Top 5 nejdražších elektromobilů na světě

08 серпня 2023

user

Top 5 nejdražších elektromobilů na světě - icoola.cz - fotografie 1

Elektromobily se od ostatních automobilů liší tím, že jejich provoz je závislý na elektromotorech, které se dobíjejí z baterie. Mimochodem, taková auta se objevila dříve než jejich benzínová verze.

První elektromobil se objevil v roce 1841. Vzhledem k tomu, že tento typ vozu nebyl vyroben dokonale, měly benzinové vozy na tomto trhu obrovskou výhodu. Zájem o elektromobily se objevil až v 60. letech, protože došlo k ekologickým problémům motorových vozidel a určité krizi, která způsobila velké zdražení pohonných hmot.

Jaké jsou výhody elektromobilů?

  • žádné výfukové plyny. To znamená, že nedojde k žádné újmě na životním prostředí;
  • elektřina je mnohem levnější než palivo;
  • spolehlivost a trvanlivost výroby automobilu;
  • jednoduchý design;
  • dostupný poplatek z běžné zásuvky;
  • při dopravní nehodě je pravděpodobnost výbuchu nízká;
  • plynulost pohybu na vysoké úrovni.

Jaké jsou nevýhody elektromobilů?

  • baterie pracují při velmi vysokých teplotách a mají také vysokou cenu;
  • nabíjení trvá dlouho;
  • problém s likvidací baterie.

Hlavními důvody nízké poptávky po elektromobilech jsou jejich vysoká cena a krátký dojezd na jedno nabití. Elektromobily jsou drahé kvůli bateriím, konkrétně jejich nedostatku. Ale mnoho výrobců navazuje spolupráci s firmami, které se zabývají tvorbou baterií pro takové stroje.

Mnoho společností vyrábějících elektromobily pracuje na jejich vylepšení. Vyvíjejí baterie, aby auto potřebovalo k provozu krátkou dobu nabíjení.

Oblast obklopená pouze elektrickými vozidly je skvělá pro život, protože se zlepší ekologické prostředí, což se projeví na zdraví lidí.

Mimochodem, Norsko plánuje do roku 2025 používat pouze elektromobily, přičemž zcela opustí osobní automobily.

Nové elektromobily se nabíjejí rychle (přibližně 80 % za půl hodiny). To platí spíše pro USA a Čínu, zatímco Rusko, Ukrajina a Evropa zaostávají.

V současné době je na světě přibližně 2 miliony elektromobilů.

 

Top 5 nejdražších elektromobilů:

  1. Genovation GXE (850 000 $). Velmi cool design tohoto moderního vozu. Je považován za nejrychlejší elektromobil na světě, protože jeho rychlost je vyšší než 300 km/h. Extrémně vysoký výkon. K dispozici je Wi-Fi (také LTE a 4G) a klimatizace. Vůz má ideální hmotnostní poměr 50:50. Nechybí ani dotyková obrazovka infotainmentu a stereo systém s hlasitými reproduktory.
  2. Nio EP9 (1,5 milionu dolarů). Vyrábí se v Číně. Tato společnost chce konkurovat modelům jako Porshe a Lambo. Jedná se o unikátní model, který na cestách jen tak nenajdete. Tento model dosáhne rychlosti 313 km/h za 2,7 sekundy. Plné nabití vozu trvá pouze 45 minut.
  3. Rolls-Royce 103 EX (1,6 milionu dolarů). Vozy této společnosti jsou považovány za krásné. Takový elektromobil má exkluzivní funkčnost a design. K dispozici je také umělá inteligence. U tohoto vozu není žádné ruční ovládání.
  4. Lotus Evija (2,1 milionu dolarů). Ne nadarmo je tento vůz považován za jeden z nejlepších na světě. Tento model je lepší než Bugatti. K dispozici bude pouze 130 kopií. Britský výrobce. Design je vytvořen ve stylu minimalismu. K dispozici je pouze jedna vysoce kvalitní obrazovka.
  5. Aspark Owl (3,2 milionu dolarů). Toto auto má nejvyšší rychlost, jakou si lze představit. Nízké přistání pro řidiče. K dispozici jsou různé rychlostní režimy: sportovně-dynamický, pro jízdu v dešti a pro místní komfort. Celý elektromobil je inovativní.


Další seznam slavných elektromobilů:

  1. Porsche Taycan (103 000 $). Téměř tichý sportovní vůz. Má vysoce moderní technologie, neuvěřitelnou sílu, ekologický a atraktivní design. Zrychlení na 100 km/h za 4 sekundy. Řídit toto auto je radost.
  2. BMW i8 Roadster (163 300 $). Tento model existuje již deset let a nebyl populární, dokud jej neprojel Tom Cruise ve filmu „Mission Impossible“. Auto je výkonné a má i pohodlný interiér.
  3. Aston Martin Rapide E (300 000 $). Vysoký výkon vozu. Neuvěřitelný design. Zrychlení na 100 km/s za 4 sekundy.
  4. Audi E-Tron GT (195 900 $). Elektromobil se od ostatních liší tím, že má moderní funkčnost, skvělou kabinu a perfektní ovládání. Tento model byl zobrazen ve filmu "Avengers". Design interiéru vozu působí velmi atraktivním dojmem.
  5. Tesla Roadster (200 000 $). Řízení elektromobilu je zábavné a pohodlné. Toto auto je nejen atraktivní vzhledem, ale má také vysoký výkon a sílu.
  6. Tesla Model S (100 000 $). Auto má 476 koní. Rychlost - až 250 km/h. Nabíjení auta trvá 7 hodin.
  7. Kia e-Niro (45 000 $). Design vozu je prostě neuvěřitelný a moderní. Výkon - 204 koní, rychlost - 167 km/h. Mnohým se nemusí líbit, že se auto nabíjí 10,5 hodiny.
  8. Porsche Taycan (110 000 $). Jedná se o sportovní elektromobil, i když na designu to není poznat. Vůz má dojezd 462 kilometrů. Doba nabíjení je 8 hodin 40 minut.
  9. Jaguar I-Pace (75 000 $). Nabíjení trvá dlouho – 13,5 hodiny. Výkon - 400 koní. Maximální rychlost je 200 km/h. Tento model není populární.
  10. Volvo XC40 Recharge (80 000 $). Rychlost – 100 km/h za 4,9 sekundy. Doba nabíjení je 8 hodin. Moderní a atraktivní design.
  11. BMW IX3 (77 000 $). Vlastnosti jsou skvělé za cenu. Maximální rychlost je 200 km/h. Výkon motoru je 286 koní. Nabíjení trvá 8 hodin.
  12. Tesla Model X (95 000 $). Moderní design auta. Veškerá funkčnost je na vysoké úrovni.

Mimochodem, Xiaomi může v příštích letech konkurovat Tesle na trhu elektromobilů.



 

Každý model elektromobilu má tedy své výhody a nevýhody. Takových strojů je celá řada. Chcete-li si takový vůz koupit, musíte zvážit mnoho kritérií a také dostupnost nabíjecích stanic. Pokud si takové auto koupíte, životní prostředí bude lepší.

Vězte, že elektromobily jsou budoucnost!

avatar
vocabulary.authorblog Michaela Bartonova
vocabulary.createblog
08.08.2023
vocabulary.updateblog
08.08.2023
Comments 0
Views 35
17 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: