TOP funkce iPhonu

19 липня 2023

user

TOP funkce iPhonu - icoola.cz - fotografie 1

Chcete znát TOP funkce iPhonu? Číst dál. iPhone je jeden z nejlepších telefonů na světě. Ve svých technických vlastnostech nemá obdoby. Pojďme se podívat, jak inovuje před konkurencí.

 

Ultra rychlé zpracování informací

V iPhone jsou nainstalovány nejvýkonnější procesory. Například čip A 13, který se objevil u modelu 11, je schopen provádět až 1 bilion operací za sekundu.

Nový čip A 12, který je použit u modelu 12, je ještě výkonnější. Je o 50 % rychlejší než ostatní čipy, s jeho pomocí se strojové učení zrychlí o 70 %, Neural Engine o 80 %. Čipová sada šetří nabití baterie, zlepšuje grafiku.

 

Nejvýkonnější grafický procesor

Apple nabízí také nejrychlejší grafický procesor – GPU. Je to 20 % konkurentů.

 

Super kamera

V nejnovějších modelech vidíme 12 MP fotoaparát. Existuje několik režimů fotografování, automatické ostření, režim fotografování ve tmě.

 

Ultra širokoúhlý fotoaparát

 

Používá se pro panoramatickou fotografii. Jeho snímací úhel je 120 stupňů. Membrána 2.4. K dispozici je funkce přiblížení fotografie. Nový fotoaparát umožňuje pořizovat panoramatické snímky, které se výrazně liší od toho, na co jsme byli zvyklí vídat dříve.

 

Noční režim fotografování

Umožňuje pořizovat realistické fotografie ve tmě. Spouští se automaticky, nepoužívá blesk. Software zlepšuje kvalitu fotografií: vyrovnává vyvážení barev, odstraňuje rozmazání, zlepšuje detaily fotografie, odstraňuje šum. Pokud dříve kvalita nočních záběrů na iPhonu zůstala nedostatečná, nyní je tento nedostatek odstraněn. Bylo možné fotografovat v noci v režimu na výšku a také na fotoaparátu pro selfie.

 

12MP selfie fotoaparát

Jedná se o jeden z mála telefonů, kde přední kamera není horší než ta hlavní. Jeho rozšíření je 12 MP. Membrána 2.2.

Zpomalený pohyb

Umožňuje natáčet originální video v neobvyklém formátu. Snímková frekvence až 120 za sekundu.

Záznam videa ve formátu 4K

Toto je nejlepší formát záznamu videa. Rychlost záznamu lze nastavit od 24 do 60 snímků za sekundu.

Detaily obrázků

 

Telefon pořídí 4 hlavní a 4 doplňkové snímky ještě před stisknutím spouště. Po stisknutí se vytvoří jeden ucelený snímek s vysokou mírou detailů.

Mezi doplňkovými funkcemi fotoaparátu si všimneme lidaru, který lze také použít k vytvoření dodatečné reality.

Režim makro fotografování

Je určen pro focení toho, co bylo dříve pro fotoobjektiv prakticky nedostupné, například kapky rosy, jehličí na stromech atd. drobné předměty.

Technologie prostorového zvuku

Je použita technologie prostorového zvuku. Realisticky reprodukuje zvuky s vysokou mírou detailů.

občanský průkaz

iPhone je jedním z prvních telefonů, které začaly poznávat své majitele podle obličeje. Zde je jeden z nejrychlejších ID, funguje o třetinu rychleji než většina konkurentů. Není nutné pokládat telefon přímo před osobu. V iPhonu 12 senzor rozpozná majitele i při nošení slunečních brýlí.

 

Snímač otisků prstů

Ačkoli chybí v nejnovějších modelech, je přítomen v dřívějších verzích. Je to jednoduchý a pohodlný způsob, jak odemknout telefon otiskem prstu.

 

Životnost baterie

Výdrž baterie je jedním z nejdůležitějších kritérií pro telefon. Arrle dokázal dosáhnout vynikajících výsledků. Nejnovější modely vám umožní sledovat videa po dobu 17 hodin bez přestávky.

Rychlé nabíjení

Místo 5wattové nabíječky můžete zvolit 18wattové zařízení. S jeho pomocí nabijete telefon z nuly na 50 % za půl hodiny.

 

Bezdrátové nabíjení

Jmenuje se MagSafe. Pomocí magnetu se připevňuje k zadní stěně smartphonu, zabírá minimum místa. Nyní dráty nejsou potřeba. Je odolnější, protože není tajemstvím, že nabíjecí okénko je jednou z nejslabších částí telefonu, která jako první selhává. A nabíjecí kabel často praskne. Díky bezdrátovému nabíjení bude možné se všem těmto nevýhodám vyhnout. Magnetický obal je vhodný pro uložení plastových karet apod.

 

Silný případ

Pouzdro na iPhone je vyrobeno ze speciální hliníkové slitiny, která chrání telefon před nechtěným poškozením. Nejnovější verze telefonu – iPhone 12 PRO dostala ještě pevnější pouzdro – vyrobené z oceli.

 

Keramický štít

Poskytuje dodatečnou ochranu předního povrchu smartphonu před poškozením.

Super silné sklo

Ultra pevné sklo vyrobené podle speciální receptury zůstává neporušené i po náhodném upuštění. Sklo těsně přiléhá k tělu, což zabraňuje pronikání vlhkosti dovnitř. Na displeji se objevil nanokeramický povlak, který zvýšil pevnost 4x.

Funkce TrueTone

Jedná se o technologii, která mění přenos tepla obrazovky v závislosti na osvětlení. Hlavním úkolem TrueTone je pohodlný obraz.

Odolnost proti vlhkosti

Nevíme, co majitelé iPhonů se svými telefony dělají, ale každá nová generace je stále odolnější vůči vlhkosti. Například iPhone 11 získal index ochrany proti vlhkosti IP68. To znamená, že telefon vydrží pod vodou až půl hodiny, a to v hloubce až dvou metrů. Zároveň dovnitř neprosákne vlhkost.

Audiozum

 

Tato funkce je dostupná u panoramatické kamery. Při změně měřítka videa se automaticky změní i intenzita zvuku.

Systém potlačení hluku

Telefon dobře rozpozná hlas majitele, přehluší ostatní zvuky. To vám umožní zbavit se šumu a přenést čistý zvuk.

Rychlé načítání dat

Nejnovější modely telefonů od společnosti Apple poskytují nejrychlejší bezdrátové stahování informací. Pro tento účel je zde implementován nový standard síťového připojení Wi-Fi 6. Další komunikační standardy: Bluetooth 5.0, NFC a Ultra Wideband. 5G je podporováno v některých zemích.

Systém přenosu dat

Chcete-li přenést informace ze starého iPhone do nového, stačí otevřít speciální aplikaci, položit dva smartphony vedle sebe a postupovat podle pokynů.

Podobným způsobem můžete přenést informace ze zařízení Android do iPhone.

 

 

Jak vidíte, iPhone dává svým majitelům vstupenku do high-tech klubu. Oceňujeme telefony Arrle pro jejich vysoký výkon, spolehlivost a kvalitu.

avatar
vocabulary.authorblog Michaela Bartonova
vocabulary.createblog
19.07.2023
vocabulary.updateblog
19.07.2023
Comments 0
Views 35
16 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: