Přehled Wikipanionu.

Přehled Wikipanionu. - icoola.cz - fotografie 1 

Program Wikipanion je jednou z nejlepších a nejrychlejších aplikací, která umožňuje prohlížet informace z „Wikipedie“ na iPhonu. Tvůrcem vývoje byl Robert Chin.

Moderní mobilní aplikace tohoto typu jsou poměrně žádané, neboť doplňují vyhledávání potřebných informací na internetu. S jejich pomocí můžete rychle získat přístup k potřebným datům, abyste byli vždy informováni o nejnovějších zprávách. Níže bude uveden přehled funkční a užitečné aplikace Wikipanion, což je mobilní verze „Wikipedie“ stažená do tabletu nebo chytrého telefonu od společnosti „apple“.

Vlastnosti programu

Není žádným tajemstvím, že Wikipedie je považována za nejlepší internetovou službu, která poskytuje nejpřesnější informace o jakémkoli problému. Tato platforma se používá všude, odkazuje se na ni, když je potřeba sladit data, data a jména. Proto není divu, že tvůrci použili tento zdroj jako hlavní zdroj inspirace při vývoji svého duchovního dítěte.

 

Podle návrhu by měl nástroj rychle najít potřebná data přečtením z "Wikipedie". Díky tomu se vývoj ukázal jako docela funkční a dostal název Wikipanion.

Tato alternativní verze smartphonu umožňuje hospodárně trávit čas hledáním potřebných informací. Práce s původní stránkou probíhá během několika sekund přímým připojením k serverům Wikipedie. Výrobce varuje, že byste neměli pracovat s přetíženými servery třetích stran.

Wikipanion rychle zpracuje požadovanou stránku, extrahuje z ní potřebný obsah a dokonce porozumí sekcím a odkazovaným stránkám v cizích jazycích. Výsledkem je, že uživatel obdrží hotové informace schopné uspokojit jeho počáteční požadavek.

Dnes je těžké najít člověka, který nemá mobilní telefon. Navíc je iPhone považován za nejoblíbenější zařízení. To byl důvod, proč autoři programu vzali za základ „jablečnou“ platformu iOS, která jim umožnila optimalizovat jejich řešení a maximálně zfunkčnit. Případně si můžete snadno stáhnout aplikaci Wikipanion do svého iPadu.

 

 

Program jako celek se ukázal jako univerzální a docela pohodlný. Pokud máte mobilní zařízení, můžete navždy zapomenout na papírové encyklopedie a další média.

Výhody Wikipanionu

  • Rychlý provoz aplikace je zajištěn přímým propojením systému se servery "Wikipedie".
  • Aplikace rychle pochopí obsah sekcí a stránek, načež zobrazí všechna data co nejpřesněji.
  • Vývojáři se snažili, aby bylo používání programu pohodlné. Zde najdete moderní software, který funguje jako hodinky. Aplikace například umožňuje otáčet stránky lehkým dotykem prstu a text lze přeložit do formátu, který vám vyhovuje, to znamená, že si můžete vybrat vhodnou velikost písma. Také zde se výsledky vyhledávání zobrazují současně se zadáním dotazu. Systém je schopen si zapamatovat naposledy navštívené materiály.
  • Díky lokalizaci do cizího jazyka je používání aplikace ještě pohodlnější.
  • Záložky je funkce, která umožňuje pracovat nejen s články, ale také s rubrikami. To je výhodné z toho důvodu, že nejčastěji jsou potřebné informace umístěny na různých místech textu, takže je potřeba vše kompletně uložit.

Používání Wikipedie nebylo nikdy tak snadné. Účelem programu je zjednodušit vyhledávání, přechod mezi články a jejich čtení. Nyní můžete vidět historii svých návštěv, pokud je seskupíte podle data. Kromě toho můžete zanechat záložku jak v samotném článku, tak v jedné z jeho četných sekcí.

Užitečné funkce

  • Různé metody vyhledávání. Najdete zde tooltip s náhledem názvů článků a také Google nebo fulltextové vyhledávání celé Wikipedie.
  • V seznamu sekcí bude uvedeno, kde v článku právě čtete.
  • Možnost vyhledávání ve 2 jazycích. Všechny ostatní jazyky, které se aktuálně nepoužívají, lze také úplně zakázat.
  • Aktuální článek má funkci textového vyhledávání.
  • Historie návštěv seskupená podle data.
  • Možnost přidat do záložek i části konkrétního článku.
  • Obrázek můžete uložit na "fotofilm".
  • Písmo můžete kdykoli změnit na vhodnější.
  • Pro zjištění významu slova ve Wikislovníku není nutné aktuální článek zavírat.
  •   Kategorie, které patří k aktuálnímu článku, lze procházet.
  •   Formát Ogg Vorbis umožňuje přehrávat zvukové materiály z „Wikipedie“ nebo příklady výslovnosti slov z „Wikidictionary“.
  •   Na začátku můžete zapnout automatické ostření ve vyhledávacím poli.
  •   Lze zaslat odkaz na konkrétní sekci článku.
  •   Místo, které odpovídá článku, je vidět na speciální mapě.

Malý tip: pokud se chcete rychle přepnout na začátek aktuálně otevřeného článku, měli byste dvakrát kliknout na horní část obrazovky. Pokud chcete zastavit stahování článku, stačí kliknout na vyhledávací pole.

Co vidíme po zapnutí

Aplikace nám vyhovuje standardním rozhraním, které je optimalizováno pro rychlost naší práce i samotného programu jako celku. V horní části je vyhledávací lišta a také ikona, která umožňuje přidat článek do záložek. Do vyhledávání zadáme informace, které nás zajímají, a vidíme před sebou známou strukturu – vlastně samotný obrázek a stručnou informaci o něm. Vše vypadá stejně jako v obvyklé "Wikipedii".

Proces vyhledávání lze urychlit pomocí funkce „Obsah“, která se mnohým bude líbit. Třetí ikona zleva otevírá celý obsah aktuálního článku. Vše je zde rozděleno do bodů, takže k nalezení potřebných informací nebudete muset číst úplně všechno. Vývojáři se postarali o to, aby uživatelé mohli co nejsnáze přejít do požadované sekce.

Ve spodní části jsou 2 klikaté řádky, pokud na ně kliknete, můžete získat celý seznam článků z Wikipedie, které jsou relevantní k tomu, co hledáme. Zajímavým bodem je možnost najít články na principu geografické polohy. To znamená, že aplikace nezávisle určí naši geolokaci na mapě a poskytne odpovídající výsledky.

Originálním rysem programu je podpora přehledného sledu článků. To znamená, že uživatel může nezávisle nastavit pořadí článků, které bude číst později. Materiál můžete přidat do fronty podržením prstu na hlavním článku. Wikipanion navíc umožňuje ukládat články, abyste je mohli číst, i když nejste připojeni k internetu. Současně budou všechny obrázky, diagramy a tabulky uloženy během několika sekund. Pro větší pohodlí je zde tlačítko "Automaticky uložit" nebo "Uložit celou frontu".

Vyhledávací systém jistě nabídne uživateli zobrazení anglické verze odpovídajícího článku a obsahově podobných materiálů. Kromě toho je možné vyhledat potřebné informace pomocí jiných vyhledávačů, jako je Google. Stojí za zmínku, že „Wikislovnik“ odvádí vynikající práci s ruskými i anglickými slovy. K příslušnému článku se můžete dostat také prostřednictvím slovníku.

Wikipanion je podle mnoha uživatelů opravdu užitečná aplikace, která si zaslouží pozornost každého zvědavce. Za prvé, program nabízí mnoho užitečných funkcí. Za druhé je vybaven poměrně velkým množstvím funkcí, které jsou umístěny v kompaktní velikosti. Mnohé potěšily takové funkce, jako je možnost vyhledávání podle článku, změna velikosti písma a zabránění otáčení obrazovky. Všechny tyto zdánlivé maličkosti umožňují co nejpohodlnější používání aplikace.

Nezapomeňte také na pohodlnou navigaci v programu. Všechna potřebná tlačítka jsou v zorném poli, nemusíte je dlouho hledat. V zásadě je vše zcela jasné, a pokud něco způsobuje potíže, můžete se vždy obrátit na pokyny, které jsou zde uvedeny co nejpodrobněji.

Aplikace podle recenzí funguje správně - bez prodlev, pádů a pádů. Nyní můžete rychle najít potřebné informace, ať jste kdekoli. Stažení aplikace Wikipanion do tabletu nebo chytrého telefonu se bude hodit především studentům a studentům středních škol.

Pomůcka přijde na pomoc také učitelům, kteří jsou zvyklí studentům kromě běžného učiva sdělovat mnoho nových a zajímavých věcí. I během vyučování můžete rychle hledat a najít potřebná data, aniž byste například spustili oči z přednášky.

Abyste se stali vlastníkem takového užitečného programu, musíte jej najít v iTunes a stáhnout si jej podle jednoduchých pokynů. Nebo můžete přejít na oficiální webovou stránku programu a stáhnout si ji odtud pomocí zadané adresy URL. Celý proces zabere jen pár minut, ale nástroj můžete používat neomezeně dlouho.

Recenze ukazuje, že Wikipanion je moderní informační asistent, který vám vždy pomůže z obtížné situace a dá správnou odpověď na otázku.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
19.06.2023
vocabulary.updateblog
19.06.2023
Comments 0
Views 7
23 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: