Recenze Microsoft Office pro iPad

Recenze Microsoft Office pro iPad - icoola.cz - fotografie 1

Ve světě PC je Microsoft Office nesporným lídrem. A jak to chodí ve světě gadgetů pro iOS? V roce 2014 se objevila sada programů Microsoft Office pro iPad.

Co je součástí Microsoft Office pro iPad

Microsoft Office pro iPad se skládá ze tří aplikací. To:

  • textový editor Word;
  • aplikace pro práci s excelovými tabulkami;
  • editor pro práci s powerpointovými prezentacemi.

Přehled aplikací společnosti Microsoft pro iPad

Pokud porovnáme aplikace pro iPad od Microsoftu s analogy pro Windows, zaznamenáme výrazný sklon ve směru zjednodušení rozhraní. Ale nebojte se, jednodušší neznamená horší. Tady je vše jasné. Pokud aplikaci pro iPad otevíráte poprvé, nebudete muset trávit spoustu času učením se, co je nového. Budete moci okamžitě začít pracovat.

Vzhledem k omezenému formátu obrazovky iPadu vidíme plně funkční aplikaci. Program má bezplatné funkce. Bez předplatného můžete dokumenty prohlížet bez možnosti jejich editace. Po předplatném můžete instalovat aplikace na 5 zařízení. Předplatné se vydává na celý balíček, nelze jej vystavit na jednotlivé programy.

 

Výkon a zobrazení ve verzi pro tablety nejsou horší než verze pro PC. Jak je psáno výše, funkcionalita je maximálně podobná aplikaci pro Windows. To se děje proto, aby se majitelé gadgetů nemuseli znovu učit pracovat s novým programem. Má také vlastní čipy, které usnadňují práci. Mezi takové prvky patří Zoom, ke kterému dochází, když začnete psát. Pomáhá přesněji zobrazit polohu kurzoru. Dalším zajímavým prvkem je klávesnice pro tabulky. Na jeho základě můžete vytvářet klávesnice s osobním nastavením. Dobrým doplňkem jsou také vyskakovací nabídky, které automaticky zmizí při zobrazení klávesnice. Při stahování dokumentu z cloudového úložiště se standardně neukládá do zařízení, je to proto, aby nedošlo k zahlcení vnitřní paměti zařízení. Kancelářské programy jsou dokonale integrovány s externí klávesnicí.

Praxe ukazuje, že po úpravách nebo prohlížení dokumentů vytvořených v Microsoft Office pro iPad z jiných zařízení je doporučujeme okamžitě uložit do cloudového úložiště.

Word pro ipad 

Jedná se o obdobu textového editoru Word pro stolní verzi. Můžete zde vytvářet dokumenty podle předem vybraných šablon. Uživatelé je mohou upravovat, vytvářet vlastní. Může to být dopis, životopis nebo jednoduchý dokument. Funkčnost se od desktopové verze prakticky neliší. Můžete přidávat tabulky, měnit styl, písmo, přidávat efekty. Word pro iPad vám pomůže dokument nejen vytvořit, ale také jej následně krásně navrhnout.

 

PowerPoint pro iPad

Jedná se o program pro tvorbu prezentací. S jeho pomocí můžete vytvářet prezentace a další kreativní práce. Stylů je mnoho, je zde možnost vyvinout originální tituly. Je zde možnost přidat různé efekty a trajektorii, po které se budou objevovat.

Excel pro iPad od společnosti Microsoft

Tuto aplikaci nejčastěji využívají manažeři. Účetní programy sice nenahradí, ale pro manažera k přípravě reportů je Excel perfektní. Jsou zde také různé šablony. Vyberte si vhodný, vložte sem svá čísla.

Šířku a výšku buněk lze změnit. Můžete změnit jejich barvu. Vývojáři přidali mnoho funkcí, včetně matematické analýzy atd. Do tabulky lze také přidat grafy.

Proč jste potřebovali Microsoft Office pro iPad?

Přestože jsou tablety Apple velmi oblíbené, ve většině případů slouží ke hrám a rekreaci. Používají se ke sledování filmů, surfování na internetu. Dříve používané aplikace ne vždy otevíraly kancelářské programy správně.

 

Microsoft Office pro iPad je jedním z mála programů, které umožňují pracovat s programy Office z jiných zařízení. Nyní se z iPadu stala plnohodnotná aplikace pro práci v kanceláři.

Jaké jsou požadavky na iPad od Microsoftu

K otevření MO potřebujete iOS7 a vyšší. Celkem si můžete vybrat jeden z 29 jazyků, včetně ukrajinštiny a ruštiny.

Bezplatné funkce programu jsou omezené. Bez předplatného můžete:

  • Zobrazit dokumenty.
  • Zkopírujte text z jednoho programu do druhého.
  • Čtěte komentáře, aniž byste na ně mohli odpovídat.
  • Sdílejte dokumenty poštou nebo na ně převádějte odkazy.
  • Proveďte filtrování dat.
  • Seřadit informace.
  • Vytvářejte prezentace. Zobrazení poznámek, použití ukazatele programu.

Chcete-li však upravit informace a uložit změny, budete se muset zaregistrovat. Poté budete moci: vytvářet své dokumenty, upravovat informace, ukládat dokumenty jak na zařízení, tak na cloudové úložiště.

Výrobek se ukázal jako vynikající. Uživatelé zanechávají pozitivní zpětnou vazbu.

Historie vývoje Microsoft Office pro iPad: krok za krokem

Poprvé se v roce 2010 objevila možnost upravovat dokumenty z balíku Office. Majitelé iPadů si stěžovali, že jim v té době existující programy neumožňovaly plně pracovat s komponentami této aplikace.

Free Office pro iPad se objevil v roce 2014. Zároveň se aplikace pro iPhone stala zcela zdarma. Ve stejném roce bylo možné ukládat programy na One Drive a Dropbox. Dokumenty můžete otevírat přímo z cloudového úložiště.

V roce 2020 je zde možnost přidávat poznámky k dokumentům, podepisovat dokumenty ve formátu PDF, skenovat QR kódy, skenovat dokumenty a automaticky přenášet data z fotografií do textového editoru nebo tabulek. Ke klasickému světlému tématu přibylo i tmavé téma, které je pohodlnější pro práci za horších světelných podmínek. Ve stejném roce bylo možné používat myš / kurzor. Nyní je pohodlnější pracovat s textem a přetahovat objekty.

Jak vidíte, Microsoft je zde také mimo konkurenci. Jiné firmy, které vyvíjejí podobné editory a jejich sady, se gigantovi nemohly rovnat. Pohodlí programů Microsoftu spočívá také v jejich kompatibilitě s PC a zařízeními Android. Rozhodně doporučujeme nainstalovat do iPadu sadu programů od Microsoftu.

 

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
28.06.2023
vocabulary.updateblog
28.06.2023
Comments 0
Views 9
16 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: