Telefon se nenabíjí, co dělat?

Telefon se nenabíjí, co dělat? - icoola.cz - fotografie 1

Telefon se nenabíjí, co dělat?

Vypnutí telefonu během nabíjení může být problém – například když necháte smartphone nabíjet přes noc, můžete přijít pozdě do práce, protože váš budík prostě nezazvoní. Poškozená nabíječka nejčastěji způsobí vypnutí telefonu při nabíjení. Důvodem však může být nefunkčnost samotného smartphonu nebo poškození zásuvky.

Problémy s nabíjením telefonu

Vypne se telefon po několika sekundách po připojení k nabíječce? Trvá to déle, možná pár minut nebo dokonce hodin? V takové situaci by mělo být vyloučeno několik možných faktorů, které by mohly problém způsobit. Pokud to nepřinese výsledky, bude nutné kontaktovat servisní středisko.

Rozbitá nabíječka

Vadná nabíječka je nejčastěji příčinou poruchy. Kabel může prasknout, takže smartphone přestane přijímat energii a nabíjení se přeruší nebo dojde ke zkratu. Váš smartphone se také nemusí nabíjet, pokud zvolíte nekompatibilní nabíječku. Může mít odpovídající USB konektor nebo jiné relevantní parametry, jako je napětí a proud. Protože oprava nebo výměna nabíječky za novou je nejjednodušším řešením, které nevyžaduje výměnu smartphonu, doporučujeme se nejprve ujistit, že problém není v nabíječce.

Nabíjecí port je poškozený

Dalším důvodem, proč se telefon při nabíjení vypíná, je poškozený port. Jedná se o místo v krytu smartphonu, ke kterému se připojuje konektor nabíječky. Pokud je nabíjecí zásuvka poškozená, může to být:

Způsobit zkraty. Náhlý zkrat v nabíjecí zásuvce smartphonu často vede k automatickému vypnutí zařízení. Mimo jiné to zjistíte podle zvuku. Toto místo může tiše praskat a dokonce i cítit kouř. Obrazovka telefonu může také začít blikat a teplota těla gadgetu se může zvýšit. V takovém případě co nejdříve odpojte nabíjecí kabel a nepokoušejte se telefon nabíjet, protože by se mohl neopravitelně poškodit. Řešením bude výměna nabíjecího portu za nový ve spolehlivém servisním středisku.

Zastavte gadget. Pokud nabíjecí zásuvka nefunguje, baterie se postupně vybije a smartphone se zcela vypne. Funkční nabíjecí zásuvka je definována tím, že telefon nebude signalizovat přerušení nabíjení, když je smartphone připojen k nabíječce. Pokud je nabíjecí zásuvka poškozena jen částečně, nabíjení může být přerušeno.

Nesprávná aktualizace nebo vadný software

Někdy je chyba operačního systému zodpovědná za to, že se telefon během nabíjení vypne. Pokud jste již vyloučili problém s nabíječkou a nabíjecím portem, můžete zkusit resetovat smartphone do továrního nastavení. Nezapomeňte si vytvořit záložní kopii souborů, které jsou v paměti telefonu a které si chcete ponechat. Obnovení továrního nastavení telefonu zcela vymaže vnitřní paměť.

Po resetování smartphonu do továrního nastavení byste si také měli stáhnout nejnovější aktualizace softwaru. Pokud problém s vypínáním telefonu během nabíjení přetrvává, kontaktujte odborníka.

Také by vás mohl zajímat článek o tom, jak správně nabíjet iPhone...

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
05.03.2023
vocabulary.updateblog
05.03.2023
Comments 0
Views 25
8 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: