Rekonstruovaný (refurbished) iPhone: co je v něm zvláštního a proč si máte ho koupit?

Repasovaný (refurbished) iPhone: co je v něm zvláštního a proč si ho máte koupit? - icoola.cz - photo 1

Proč byste si měli pořídit repasovaný iPhone a v čem je lepší než nový? 

Podrobny výzkum referenčních iPhonů: co to je a proč byste si měli koupit repasované zařízení Apple na ICOOLA?

Jak se ukázalo, kupující z celého světa se bojí smartphonů s označením „refurbished“. To však není nic jiniho, než iluze ve vztahu ke kvalitnímu zboží, které lze pořídit levněji, aniž by ztratilo jakoukoli kvalitu. Repasované iPhony na ICOOLA.cz jsou originální smartphony Apple, které prošly 3-úrovňovým ověřením, mají záruku 1 rok a jsou uvedeny do stejného technického stavu jako nové smartphony. Rozhodli jste se koupit iPhone v našem obchodě – pak získáte tu nejlepší kvalitu za nejdostupnější cenu. Nyní vám nabízíme,  podrobné informace, abyste se seznámili co je to refurbished iPhone!

V čem je repasovaný iPhone lepší než nový?

Společnost Apple vytvořila všechny podmínky pro to, aby repasovaný smartphone byl prakticky k nerozeznání od nového. Refurbished-zařízení se prodává s novým pouzdrem a baterií. A co je neméně důležité, má plnou záruku. Jedinou nevýhodou je, že telefon nemá originální krabici. Ohledně kvality se ale nebude lišit od nového smartphonu.

Většina uživatelů je přesvědčena, že repasované zařízení je horší než nové a dlouho nevydrží. To tak však vůbec není. A navíc, zařízení označené jako „refurbished“ má ve srovnání s novými zařízeními řadu výhod:

  • Cena. Určitě hlavní výhoda. Společnost ICOOLA nabízí nákup repasovaných smartphonů o 30-40% levněji než je nové;
  • Dostupnost kompletního vybavení. Uživatel, který si koupí repasovaný iPhone, dostane stejnou sadu jako v novém zařízení.
  • Trojitá kontrola. Když si koupíte repasovaný smartphone od ICOOLA, nemusíte se bát, že by se mu něco stalo, právě naopak. Projde mnohem více testováním takže pravděpodobnost defektů je nulová.
  • Dostupnost záruky. Všechna zařízení, která byla obnovena, mají plnou záruku a uživatel obnoveného smartphonu má stejnou úroveň ochrany jako kupující nového zařízení.
  • Ekologie. Při výrobě repasovaného iPhonu se do přírody neuvolní tak obrovské množství elektronického odpadu jako při výrobě nového.

Jaká jsou rizika?

Dnes ve světě existuje mnoho mýtů o této technice. Ne všechny jsou však pravdivé. Když si nakoupíte repasovaný iPhone na ICOOLA.cz, získáte vysoce kvalitní iPhone, jako nový, s plnou zárukou. Upozorňujeme, že telefon zrestaurovaný našimi inženýry nebyl nikdy pájen ani utopen. Jedná se o zařízení ve kterém základní deska je v naprosto perfektním stavu, ale spotřební materiál - jako baterie, tlačítka hlasitosti, nabíjecí port - mohli být nahrazene novými!

Existuje však kategorie prodejců, přes které se začaly šířit špatné fámy o repasovaném vybavení. V Česku, stejně jako obecně ve světě, existuje velké množství bezohledných prodejců, kteří jsou schopni prodávat nekvalitní smartphony. Na našem území najit jakostní repasovaný přístroj je velmi těžké. O to více se vyplatí nakoupit kvalitní výrobek od spolehlivé firmy.

Přednost by měla být dána produktům, které byly obnoveny osvědčenými důvěryhodnými společnostmi, které mají pozitivní recenze a vynikající pověst. V česku takové společnosti existují, jednou z nich je renew company - ICOOLA.cz

Stojí za to, aby jste si  koupili repasovaný iPhone?

Pokud je zařízení obnovené naší společností, pak máte100% bezplatnou záruku. Podobná zařízení jsou mnohem levnější, přitom se kvalitou neliší od nových. A hlavně - vady v takových telefonech se prakticky nenacházejí. I proto oficiálně repasovaný smartphone je skvělou možností, jak získat kvalitní a funkční zařízení pro kategorii kupujících s omezeným rozpočtem.

Při nákupu repasovaného telefonu si můžete být jisti, že má nainstalované originální díly a že prošel odpovídající testování, protože ICOOLA dbá na vlastní značku a za léta praxe vytváří dokonalé smartphony.

Jaké typy repasovaných iPhonů existují?

Dnes na trhu jsou dva typy repasovaných smartphonů.

Mezi ně patří:

  • Manufacturer refurbishing. Zařízení této kategorie je restaurováno výrobcem. Pokud se vyskytnou problémy se smartphonem zakoupeným v oficiálních maloobchodních sítích, který má záruku, může uživatel kontaktovat Apple Store a vyměnit  ho za nový. Všechny vrácené gadgety putují do podniku, kde jsou testovány a opraveny. Poté zařízení dostanou „nový život“.
  • Seller refurbishing. Smartphone je restaurován jinou společností. Například v ICOOLA koupíte ref iPhone se zárukou a kompletní sadou. Je třeba poznamenat, že neexistuje žádný rozdíl mezi renovací výrobce a renovací prodejce, protože v prvním a ve druhém případě je smartphone sestaven na podniku. Zde byste měli věnovat pozornost restaurátorské společnosti, pokud má potřebné technické dovednosti a profesionální inženýry, obnovený smartphone bude jako nový.

Jaký repasovaný smartphone je nejlepší koupit v roce 2022?

Společnost Apple každoročně představuje nové zařízení. Loni se do prodeje dostala již dvanáctá generace „jablečných“ produktů. Vzhledem ke kvalitě této technologie zažízení předchozích generací neztrácejí na popularitě. Zejména v roce 2022 se stále nakupují smartphony jedenácté generace a další starší zařízení.

Pokud jste se rozhodli koupit repasovaný iPhone, měli byste věnovat pozornost X, XR, XS. A ideální variantou může být i iPhone 7.

Výhody těchto gadgetů jsou následující:

  • iPhone X. Vzhledově se prakticky nyliší od novějších zařízení. Má OLED-obrazovku s vynikajícím jasem a podáním barev. Hlavní kamera je 12 MP, přední má 7 MP. Procesor má čip A11. V prodeji najdete verzi s různými konfiguracemi úložiště 64, 128, 256 GB. Má spolehlivý ocelový rám, díky kterému je smartphone chráněn před poškozením při pádech.
  • iPhone XR. Objevil se v roce 2018 a obdržel nový čip A12. Má pouze jednu hlavní kameru na 12MP a přední na 7MP. Kapacita operační paměti je 3 GB, možnosti úložiště je 64, 128, 256 GB.
  • iPhone XS. Má dost tenké rámečky a OLED-obrazovku, úhlopříčka obrazovky je 5,8 palce. Procesor A13 Bionic, kapacita operační paměti (RAM) - 4 GB. K dispozici je ochrana proti prachu a vlhkosti na úrovni IP68.
  • iPhone 7. Bude ideální volbou pro majitele, kteří dříve používali starší verze. Přitom sedmá generace bude mít téměř stejné funkce jako ty novější. Navíc disponuje technologií odemykání za pomocy Touch ID.
  • Každopádně je třeba říci, že firma Apple obnovuje pouze aktuální modely, na které je poptávka. Na trhu Evropy  je poměrně těžké najít iPhone XR a XS s označením „refurbished“. Proto při rozhodování o nákupu je  nutné toto zařízení dobře zkontrolovat – přece  dnes existuje mnoho bezohledných prodejců.
  • iPhone 8 taky nenajdeme s označením „refurbished“. Osmá generace není tak populární ve srovnání s progresivnější „desítkou“. Nicméně  iPhone 8 má však silnější procesor, založený na čipu A11 Bionic, který je lepší než dnes známý Snapdragon 845.

Repasovaný iPhone na ICOOLA.cz: jaké smartphony prodáváme?

Společnost ICOOLA je na trhu již více než 8 let a nabízí služby opravy chytrých telefonů Apple. Na webu ICOOLA.cz najdete celou řadu smartphonů od Apple za dostupné ceny. Nabízíme vychytávky

restaurované s originálními náhradními díly.

Nákup repasovaného zařízení ECOPHONE od nás má mnoho výhod:

  • Bezplatná záruka na 1 rok;
  • Dostupnost vybavení;
  • Ekobox je vyroben z recyklovaných materiálů;
  • Vysoce kvalitní smartphone, restaurovaný s originálními náhradními díly.

Navíc v našem obchodě si můžete nechat opravit iPhone v jakékoli složitosti.

Jak rozeznat repasovaný iPhone od použitého?

Repasovaný a použitý smartphone jsou zcela odlišné, neměli byste je zaměňovat. Mezi hlavní rozdíly je třeba zdůraznit:

  • Obal. Použíté zařízení z pravidla nemá krabici. Pokud je ano, tak není v tak slušném stavu jako při koupi nového zařízení. ECOPHONE má novou značkovou krabici vyrobenou z recyklovaných materiálů od ICOOLA.
  • Existuje záruka. Na zakoupený ECOPHONE společnost ICOOLA poskytujeme záruku na 12 měsíců. Použité smartphony tuto výhodu nemají.
  • Tělo. Repasovaný gadget vizuálně má super skvělý vzhled. Na těle by neměly být žádné škrábance ani jiné poškození. Zařízení, které již bylo používáno, může mít různé vnitřní a vnější škrábance.
  • Kompletní set. Vybaveni ECOPHONE obsahuje stejné příslušenství jako nový smartphone. Gadgety, které byly používány dříve, ne vždy mají kompletní sadu.
  • Lightning. Musí být čisté bez známek používání. Neměl by tam být žádný prach, nečistoty atd. Použité smartphony mohou mít špinavý konektor.

Repasovaný ECOPHONE poslouži svému majiteli mnohem déle. Během provozu NEBUDE docházet k zasekávání , bezdůvodným samovolným restartům atd., na rozdíl od smartphonů, které již byly používány. Pokud tedy máte omezený rozpočet a chcete si pořídit gadget, který bude bezchybně fungovat po dlouhou dobu – je lepší preferovat repasovaný iPhone.

Jak rozeznat repasovaný iPhone od falešného?

Asi pro nikoho není tajemstvím, že dnes je hodne bezohledných prodejců, kteří se snaží vydávat dříve používaný smartphone za nový. V lepším případě je takový gadget originál, v nejhorším případě - čínský padělek.

Tak kvalitní a drahé smartphony jako iPhone se často falzifikují. Tato zařízení, vytvořená v řemeslném prostředí, se pokoušejí prodat jako nová nebo renovovaná. Každý uživatel se však může chránit tím, že při nákupu věnuje pozornost určitým bodům.

Ověření IMEI

Testovani IMEI pravděpodobně je nejdůležitější metodou, která vám pomůže se ujistit o originalitě zařízení. Měli byste to najít v nastavení telefonu.

Na oficiálních stránkách Applu si můžete zkontrolovat údaje a informace o záruce a také původu smartphonu. Číslo neoriginálního gadgetu nezobrazí výsledek na požádání, protože v oficiálních účtech společnosti nejsou žádné informace o padělku. IMEI je

zaznamenán na smartphonu a na krabici. Stojí za to zkontrolovat tato čísla, u falešného zařízení se neshodují.

 Vzhled zařízení

  • Po ověření IMEI je nutné provést vizuální posouzení zařízení. Pozornost stojí věnovat:
  • Obrazovka. Nema být zvednuta nad tělem a nema skřípát.
  • Šrouby. Musí mít úplně nový vzhled.
  • Slot pro SIM kartu a boční klávesy. Měli by mít stejnou barvu jako tělo telefonu
  • Kamera. Jeji centr se musí shodovat se skleněným «okem» na obrazovce a těle.

Dostupnost různých konektorů

Pokud telefon má konektory pro paměťové karty, znamená to, že iPhone není originálný. Toto zařízení byste si neměli kupovat, protože s Applem nemá nic společného.

Menu nastavení v původním zařízení

Obraz a rozhraní v neoriginálním zařízení mohou mít odlišný vzhled. Tento moment však lze zkontrolovat. Měli byste přejít do AppStore a vyhledat aplikaci, která není dostupná v jiných operačních systémech, včetně Google Play.

Jaký iPhone obnovuje společnost ICOOLA.cz?

Společnost ICOOLA restauruje všechny smartphony Apple, od šeste generace až do dvanácté. Obvykle se jedná o smartphony, u kterých byla vyměněna baterie, sklo displeje nebo zadní kryt. Naše ECOPHONE jsou zcela nové vychytávky, které se dají koupit mnohem levněji než nový iPhone a na rozdíl od těch použitých mají záruku 1 rok. Nákup repasovaného zařízení od ICOOLA navíc pomůžete snížit množství vznikajícího elektroodpadu. Při nákupu nového zařízení způsobíte značné škody na životním prostředí, protože při výrobě nového gadgetu musí výrobce vyhodit více než 80 kg elektronického odpadu.

Jaké repasované zařízení lze zakoupit v ICOOLA?

Každý den pracujeme na rozšiřování sortimentu repasovaných zařízení na našem online trhu. Vám již brzy budou k dispozici refurbished MacBooky, iPady, AppleWatche a další elektronika. Upozorňujeme, že můžete nás kontaktovat s nefunkčním zařízením jakéhokoli typu a naši inženýři vám pomohou obnovit jeho pracovní kapacitu, protože jsme službou, kde pracují profesionálové s minimálně 3-letou praxí, kteří snadno obnoví jakékoli zařízení!

Repasovaný telefon: co přesně v něm bylo vyměněno?

Všimněte si, že repasovaný telefon je gadget, který je originální a nijak se neliší od nového telefonu. Od roku 2021, s uvedením nového modelu iPhone 13, Apple prohlásil, že tato řada je vyvinuta výhradně z restaurovaných komponentů, to znamená, že je ve skutečnosti již repasovaná. Naši inženýři, kteří procházejí neustálým školením a zdokonalováním svých odborných dovedností, mají stejné znalosti jako profesionální pracovníci v podniku, kde se vyvíjejí produkty Apple. Vše, co získáte při koupi repasovaného telefonu, je zařízení, které je jako nové ale za nižší cenu!

Společnost Apple vytvořila své produkty tak, že každý díl lze snadno vyměnit, takže se naše smartphony nijak neliší od nových. Jsme si jisti, že naše zařízení bude 100% fungovat,  jsme připraveni poskytnout každému kupujícímu bezplatnou 12měsíční záruku. ICOOLA je renew-společnost, která se na rozdíl od běžných obchodů a servisních středisek snaží lidem pomáhat používat repasovanou elektroniku. A také ukázat nový způsob přerozdělování cenných zdrojů. Zkuste se nad tím zamyslet a kupte si repasovaný iPhon.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
26.10.2022
vocabulary.updateblog
26.10.2022
Comments 0
Views 8
37 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: