Recenze reproduktoru JBL Charge 5

Recenze reproduktoru JBL Charge 5 - icoola.cz - fotografie 1 

Recenze reproduktoru JBL Charge 5

 

Reproduktor JBL Charge 5 je vynikající nástroj pro vytváření přenosné akustiky. V dnešním světě, kdy si pozornost spotřebitelů získává nízkou cenou, směřuje značka JBL veškeré své úsilí k vývoji. Společnost pracuje na aktualizaci produktové řady a vylepšování vlastních produktů, přičemž pokračuje v kultovních a sběratelských sériích. To zajišťuje JBL stabilní poptávku a vedoucí postavení na trhu. Abyste se sami přesvědčili, pojďme se na JBL Charge 5 podívat blíže.

 

Návrh a montáž

Začněme konfigurací zařízení. JBL dbá na svou reputaci a značku si drží, protože reproduktor je balen ve značkové krabici s logem značky, což okamžitě udělá pozitivní dojem. Součástí balení je také USB kabel pro nabíjení zařízení, samotný reproduktor, návod a dokumenty.

Co se designu týče, stojí za zmínku široká škála barev, která zahrnuje i růžovou pro dívky a maskáčové pro milovníky khaki odstínů. Může sloužit jako nepostradatelný pomocník při správě sociálních sítí, nahrávání příběhů na Instagramu a videí na Tiktoku, což je v naší době obzvláště důležité. Kromě vysoké kvality zvuku poskytuje JBL Charge 5 stylový vzhled a může se stát skvělým doplňkem.

Společnost věnovala zvláštní pozornost detailům. Klávesy mají stylový rám, pro stabilitu jsou zajištěny gumové proužky, místo kterých bývají malé nožičky, tlačítka přístroje jsou přehledná a snadno se mačkají. Měli bychom také poznamenat, že sloup je poměrně odolný a pevný. Jeho design zahrnuje vrstvy husté tkaniny, která vydrží velké zatížení. Proto je JBL Charge 5 pojištěn proti poškození a negativnímu vlivu vnějších faktorů.

Na těle reproduktoru jsou jasné indikátory. Za krytem je malý USB Type-A konektor, ke kterému se připojuje nabíječka z jakéhokoli jiného zařízení. Pomocí reproduktorového systému tak můžete nabíjet telefon, tablet nebo sluchátka. Vedle něj je USB Type-C, které slouží k napájení reproduktoru.

 

Funkce a správa

Kapacita baterie JBL Charge 5 vám umožní nepřetržitě poslouchat hudbu po dobu 20 hodin. Při připojení zařízení k telefonu nebo jinému gadgetu dojde k synchronizaci. Díky němu můžete upravovat hlasitost skladeb a přepínat je jak pomocí reproduktoru, tak pomocí připojeného zařízení.

 

Výrobce zajistil podporu systému PartyBoost, který umožňuje synchronizovat JBL Charge 5 s dalšími firemními reproduktory. Chcete-li obě zařízení zapnout, musíte stisknout tlačítko se znakem nekonečna a počkat několik sekund.

Za zmínku stojí i snadné ovládání JBL Charge 5. Ihned po zapnutí zařízení se aktivuje jeho synchronizace s telefonem. Dvě sekundy – a systém reproduktorů je připraven k práci. Vypíná se pomocí odpovídajícího tlačítka na těle reproduktoru. Ovládání JBL Charge 5 je přehledné na intuitivní úrovni, takže jej zvládnou i děti.

Další důležitou výhodou tohoto reproduktoru je technologie ochrany proti vodě IP67. Plavat s ní v moři nebo bazénu samozřejmě není nejlepší rozhodnutí, ale u vody být může. JBL Charge 5 se proto bude hodit pro venkovní rekreaci a párty u bazénu. A při koupeli je klidný hudební doprovod nenahraditelnou složkou skutečné relaxace. Všimněte si, že všechny konektory pro kabely a šňůry mají silné zástrčky se silikonovými vložkami. Voda se proto nemůže dostat dovnitř zařízení a narušit jeho technické vlastnosti.

Zvuk a technické vlastnosti

Samotná konfigurace zařízení je poměrně zajímavá. Ústředními prvky mechanismu jsou vysoko- a nízkofrekvenční měniče a také pasivní zářiče (vidíme je v podobě dvou kruhů po stranách reproduktoru). Díky tomuto designu a konstrukci lze JBL Charge 5 poslouchat běžným způsobem a položit na bok.

I přes to, že tento stereo systém má hodně basů, zvuk zůstává stále kvalitní, korektní a čistý bez trhání. JBL Charge 5 má navíc oproti svým předchůdcům dva reproduktory místo jednoho. Toto rozhodnutí výrobce si zaslouží zvláštní respekt, nový produkt má větší výkon s malými rozměry a vylepšenými technickými vlastnostmi.

Toto stereo může komunikovat s vaším telefonem pouze přes Bluetooth 5.1. Kvalita připojení je poměrně vysoká. Je podporován na vzdálenost 10 metrů, při zachování zvuku bez trhání. Stěny a příčky se také nestanou překážkami - kvalita zvuku zůstává nezměněna. Připojení přes Bluetooth probíhá standardním způsobem - po aktivaci vyhledávání zařízení se název reproduktoru okamžitě objeví v seznamu dostupných.

Pokud plánujete sledovat filmy nebo videa s JBL Charge 5, pak jsou možné malé rozdíly v synchronizaci zvuku a grafického obrazu.

Aplikace a správa

Reproduktor můžete ovládat pomocí kláves na jeho těle. Jsou umístěny v jedné řadě na horní straně zařízení. Tlačítka zapnutí/vypnutí JBL Charge 5 se aktivují jediným stisknutím, nikoli podržením. Klávesa "Bluetooth" zajišťuje činnost reproduktoru v síti při vyhledávání telefonem. Tlačítka "+" a "-" mění hlasitost zvuku. Pomocí tlačítek "Start/Pauza" můžete přepínat mezi skladbami nebo je zastavit.

 

Reproduktor JBL Charge 5 může pracovat s aplikací JBL Portable. Umožňuje sledovat úroveň nabití zařízení, umožňuje změnit název reproduktoru a přeflashovat jej. Aplikace má navíc funkci PartyBoost. S jeho pomocí můžete vytvořit audio systém kombinací několika reproduktorů a také zvolit typ takového systému.

 

Reproduktorový systém JBL Charge 5 je tedy skvělým řešením pro milovníky hlasitého a kvalitního zvuku. Jakákoli párty nebo dovolená s přáteli se s JBL Charge 5 stanou nezapomenutelnými událostmi, jejichž hlavními výhodami jsou spolehlivost, technickost, kompaktnost a pohodlí.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
03.07.2023
vocabulary.updateblog
03.07.2023
Comments 0
Views 7
16 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: