Proč neslyším v telefonu?

Proč neslyším v telefonu? - icoola.cz - fotografie 1 

Proč neslyším v telefonu?

Kromě všech možných aplikací zůstává telefonování základní funkcí vašeho smartphonu. Pokud tedy neslyšíte volajícího, nastává problém. Znamená to, že je telefon rozbitý? Nemusí to být nutně pravda.. Nejprve je třeba zkontrolovat některé další možné příčiny.

Zkontrolujte možné příčiny

Chcete-li zjistit, proč neslyšíte osobu na druhém konci telefonu, měli byste vyloučit nejzřejmější možné důvody. V první řadě byste se měli ujistit, že váš telefon není fyzicky poškozen a že nejsou problémy s vaším operátorem. Pokud je na vině operátor, zkuste zavolat z jiného telefonního čísla ve stejné síti.

Podívejte se na ovládání hlasitosti

Nejčastějším důvodem, proč během konverzace neslyšíte volajícího, který nesouvisí s rozbitím smartphonu, je prostě příliš nízká hlasitost. Mohli jste omylem ztlumit telefon, takže přes reproduktor moc neuslyšíte. Takže kdykoli během konverzace neslyšíte účastníka, zkuste nejprve použít tlačítko pro zvýšení hlasitosti.

Také se ujistěte, že telefon není připojen k bezdrátovému reproduktoru nebo sluchátkům. Pokud je váš smartphone aktuálně připojen k bezdrátovému reproduktoru nebo sluchátkům, která právě nepoužíváte, neuslyšíte druhou stranu přes reproduktor. V tomto případě by mělo být spojení mezi zařízeními přerušeno. Nejjednodušší způsob je jednoduše vypnout funkci Bluetooth.

Ujistěte se, že telefon není v režimu sluchátek 

I když sluchátka  nejsou připojena k telefonu, smartphone se může mylně domnívat, že je připojen k jinému zařízení.. V tomto případě je telefon v režimu sluchátek s vypnutým reproduktorem. Důvodem může být ucpaný nebo poškozený konektor pro sluchátka, proto je třeba jej důkladně vyčistit nebo opravit.

Zkuste restartovat telefon

Někdy může být kvalita zvuku během konverzace způsobena chybou v operačním systému smartphonu. Vždy je tedy dobré restartovat telefon a aktualizovat software na nejnovější verzi.

Zkuste handsfree

Nejzávažnějším důvodem, proč během rozhovoru neslyšíte volajícího, je vadný reproduktor v telefonu. Pokud to chcete vyloučit nebo potvrdit, je lepší reproduktor použít k jinému účelu, například k poslechu hudby. Pokud z reproduktoru stále nevychází žádný zvuk, může být částečně nebo úplně poškozen. V tomto případě bude nutné navštívit autorizované středisko a kontaktovat odborníka, který určí konkrétní příčinu. Může se ukázat, že reproduktor je zakrytý nesprávně zvoleným ochranným krytem nebo příliš velkou vrstvou nečistot. V tomto případě lze problém snadno odstranit.

 

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
06.03.2023
vocabulary.updateblog
06.03.2023
Comments 0
Views 18
6 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: