Proč jsou AirPods považovány za nejlepší sluchátka

Proč jsou AirPods považovány za nejlepší sluchátka - icoola.cz - fotografie 1 

Každý majitel smartphonu má své vlastní preference při výběru a nákupu sluchátek. Většina z nich se stále nevzdala předních klasických „uší“, zatímco jiní již dávno přešli na bezdrátový analog. Zkušenosti ukazují, že po opuštění konvenčních sluchátek ve prospěch bezdrátových se majitel pravděpodobně nevrátí k původní volbě. To potvrzují uživatelé gadgetů a příslušenství Apple. Poté, co jsem si AirPods jednou koupil, je nemožné se jich vzdát. Je ideální pro majitele iPhonů, iPadů a dokonce i MacBooků.

 

 

Trh je plný různých sluchátek, počínaje bezpočtem značkových klasických drátových a konče novými alternativami AirPods. Žádný z nich se ale zatím nedokázal ani jen přiblížit nápadu Applu.

 

Výhody AirPods oproti alternativám

Asi jen líný člověk se nepokusil vytvořit odezvu AirPods. Ale kde jsou teď, proč je uživatelé nemají rádi a proč je o nich málo slyšet? Stojí za to začít s tím, že výrobci třetích stran mají pro AirPods zcela zakázáno používat souhláskové fráze. Proto se většinou nazývají nějakými písmeny a číslicemi. Je jasné, že kvalitou nebudou moci konkurovat originálu.

 

Pokud začnete přemýšlet o hlavních výhodách airpodů, ukáže se nečekaná pravda - je velmi obtížné identifikovat hlavní klíčové plus mezi obrovským množstvím pozitivních emocí. Pokud se přesto pokusíte vyčlenit něco z obecné směsi, nejprve budete přemýšlet o pohodlí.

 

Pohodlí. Žádný vynález Applu nemá za cíl být nejlepší v jedné kategorii. Je zvolena opačná taktika – společnost poskytuje řadu optimálních vlastností, které budou ve všech ohledech univerzální. Bezdrátová sluchátka však do tohoto pravidla zahrnuta nejsou, protože zde můžeme s klidem poznamenat, že všechny modely AirPods jsou maximálně pohodlné a po designové stránce nekompromisní. Jsou podobné vodivým zástrčkám, protože to je v současné době považováno za neutrální možnost.

Pokrýt. Za zmínku stojí, že díky krytu můžete sluchátka ráno hodit do kapsy a nabíječku hledat až večer, jelikož nabití vydrží slušně dlouho. Sluchátka samotná do pouzdra hladce zapadnou a také se snadno vyjímají. Nebude je nutné vkládat několikrát, aby potřebné kontakty našly stejnou indukční podložku a nakonec zahájily proces nabíjení. Na rozdíl od svých konkurentů AirPods tímto problémem netrpí. Neuvěřitelně malý obal je extrémně pohodlný, protože se vejde i do kapes dámských kalhot: je známou skutečností, že dámské kapsy se záměrně zmenšují, aby se kupovaly tašky. V podstatě všichni konkurenti vyrábějí obrovské a nepohodlné verze pouzdra.

Rychlost připojení. Ano, AirPods se okamžitě připojí k poslednímu navrhovanému zařízení. Za tímto účelem nemusíte vstupovat do nabídky Bluetooth a provádět jednoduché manipulace. AirPods můžete také znovu připojit k jinému zařízení a dokonce i k MacBookům pouhými několika klepnutími na ikonu zdroje zvuku. Není potřeba „pařit“ každé jednotlivé sluchátko a mačkat tlačítko Bluetooth.

Pohodlná forma sluchátek. Je poměrně vzácné slyšet, že by vám při poslechu hudby AirPods vypadly z uší. Můžete provádět experiment a skákat se zakloněnou hlavou, v 75% případů sluchátka nevypadnou. Vložení AirPods do uší je maximálně snadné, doslova jedním pohybem, po kterém už nebudete muset nic opravovat.

Umělá inteligence. Jakmile si AirPods vložíte do uší, hudba se automaticky spustí. Hudbu lze také zastavit. A pokud se přehrávání nespustí, můžete lehce poklepat na jedno ze sluchátek a vše bude fungovat perfektně. Tady je takový malý life hack.

Airpody chytají signál dobře. Pokud se z nějakého důvodu vzdálíte od gadgetu na několik metrů, signál nebude přerušen. A v místech s obrovskými překážkami budou AirPods na rozdíl od svých konkurentů fungovat téměř bez mezer.

Rychlé nabíjení. AirPods se nabíjejí co nejrychleji. Cca 20 minut sluchátek v pouzdře stačí, jelikož tato doba nabíjení vystačí na hodinu poslechu hudby.

Vysoká kvalita zvuku. AirPods jsou vlastně otevřená sluchátka, ale i přes to reprodukují zvuk docela dobře. Neposkytují zvukovou izolaci, ale basy cítíte. Vokály zní živě, střední frekvence jsou také cítit a hudba bude znít dobře v podmínkách ulice. AirPods šly daleko před svými čínskými protějšky, pokud jde o kvalitu zvuku.

Pouzdro. Pouzdro se otevírá a zavírá snadno, bez napětí nebo vrzání.

 

Nevýhody bezdrátových AirPods

Jako každá jiná technologie mají i AirPods řadu nevýhod. O všech se však ví už dlouho a nikdy nebyly přísně tajeny, takže nečekejte nepříjemná překvapení.

 

Pouzdro. Po dlouhodobém používání bude pouzdro hodně drhnout. Pokud jej budete neustále nosit v kapse kalhot, na lesklém povrchu nezůstane nic a začne se špinit. Lesk se jednoduše olízne a pouzdro bude zblízka vypadat velmi unaveně. Existuje však cesta ven: nyní se prodává obrovské množství různých krytů pouzder pro každý vkus a za přijatelnou cenu.

Typ sluchátek. S existencí AirPods se zřejmě ještě nesmířili všichni. Někomu připadá jejich design ohavný a ošklivý, sluchátka nazývají obrovskými bezdrátovými „lopuchy“. Z tohoto důvodu mohou někteří lidé věnovat majiteli AirPods pozorné pohledy, které budou nepříjemné. Ale postupem času si na ně rychle zvyknou, takže tento nedostatek brzy vyprchá a nikdo si na něj nevzpomene.

AirPods se stále velmi snadno ztratí. Po nějaké době používání Airpodů si za sebou všimnete nového zvyku – neustále kontrolovat, zda jsou vaše sluchátka na svém místě, zda je stále máte v kapse nebo pouzdru a zda se vám jedno neztratilo.

Důvodem popularity bezdrátových sluchátek AirPods

V obrovském segmentu různých značek a jejich sluchátek můžete najít produkty, které budou nějakým způsobem lepší než AirPods. Jejich výhoda však skončí doslova na jedné vlastnosti, aniž by se dotýkala ostatních. Někomu bude v uších sedět pohodlněji, někdo bude lépe reprodukovat zvuk, někdo ztratí signál, ale nebude vyžadovat nabíjení a podobně. Každá z těchto možností má své nedostatky, které AirPods dokážou zcela zakrýt.

 

Sluší se dodat, že AirPods jsou jedny z prvních bezdrátových sluchátek na světě. Než Cupertino vydalo svůj doplněk, snažily se některé společnosti něco podobného propagovat, ale nikdo je nebral vážně a žádný „wow“ efekt se nedostavil. A od vydání AirPods byla jakákoli podobná bezdrátová sluchátka okamžitě nazývána uživateli jménem výtvoru společnosti Apple. Všichni měli nedobrovolně spojení s AirPods a všechna sluchátka tohoto typu byla hrdě přezdívána „ach, máte AirPods?“. Tak se zrodil kult produktů Apple. Sluchátka Apple nejsou vybírána ani tak kvůli značce, ale kvůli dobré chvále spotřebitelů, nesčetným výhodám a inovacím.

 

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
28.06.2023
vocabulary.updateblog
28.06.2023
Comments 0
Views 11
19 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: