Reverzibilní nabíjení iPhone. Co je o něm nyní známo?

Reverzibilní nabíjení iPhone. Co je o něm nyní známo? - icoola.cz - fotografie 1 

Reverzibilní nabíjení iPhone. Co je o něm nyní známo?

Apple nás nikdy nepřestane udivovat. Jen oni mohou mistrovsky mluvit o průlomu v minimální změně obnovovací frekvence obrazovky, věnovat tomu polovinu prezentace, ale něco opravdu důležitého ignorovat.

Přesně taková situace nastala u funkce zpětného nabíjení zařízení. Takovou, zdá se, neuvěřitelně důležitou a významnou technologii, se rozhodli jednoduše obejít a považovali ji za samozřejmost.

Takový jev je velmi zvláštní pozorovat. Nekonečná vlna kritiky ze strany různých uživatelů, že apple produkty v obchodě zaostávají za konkurencí, mastodonty v žádném případě nevybízí k tomu, aby se chlubili svými úspěchy. Naopak, nadále pouze mlčí o věcech, které by mohly šokovat mnohé kritiky a přimět je přehodnotit svůj postoj.

Co si ale budeme povídat, nejen lidé, kteří s technologií Apple nemají nic společného, ​​ale ani ti nejoddanější fanoušci tohoto produktu o přítomnosti funkce zpětného nabíjení ani nevěděli. A podrobné rozbory zařízení přítomnost speciálních senzorů neprokázaly. Existuje ale bezdrátové nabíjení z iPhonu a funguje to úžasně.

 

Jak vyšly najevo podrobnosti o reverzním nabíjení?

Vše začalo představením MagSafe Battery Sack, kompaktní externí baterie pro iPhony. Zdá se, že je to skvělá věc, která udrží vaše zařízení v provozu déle, že? Ale v dokumentu podpory, který byl zveřejněn současně se spuštěním MagSafe, bylo uvedeno, že jej lze nabíjet ze samotného iPhone.

Pro mnohé to bylo překvapení, ale ano. Stačí umístit baterii na zadní stranu smartphonu a proces nabíjení začne. Ano, samozřejmě, Apple nikde nemluvil o "reverzibilním" nabíjení, nebo "reverzním". Ale to v žádném případě neruší jeho existenci! iPhone navíc v tomto případě není „vodič“ energie. Ne, můžete nabíjet bez připojení k síti.

A vypadá to nějak divně. Technologie, která je opravdu povedená, umožňuje nabíjet externí baterii ze smartphonu, pro kterou najdete mnoho aplikací. Ale nebyla jí věnována absolutně žádná pozornost! Jen informovali, že je možné nabíjet z iPhonu. Již zde vypadají jableční obři jako aristokraté ve světě techniky, pro které něco takového není nic mimořádného a nezaslouží si podrobnou pozornost. Jednoduše můžeme konstatovat, že taková funkce existuje, a diváci pocítí veškerou šťávu z takového vrtochu na vlastní kůži. 

 

Lze takovou funkci nazvat vhodnou?

Ukázka reverzního nabíjení není skromným pokusem uspokojit snobské kritiky, ale spíše nadhozem, který ukazuje, že se na takový způsob nabíjení vyplatí do budoucna počkat.

Hlavní otázka však zní: jak je to vhodné? No, je to pravda. co to dává? Kapacita baterie iPhonu 12 je příliš malá na to, aby poskytla solidní procento nabití čehokoli, a dobíjení externí baterie se zdá jako totální ztráta času.

Pokud nyní vezmeme relevanci funkce, je to dobíjení baterie přes Lightning, abychom energii  předali příteli, který má iPhone. Co ale brání stejnému kamarádovi dobít zařízení přímo, není známo. Ale nemusíme se ohlížet na funkčnost. Musíte se podívat přímo do potenciálu!

Tady je všechno nesmírně zajímavé. Koneckonců si nyní dokážeme představit svět, ve kterém si můžeme dobíjet sluchátka, která se zrádně vybila v tu nejméně vhodnou chvíli, jednoduše pomocí našeho iPhonu. Když vidíme, jak inženýři apple společnosti rádi utíkají z cesty, můžeme si jen domýšlet, čeho tito géniové dosáhnou.

Možná budou naše zařízení schopna nabíjet další příslušenství bez použití externího zdroje energie, což nám umožní vytvořit jakousi powerbanku. Nebo je taková funkce integrována do prostornějších zařízení, což nám umožní nabíjet zařízení pomocí stejného MacBooku, iPadu.

Je děsivé si vůbec představit, co můžeme vidět na nových zařízeních. A to nás opět nutí zatnout pěsti v očekávání oficiálních údajů o budoucích zařízeních.

Jak povolit zpětné nabíjení?

Když jsme řekli, že iPhone není potřeba napájet ze sítě, byla to řekněme polopravda. Zařízení skutečně není nutné připojovat k síti, ale nabíjení přes Lightning je nutné. V tomto případě stačí pouze připojit přenosnou baterii k zadnímu krytu a nabíjení začne. Takže iPhone bude nabíjet jak svou baterii, tak MagSafe.

co nám to dává?

Obecně v současnosti dostáváme pouze informace. Jakési vhazování, které ukazuje, že se něco chystá. Z této funkce nyní nemůžeme získat hmatatelnou funkčnost, ale v budoucnu, a docela blízko, můžeme dosáhnout skutečného průlomu!

A nezbývá než doufat, že sám Apple považuje svou technologii za něco, co stojí za pozornost, a ne jen za milou drobnost, jejíž místo je pouze v návodu k použití. A nezbývá než očekávat, že funkce reverzního nabíjení nezůstane jen u smartphonů, ale přesune se k mnohem prostornějšímu vybavení, které nám umožní nabíjet naše zařízení v nejneočekávanějších okamžicích, aniž bychom křečovitě spěchali k nejbližšímu zdroji energie.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
11.04.2023
vocabulary.updateblog
22.05.2023
Comments 0
Views 16
14 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: