Různé způsoby, jak připojit iPhone k dronu

Různé způsoby, jak připojit iPhone k dronu - icoola.cz - fotografie 1 

Existují čtyři kroky, jak správně připojit váš iPhone k vašemu dronu

  1. Stáhněte si program, který je vhodný pro drony (název je obvykle uveden v návodu).
  2. Spusťte zařízení a připojte se k Wi-Fi.
  3. Aktivujte Wi-Fi na svém smartphonu a připojte jej k dronu. Chcete-li to provést, měli byste se připojit k síti (má stejný název jako letadlo).
  4. Přejděte do programu a pomocí určitých akcí spusťte správu.

 Správné připojení dronu Pokud jste nenašli správnou aplikaci, můžete použít některou z univerzálních:

  • FreeFlight Pro - vhodné pro různé jednotky.
  • Nasazení – určeno pro zařízení s pokročilým plánem a nastavením, které umožňuje zapnout autopilota.
  • Syma FPV - používá se pouze pro drony této značky.
  • Litchi - ovládá zařízení Inspire, Phantom, Spark.
  • UgCS je program pro modely DJI
  • Pix4D - umožňuje předepsat trasu, patří k nejuniverzálnějším programům.
  • Propeller Aero - umožňuje prozkoumat okolí do všech detailů.
  • Raptor Maps - umožňuje ovládat vrtulník ze smartphonu.

Jak se připojit k dronu pomocí sítě Wi-Fi

Existují tři způsoby připojení k dronu: přes dálkové ovládání, připojení k zařízení, připojení pomocí vodičů k ovládacímu panelu.

Připojení přes dálkové ovládání je nejjednodušší varianta. Pokud taková příležitost existuje, je lepší ji využít. V zařízení je instalován výkonný přijímač, jehož provozní rádius je 3 kilometry. Pokud k létajícímu zařízení připojíte Wi-Fi prostřednictvím telefonu, zařízení bude schopno odletět na vzdálenost maximálně 50 metrů.

Pokud vás zajímá, jak funguje Wi-Fi připojení, prozradíme vám: obě zařízení jsou připojena k jedné lokální síti, kde smartphone přenáší informace o ovládání copteru, zatímco smartphone přijímá data a odpovídá na ně. Na smartphonu můžete vidět snímek zachycený fotoaparátem jednotky. Tento systém je vhodný pro začátečníky, kteří se teprve učí všechny záludnosti ovládání a pro ty, kteří chtějí zlepšit své střelecké dovednosti.

Čím vyšší je dráha letu, tím větší je zpoždění mezi pohyby vrtulníku a vámi vydávanými příkazy. Pokud je například vzlet zařízení 50 metrů, zpoždění bude 3 sekundy. Ve městě jsou tato čísla pociťována obzvláště akutně.

Ovládejte dron ze smartphonu nebo pomocí dálkového ovladače

Po připojení kvadrokoptéry k iPhonu můžete přistoupit k nejzajímavější části – ovládání zařízení. Existují tři způsoby práce:

  • Použití virtuálních kláves uvnitř programu (jako joystick se používá mobilní zařízení).
  • Nastavení různých letových režimů a doladění kamery (autopilota lze naprogramovat předem, lze vypracovávat složité a nejčastěji používané lety).
  • Všechna videa z kamery jsou přenášena na displej smartphonu (ovládací tlačítka jsou umístěna na boční straně obrazu).

Připojení kvadrokoptéry k telefonu a její ovládání je poměrně jednoduché a nezpůsobí žádné zvláštní potíže. Každý uživatel se tuto moudrost naučí doslova za 15 minut, i když není hráčem (v aplikacích jsou speciální tipy, které usnadňují proces učení).

Vyplatí se také vyslechnout si pár rad. Například je lepší provádět první lety ve výšce ne více než 2-3 metry. Je žádoucí, aby procházely v maximální vzdálenosti od větví a stromů. Pokud program nabízí použití vibrační zpětné vazby, měli byste ji povolit. Díky pulsaci budete ovládání maximálně cítit.

Užitečné tipy pro řešení problémů

Nejčastěji je připojení rychlé a jednoduché. Někdy však mohou nastat situace, které vyžadují určité řešení problému:

  • Aplikace přestala fungovat - restartujte smartphone a přímo samotnou aplikaci. Pokud to nepomůže, vypněte a zapněte Wi-Fi na obou zařízeních. Můžete zkusit úplně přeinstalovat vše.
  • Program začal vykonávat funkce nesprávně - vyčistit mezipaměť a soubory cookie, uvolnit místo v paměti. Zkontrolujte, zda je nainstalovaná verze aktuální
  • Chybí spojení dronu s dálkovým ovládáním nebo telefonem - zkontrolujte Wi-Fi modul, pokud je problém opravdu v něm - přetížte jej. Další možností je vrátit všechna nastavení do továrního nastavení a stáhnout aktualizované verze ovladačů. Když nic nepomůže, měli byste vyhledat pomoc od profesionálů.
  • Poruchy a poškození dronu - před každou operací proveďte důkladnou kontrolu krytu: zkontrolujte mechanické poškození, nepřítomnost nečistot, prachu, úlomků a větví, které se mohou zaseknout. V případě vážného znečištění kontaktujte specialisty.

Díky tomuto zařízení je možné pořizovat selfie z libovolné výšky. Můžete fotit i velké firmy, natáčet okolní krajinu v celé její kráse.

 

Pravidla pro připojení mini dronu k telefonu

Pro ovládání je součástí balení speciální dálkový ovladač. S jeho pomocí můžete ovládat kvadrokoptéru s kamerou, získat všechny potřebné informace o letu. Připojení mini dronu nebo standardního zařízení k telefonu probíhá v několika fázích:

  • Vyjměte dálkové ovládání, otevřete zásuvky smartphonu.
  • Nainstalujte joystick.
  • Nainstalujte telefon do speciálního ovladače.
  • Uzavřete do speciálních drážek.
  • Stáhněte si aplikaci pro správu.
  • Zapněte ovladač.
  • Před nastartováním letadla byste měli zapnout dálkové ovládání: stiskněte a podržte tlačítko, dokud se nezobrazí nápis „Connecting“. Poté se iPhone začne nabíjet (připojení je úspěšné). Poté se spustí aplikace, která umožňuje prohlížení nahraného videa. Po stranách jsou zástupci zodpovědní za nastavení. V horní části je stupnice zobrazující stav nabití baterie, informace o výšce, do které dron doletěl, rychlost, vzdálenost a režim letu. Je nutné stisknout tlačítko baterie a držet jej, dokud se jednotka nespustí.

Zpočátku se proces zdá složitý a dlouhý. Je třeba mít na paměti, že pokud ke spuštění dojde jedním dotykem, může to být pro zařízení nebezpečné. Nejprve se tedy spustí dálkové ovládání, poté samotná kvadrokoptéra. Budete schopni porozumět systému, v případě potřeby proces zastavit.

Jak ovládat kvadrokoptéru z chytrého telefonu bez dálkového ovládání

Funkčnost tohoto zařízení je neustále aktualizována. Díky tomu je ovládání kvadrokoptéry ze smartphonu stále jednodušší. Můžete natáčet jakákoli videa, vyhledávat lidi, fotit a mnoho dalšího. Stačí si stáhnout speciální aplikaci. Jako ovládací zařízení lze použít i dálkové ovládání.

Pokud je kamera vestavěná, bude technologie First Person View (přenos videa z kvadrokoptéry na displej smartphonu) optimální. Je ovládán tlačítky zodpovědnými za rychlost pohybu jednotky, její polohu ve vzduchu. Prsty si na ně zvyknou téměř okamžitě, díky čemuž se dají různé triky hrát lépe než s dálkovým ovládáním. Nainstalovaná aplikace umožňuje rozšířit možnosti pohybu zařízení ve vzdušném prostoru, pořizovat ty nejčistší fotografie a natáčet vysoce kvalitní videa.


Připojení dronu bez speciálního dálkového ovládání

Pokud vás zajímá otázka, jak vypustit dron bez dálkového ovládání, odpověď je jednoduchá – kupte si speciální model. U některých verzí dochází nejen k zapínání, ale i k ovládání pomocí pohybů nebo telefonu. Například pro nastavení výšky musí být dlaň pod zařízením, aby se mohla pohybovat - zvedněte ruku ze strany. Samotné spuštění se neliší od výše uvedených informací: stáhněte si aplikaci, aktivujte Wi-Fi, zapněte zařízení, připojte se k signálu, spusťte stažený program, nastartujte motory.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
04.07.2023
vocabulary.updateblog
04.07.2023
Comments 0
Views 10
20 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: