Proč smartphone vydává neznámé zvuky?

Proč smartphone vydává neznámé zvuky? - icoola.cz - fotografie 1 

Proč smartphone vydává neznámé zvuky?

Zvuky produkované chytrým telefonem mohou být velmi nepříjemné a předčasné. Zároveň jsou těžko odlišitelné od důležitých upozornění, jako je nová textová zpráva nebo příchozí hovor. Co může být spojeno s automatickými zvuky z telefonu a jak tento problém vyřešit?

Upozornění z aplikací

Zvuky, které váš telefon vydává, mohou být často způsobeny příliš mnoha aplikacemi, které mají povolená oznámení. V takovém případě je potřeba upravit nastavení aplikací a upozornění. U většiny smartphonů to lze provést tak, že přejdete do obecných nastavení a vyberete kategorii „Aplikace“. Měli byste vidět seznam všech aplikací nainstalovaných ve vašem smartphonu. Výběrem konkrétní aplikace ze seznamu můžete zvolit, zda má či nemá oprávnění k odesílání zpráv. Zvukové zprávy nejčastěji odesílají programy, které současně běží na pozadí. Tuto možnost můžete také zakázat v seznamu oprávnění aplikace.

Bluetooth a NFC

Pokud nepotřebujete Bluetooth nebo NFC, je nejlepší obě funkce vypnout. V každém případě je toto nastavení pro váš smartphone bezpečnější, protože chrání před útoky hackerů. Na některých chytrých telefonech může Bluetooth nebo NFC odesílat neočekávané zprávy. Nejčastěji se objevují, když neexistuje způsob, jak se připojit k jinému zařízení.

Problémy se smartphonem

Někdy za vydávání nechtěných zvuků, může právě váš telefon. Může to  být způsobeno například selháním systémového softwaru. V tomto případě by prvním krokem mělo být restartování zařízení. Stiskněte a podržte tlačítko Napájení a vyberte možnost Restartovat. Obvykle by tohle mělo vyřešit váš problém. Pokud však nezmizí, druhým způsobem je tvrdý reset smartphonu, který obnoví tovární nastavení. To však zahrnuje také úplné vymazání paměti. Před resetováním zařízení do továrního nastavení doporučujeme zálohovat všechna data, která chcete uložit.

Možnost obnovení továrního nastavení najdete v Předvolbách a aktualizacích systému. Najděte tuto možnost a resetujte nastavení. Za zvážení stojí i možnost resetování všech stávajících nastavení, což by se mělo týkat i všech údajů pro odemykání smartphonu, tedy například hesla zámku obrazovky. Po obnovení továrního nastavení bude váš smartphone zobrazovat stejný obsah jako při prvním zapnutí.

Poškozený reproduktor

Pokud zvuk z reproduktoru telefonu zůstane stejný a nezní jako zvuk žádného upozornění aplikace, pravděpodobně bude na vině poškozený reproduktor. V takovém případě využijte záruční dobu, která se na telefon vztahuje, a pokud již uplynula, nezbývá nic jiného, ​​než navštívit servisní středisko. Než to uděláte, zkuste si vzpomenout, zda se v minulosti s vaším telefonem stalo něco, co by mohlo způsobit poruchu reproduktoru, například jeho upuštění nebo náhodné ponoření do kapaliny. Pokud servisního technika upozorníte na možné příčiny poruchy reproduktoru, oprava a řešení problémů bude mnohem rychlejší a jednodušší.

Hackerský útok

Stejný zvuk vycházející ze smartphonu, který nepoužíváte, by však mohl naznačovat útok hackera. Současně může být zvukový signál slabý nebo dokonce přerušovaný. Tyto zvuky mohou naznačovat, že mikrofon smartphonu je stále zapnutý, což je další důvod pro tvrdý reset telefonu. Pro další bezproblémový provoz doporučujeme vždy zkontrolovat zabezpečení všech stažených programů.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
06.03.2023
vocabulary.updateblog
06.03.2023
Comments 0
Views 132
9 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: