Snapguide jako alternativa k vyhledávači

08 серпня 2023

user

Snapguide jako alternativa k vyhledávači -icoola.cz - fotografie 1 

V nejasných situacích chceme získat pomoc, radu, jasné pokyny k dalšímu chování. Právě pro takové lidi je určen program Snapguide. Stala se nejoblíbenějším poradcem pro zákazníky Applu. U nás to není příliš obvyklé, ale v USA a Evropě vydávají denně desítky tisíc lidí průvodce na nejrůznější témata. Zkusme pochopit, proč se poradce stal tak populárním.

 

Co je to Snapguide?

Snapguide lze popsat jako sociální síť pro ty, kteří potřebují pomoc. Řekněme, že chcete udělat koláč, ale nepamatujete si jeho recept. Okamžitě na kuchyňském stole otevřeme Snapguide a najdeme požadované jídlo. Jednou rukou obracíme stránky, druhou připravujeme požadovaný sladký pokrm. Ano ve všem. Aplikace je pohodlná, protože nevyžaduje osobní počítač. Nápovědu můžete potřebovat kdekoli: v lese, v garáži, na řece. Náš telefon je vždy po ruce.

 

Program je určen pro ty, kteří rádi sdílejí své nápady se světem. Zde je snadné vytvářet pokyny, průvodce, příkazy. Můžete je hned publikovat na různých sociálních sítích. Schopnosti vašeho iPhonu k tomu zcela postačí.

Ale předávání užitečných tipů je jen částí možností programu. Zde můžete získat užitečné informace sdílené ostatními uživateli. Stačí zadat téma, které vás zajímá, a dostanete materiály od ostatních.

Snapguide se příliš neliší od sociální sítě. Existují všechny prvky, které jsou vlastní Facebooku nebo Instagramu. Můžete se přihlásit, dát like, zanechat komentáře. Na druhou stranu se jedná o obrovský katalog návodů, které sestavují stejní uživatelé jako vy, jen zkušenější v té či oné oblasti. Navzdory skutečnosti, že rozhraní je v angličtině, je docela snadné porozumět možnostem.

Při prvním spuštění programu budete požádáni o registraci. To se provádí buď prostřednictvím e-mailu, nebo pomocí Facebooku nebo Twitteru.

 

Tematické sekce Snapguide

Téma poradenství je velmi rozmanité. Najdete zde informace o tom, jak třikrát zkroutit žárovku, smýt nečistoty a odstranit poruchu na motocyklu. Spousta tipů týkajících se sportu.

 

Existuje mnoho způsobů, jak najít potřebné informace. Můžete vyhledávat podle klíčového slova, podle značky a můžete si vybrat nejnovější. Sociální síť filtruje průvodce podle vkusu majitele.

 

Design připomíná pevný lesklý časopis, stránky se otáčejí plynule, bez trhání. Rozhraní je přitom docela jednoduché. Nic extra, jen to nejnutnější. Základem stránek jsou obálky průvodců. Když těmito panely pohybujete, máte dojem, že jsou posuvné. Vypadá to docela netriviálně.

 

Po výběru požadovaného průvodce jej otevřeme a prostudujeme. Pokyny jsou rozděleny do několika kroků. Každý z nich je doplněn fotografií a popisem. Místo fotografií lze použít videozáznamy. Zde je vše jednoduché a jasné.

 

Je snadné pochopit, jak relevantní je průvodce. Statistiky jsou otevřené. Jsou zde informace založené na výsledcích vyhledávání a lajcích. Můžete dokonce vidět, který z ostatních uživatelů se líbí nebo zanechal komentář. Pokud se vám informace líbí, uloží se do vašeho menu.

 

Pokud považujete informace za cenné, můžete je sdílet se svými přáteli. Navíc to neudělejte pouze ve Snapguide, ale také na Twitteru a Facebooku. Průvodce můžete odeslat jako zprávu na e-mail.

 

V levé polovině obrazovky je malé menu. Zde jsou všechny informace o profilu. Můžete nakonfigurovat řazení vodítek. Přizpůsobte si zprávy, najděte přátele. V menu můžete najít informace o ostatních uživatelích, zjistit, co se jim líbí. Toto je nabídka na levé straně a hlavní navigační lišta.

 

 

Chcete-li vytvořit vlastní pokyn, musíte přejít do stejného menu. Úplně dole uvidíte oranžový sloupec. Je určen k vytváření kreativity.

 

Prvním krokem při vytváření instrukce je vymyslet název. Poté přejdeme k průvodci. Průvodce se skládá z řady skic. Vybereme fotografii, zadáme popis, další postup je podobný. Po vytvoření průvodce jej publikujte ve službě.

Výhody a nevýhody Snapguide

Z práce s aplikací zůstávají jen pozitivní emoce. Nevýhody zde nejsou téměř žádné.

 

Jediný nedostatek, který jsme našli, je, že Snapguide u nás není příliš rozšířený. Většina návodů, které najdete, je publikována v angličtině. Ale protože publikum je zde mezinárodní, hlavně anglicky mluvící, berte to jako samozřejmost. Navíc, pokud vaše angličtina ještě není na dostatečné úrovni, může být Snapguide dobrým způsobem, jak zlepšit své znalosti.

 

Snapguide je ideální pro ty, kteří hledají inspiraci. Proveďte experiment, otevřete aplikaci. Nic konkrétního nehledejte, začněte listovat stránkami, pravděpodobně brzy uvidíte něco, co budete chtít implementovat.

Závěrem lze říci, že Snapguide je jedinečný produkt. Taková sociální síť už neexistuje. Když potřebujete fundovanou radu, zde najdete přesné pokyny podložené fotkami nebo videi. Je také pohodlné, že zde můžete vytvářet obsah přímo z mobilního zařízení.

avatar
vocabulary.authorblog Michaela Bartonova
vocabulary.createblog
08.08.2023
vocabulary.updateblog
08.08.2023
Comments 0
Views 33
13 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: