvýšil ze 2 na 3. Automatické ostření bylo představeno i v iPhonu 3Gs.

Protože „S“ – název telefonu v překladu z angličtiny znamenal rychlost, Apple se zaměřil především na produktivitu, která se zdvojnásobila. Představeno bylo i hlasové ovládání, které samozřejmě bylo daleko za novodobou Siri, ale je jasné, že tímto směrem se společnost ubírala už tehdy.

Množství paměti se také výrazně zvýšilo z 8 na 16 GB. A ceny zůstaly nezměněny, což  muselo potěšit.

iPhone 4 a iPhone 4S v evoluci Apple

7. června 2010 Apple představil l iPhone 4, což byl další průlom. A s ním je všechno mnohem zajímavější. Za prvé, právě s ním začala společnost používat procesory vlastní výroby Apple A4, který se používal v tehdejších iPadech.



 

Za druhé, za celou dobu existence iPhonu se radikálně změnil design, stal se mnohem přísnější a jeho zadní panel se stal skleněným. Hlavní fotoaparát dostal rozlišení 6 megapixelů, dostal blesk a možnost natáčet HD video. A byl to iPhone 4, který nám udělal selfie díky přednímu fotoaparátu.

A také operační program se stal z obvyklého OS - iOS. iPhone 4 běžel na iOS 4.

Cena a množství RAM zůstaly nezměněny.

Poté se datum vydání smartphonů posunulo na ten, na který jsme všichni již dlouho zvyklí, a 4. října 2011 Apple představil svým uživatelům aktualizovanou verzi gadgetu - iPhone 4S. A v tomto případě písmeno S neznamenalo rychlost, ale vzhled hlasové asistentky Siri, která už dlouho mluvila mnoha jazyky, ale na českou verzi jsme si museli několik let počkat. Siri se stále vytváří.

Design iPhonu 4S zůstal nezměněn, všechny novinky se týkaly vnitřních součástí zařízení.

Provoz iPhonu 4S měl na svědomí dvoujádrový Apple A5. Jistého upgradu se dočkal i fotoaparát, jehož rozlišení bylo rozšířeno na osm megapixelů a v režimu nahrávání videa se objevilo rozlišení Full HD.

Zařízení fungovalo na bázi iOS 5 a v samotném zařízení na uživatele čekala hora nových inovací jako: iCloud, iMessage, upomínky a integrace se sociální sítí Twitter

Cena zůstala nezměněna, ale kapacita paměti dostala tři integrace: 16 GB, 32 GB, 64 GB.

Telefon 5, iPhone 5s a iPhone 5C: další průlom společnosti Apple

12. září 2012 jablečná společnost všem ukázala své nové revoluční zařízení, které opět změní chod hry a obrátí svět technologií naruby. Před publikem se objevil nový iPhone 5 se zvýšenou úhlopříčkou zařízení na čtyři palce – byl to první iPhone s poměrem stran 16 ku 9. Srdcem smartphonu byl procesor Apple A6.



 

Zadní kamera zůstala beze změn, ale ta přední se naučila natáčet HD video.

Zastaralý 30pinový konektor nahradilo známé osvětlení, které většina z nás používá dodnes, protože alternativy k jeho pohodlí ještě nebyly vynalezeny.

Staré SIM karty se staly příliš velkými pro novou díru v iPhone 5 a musely být zkráceny na velikosti, které se používají dodnes.

Ceny a kapacita úložiště zůstaly stejné jako u iPhonu 4s.

To byl mimochodem poslední iPhone vyrobený ve starém provedení s reproduktory, ale již 10. září 2014 svět přivítal nový iPhone 5s a s ním i iOS 7. Novinka byla jakousi revolucí, na kterou jsou Apple fanoušci už dávno zvyklí.

Zařízení pracovalo na procesoru Apple A7. A písmeno S tentokrát znamenalo bezpečnost. Ten rok nám byl představen snímač otisků prstů Touch ID. Nejednalo se samozřejmě o žádnou revoluci, jelikož podobný přihlašovací přístup byl již aktivně využíván v mnoha dalších zařízeních po celém světě. Pouze Apple však učinil interakci s ním skutečně pohodlnou.

V designu se objevil nový elitní zlatý odstín, který v té době chtěl snad každý prvokupující iPhone 5s.

Hlavní novinkou byl AirDrop, který později odstartoval jednu z nejdůležitějších výhod v ekosystému Apple.

Zároveň byl předveden i iPhone 5C, který bohužel neměl nic unikátního, ale dokázal vytvořit rekord v počtu prodejů. Myslíme si, že to bylo díky zajímavému designu. Ostatně iPhone 5C proslul svou barevnou paletou, jejíž alternativu najdeme pouze v iPhonu 10R. V té době byly odstíny extrémně syté a na Android marketu nebyly obdoby, takže lidé ochotně kupovali další inovativní řešení od Applu.

iPhone 6, iPhone 6s a iPhone SE: další nový produkt společnosti Apple, který způsobil revoluci na trhu

Ne nadarmo dokázal iPhone 6 překonat dosavadní rekord v počtu prodejů, protože právě tento model jablečných smartphonů odstartoval zcela novou éru telefonů. Tato novinka byla lidstvu představena 9. září 2014 a poprvé byl gadget rozdělen do dvou modelů: iPhone 6 a iPhone 6 Plus.



 

Nové produkty založené na procesoru Apple A8, které dostaly malý přírůstek M8, zafungovaly.

Všechny tyto novinky se však hodily lidem, kteří o technice a jejím fungování něco věděli, a běžným uživatelům udělaly iPhone 6 a iPhone 6 Plus opravdovou radost svým designem, který vývojáři zcela změnili. Okraje se staly hladšími a samotný telefon je tenčí. Také úhlopříčka smartphonů výrazně narostla na 4, respektive 7 a 5 palců. Právě od tohoto oznámení začala éra „lopaty“.

Se vzhledem iPhonu 6 a iPhonu 6 Plus jsme navíc dostali funkci, bez které si většina z vás jednoduše nedokáže představit svůj vlastní život – Apple Pay.

Znatelně se zlepšila kvalita hlavního a předního fotoaparátu.

Tyto dva gadgety fungovaly na základě iOS 8.

Nové produkty se prodávaly ve třech integracích RAM: 16 GB, což na tuto vychytávku rozhodně nestačilo, 64 GB a 128 GB.

Uplynul rok a 9. září 2015 se nám ukázal nový iPhone 6s a iPhone 6s Plus. Z inovativního na nás čekal senzor s podporou technologie 3D Touch. To znamená, že obrazovka reagovala na tlak. Později společnost uznala tuto novinku za ne zcela úspěšnou a jeden z gadgetů se této technologie zcela zbavil.

Zde již byly 2 GB RAM, což bylo na tehdejší dobu hodně.

iPhone 6s a iPhone 6s Plus byly poháněny procesorem Apple A9 s M9.

Také u tohoto modelu iPhonu byla představena funkce Live Photo - živé fotografie, které vám umožní vytvořit další video prostor pro vaši fotografii, abyste si pak mohli vybrat ten nejlepší záběr.

Design potěšil novinkou Rose Gold a je to jediný růžový odstín, který se nestyděl nosit ani ten nejbrutálnější muž. Pamatuji si, jak do toho všichni šíleli a chtěli si koupit iPhone 6s Plus právě v této barvě.

A již 21. března 2016 byl představen pravděpodobně nejoblíbenější iPhone SE. Navenek to byl iPhone 5s, ale s výplní iPhone 6s se do designu nového iPhonu SE přenesla i barva Rose Gold. To není překvapivé, vezmeme-li v úvahu šílenou poptávku té doby po tomto konkrétním odstínu.

Mezi novinkami stojí za zmínku nový fotoaparát a procesor Apple A9. Zde ale nebyl přidán 3D Touch, což naštvalo miliony lidí, kteří si chtěli koupit právě tento model iPhonu.

iPhone 7 a iPhone 7 Plus jsou oblíbená řešení milionů uživatelů Apple

Již 7. září 2017 byly představeny iPhone 7 a iPhone 7 Plus a právě zde nastala éra smartphonů, které jsou dodnes aktuální, se kterými se nestydíte vyjít do ulic a které potěší.

Hlavní pozornost vývojářů byla věnována fotoaparátu, přidali optickou stabilizaci. A iPhone 7 Plus obecně dostal druhý modul fotoaparátu, což vyvolalo mezi uživateli vlnu pozitivních emocí. Díky druhému fotoaparátu jste mohli fotit portréty.

Také s příchodem iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus začala éra ztrát, která dodnes neskončila. A to mluvíme o snaze Applu připravit nás o vše, co máme na telefonehc rádi. Firma začala své krádeže s tříapůlmilimetrovým Jackem. Výměnou za to Apple nabídl uživatelům, že si mohou koupit sluchátka Airpods nebo použít adaptér, který naštěstí dostali se sadou.

Srdcem zařízení byl nový procesor Apple A10 Fusion. Baterie jsou odolnější na jednu hodinu provozní práce.

Krádež tříapůlmilimetrového Jacka kompenzovaly cool reproduktory.

Líbil se mi i design. Tlačítko „Domů“ přestalo být fyzické a stalo se dotykovým.

iPhone 7 a iPhone 7 Plus byly také chráněny před prachem a vlhkostí, ale pouze slovy podle dobré tradice Applu. Na takové poškození se vztahuje záruka.

Nové produkty založené na iOS 10 fungovaly.

S úložnou kapacitou je pryč 16GB verze, nyní je k dispozici pouze v 64GB, 128GB a 256GB.

Gadgety se na pultech objevily 16. září.

iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X: nové slovo v designu Apple

12. září 2017 nám byly ukázány tři nové smartphony najednou: iPhone 8, iPhone 8 Plus a zcela inovativní iPhone X.

Aktualizace na iPhone 8 a iPhone 8 Plus byly menší a mohly by se spíše nazývat iPhone 7s. Myslíme si, že Apple chtěl světu ukázat svou inovaci v podobě iPhonu X natolik, že se rozhodl nepracovat tvrdě na vytvoření iPhonu 8. Hned se tedy přesuneme k iPhonu X, který se stal skutečným průlomem ve světě telefonů .

Nebereme-li v úvahu velké množství inovací, uživatelé očekávali zcela novou cenu, která výrazně narostla.

Touch ID bylo také nahrazeno Face ID, které odemykalo gadget pomocí skeneru obličeje.



 

S tlačítkem Home jsme se museli navždy rozloučit (až u druhé generace iPhonu SE Apple vrátil staré tlačítko, které chybělo mnoha uživatelům).

Také poprvé byl použit displej Late se zářezem, který vesele kopírovali čínští konkurenti, ale nezvládli to tak dokonale jako Apple.

Hlavní fotoaparát doznal určitých změn, byl jednoduše otočen o 90 stupňů.

Úhlopříčka displeje byla 5 a 8 palců.

Design nepotěšil svou rozmanitostí a iPhone X bylo možné koupit pouze ve dvou barvách: stříbrné a šedé.

Nejdůležitější novinkou bylo Animoji. Co může být lepšího, než se stát upovídanou opicí.

iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR: Ztráta Applu

Již jsme psali článek o aktuálních modelech iPhone v roce 2021, ve kterém jsme iPhone XR uznali za nejhorší rozhodnutí dneška. A pokud si myslíte, že tehdy byla situace jiná, velmi se mýlíte. U iPhonu XS Max byla hlavní dominantou zvětšená obrazovka, jejíž velikost se svou velikostí zapsala do historie iPhonu. A iPhone XS se vlastně nelišil od svého předchůdce. Co můžete říci o iPhonu XR, který byl oproti zbylým dvěma novinkám mnohem levnější a praktičtější. To je v očích uživatelů iPhone SE druhé generace.

Chybí mu funkce 3D Touch a toto rozhodnutí učinil Apple s cílem zachovat adekvátní cenovku pro iPhone XR. Zbytek je iPhone XS bez jednoho fotoaparátu.

Nové produkty založené na procesoru Apple A12 Bionic fungují.

iPhone 11 a iPhone 11 Pro: Další evoluční krok společnosti Apple

Hned příští rok, v září, byly představeny nové iPhony 11 a iPhone 11 Pro, které se vzhledově od svého předchůdce nelišily, až na přítomnost druhého fotoaparátu na zadním panelu.

A samozřejmě samotný design je proveden v sedmi různých barvách, které se u předchozího modelu iPhonu neopakují. Dalším důležitým detailem v designu iPhonu 11 byla absence nápisů na zadním krytu smartphonu.

iPhone 11 má pouze dva fotoaparáty, ale iPhone 11 Pro potěší uživatele třemi fotoaparáty, které zahajují novou éru nahrávání videa. Vývojáři se však rozhodli odebrat automatické ostření, které si mnoho fotografů tolik oblíbilo.

Procesor v těchto dvou je nový Apple A13 Bionic. A fungují na operačním systému iOS 13.

iPhone SE 2. generace: kontroverzní gadget od Applu

Od představení tohoto smartphonu uplynulo dost času na to, abychom prověřili jeho praktičnost a jedinečnost. A můžeme s klidem říci, že Apple nevydal kontroverznější iPhone, než je iPhone SE druhé generace. Protože obsahuje jak spoustu cool, tak spoustu negativních funkcí. Druhá generace iPhone SE je tedy plná kontroverzí.

První věc, kterou bychom rádi zmínili, je jeho nízká cena, kvůli které si ho chcete pořídit.

Okamžitě chceme také poznamenat jeho sílu, která se podle indikátorů nachází uprostřed mezi iPhone 11 a iPhone XR. Procesor v iPhonu SE druhé generace si vypůjčil z iPhonu 11 - Apple A13 Bionic, což z něj dělá opravdu odolný gadget, i když se sníženým výkonem pro zajištění úspory energie.



 

Design potěší barevnou paletou, která trochu připomíná iPhone SE první generace, ale tentokrát vývojáři udělali barvy o něco nudnější a méně nápadné.

Je také důležité poznamenat že má pouze jeden fotoaparát místo obvyklých dvou.

Kapacita paměti je: 64 GB, 128 GB a 256 GB, což není tolik.

Tlačítko Home vstalo z mrtvých a vrátilo se do druhé generace iPhonu SE, což v mnohých vyvolalo nostalgii po starších modelech. Pro některé to bylo hlavní kritérium a argument ve prospěch nákupu tohoto jablečného smartphonu.

Je vlastně extrémně kontroverzní, protože na jednu stranu jde o výkonnou vychytávku nové generace, ovšem se starým designem a přítomností pouze jednoho fotoaparátu.

Co nás dále čeká ve vývoji Applu

Zde si můžete hodně fantazírovat. Není známo, co by se stalo se společností, kdyby Steve Jobs nezemřel, protože vytvořil prostě fantastické věci, o kterých jsme vám dnes řekli

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
24.04.2023
vocabulary.updateblog
24.04.2023
Comments 0
Views 19
73 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: