Péče o váš MacBook

Péče o váš MacBook - icoola.cz - fotografie 1 

MacBook je řada notebooků od společnosti Apple. V prodeji jsou od května 2006. MacBooky používají miliony lidí po celém světě.

Mnoho uživatelů takových notebooků také zajímá, jak se o ně starat.

Nejprve vám chci říct, jak vyčistit MacBook

LCD monitory jsou velmi citlivé na různé chemikálie, takže utírání čímkoli je nebezpečné.

Existují 4 způsoby čištění:

  • na sucho;
  • vlhkým hadříkem
  • speciální prostředky pro displeje počítačového vybavení;
  • utěrky na LCD obrazovky.

Pokud jde o první způsob, a to leštění suchým hadříkem. To je považováno za nejjednodušší a nejbezpečnější způsob. K tomu potřebujete pouze suchý a čistý hadřík, ale měl by být měkký, bez vláken. Papírové ubrousky a kuchyňské utěrky nelze používat. A kategoricky se nedoporučuje používat abrazivní materiály.

Při suchém leštění je riziko poškození MacBooku velmi nízké, proto je lepší zvolit tento způsob. Pokud například zvolíte opačnou metodu čištění, pak pokud se vlhkost dostane dovnitř zařízení, mohou nastat problémy a v důsledku toho budou nutné opravy.

Proto musíte nejprve vypnout notebook. A poté můžete obrazovku MacBooku otřít krouživými pohyby, ale opatrně nehty, abyste se nedotkli obrazovky a nezanechali škrábance.

Přejděme k druhému způsobu: čištění vlhkým hadříkem. Existuje nějaké znečištění, například: stopy po kapkách, zaschlé nečistoty, které nelze setřít suchým hadříkem. Pak ji můžete lehce namočit, ale musíte být velmi opatrní.

V tomto případě je také potřeba před čištěním notebook vypnout. Poté nejprve otřete suchým hadříkem, aby tam již nebyl prach a jiné nečistoty. Poté vezměte ubrousek a lehce jej namočte. Ale v žádném případě nenamáčejte úplně! Látka by totiž měla být jen mírně vlhká. Je lepší používat filtrovanou vodu, aby v opačném případě nebyly rozvody. Poté, co otřete vlhkým hadříkem, udělejte totéž, ale suchým.

Pokud jde o použití speciálních prostředků pro displeje výpočetní techniky, je nutné napustit nejen trochu vody, ale i speciální prostředek. Velmi důležitým bodem je, že to bylo pouze pro LCD obrazovky, protože ne všechny chemikálie jsou vhodné pro monitory. V žádném případě nepoužívejte aerosoly, bělidla, speciální přípravky na bázi alkoholu, čističe oken nebo jiné domácí chemikálie.

Problémy mohou nastat, pokud je v určitém produktu přítomen aceton, sloučeniny alkoholu, amoniak, peroxid vodíku. Ostatně dojde k fatálním případům, které mohou vést k výměně displeje.

Čištění LCD obrazovek pomocí utěrek. To je ideální varianta. Hlavní je, že není na bázi alkoholu.

 

Nyní vám řekneme, jak správně nabíjet MacBook, abyste mu neublížili

Měli byste ale vědět, že v průběhu času jakákoli baterie ztrácí svou energii a výkon, který byl v době nákupu. Existuje však několik tipů, jak baterii prodloužit.

S notebookem můžete pracovat a nabíjet zároveň, ale pokud jde o základní úkony na něm. Náročnější úkoly je ale lepší provádět po úplném nabití, protože se baterie může přehřívat.

Je velmi důležité si uvědomit, že byste neměli MacBook skladovat v plně nabitém stavu, protože po šesti měsících může jednoduše odmítnout nabíjení.

Zařízení je také nutné několikrát za měsíc plně dobít.

A před nabíjením baterie není třeba čekat, až dosáhne 0 %, nejlépe je začít nabíjet, když je její hodnota 20-30 %. A nabíjet až 90-95%.

Mnoho lidí se stále zajímá o to, jak vyčistit klávesnice MacBooku

Pokud klávesnice vašeho notebooku začala špatně reagovat na stisknutí, situace není příliš příjemná. A zvlášť, když je téma o MacBooku.

Co tedy dělat, když „brzda“ klávesnice začne překážet? Zde je několik tipů pro vás:

  • Není třeba třást klávesnicí. Je totiž malá pravděpodobnost, že to pomůže, naopak vašemu notebooku může uškodit.
  • Nepokoušejte se vysávat klávesnici. Statická elektřina má vysoký potenciál, který může vést k selhání čipů a mikroobvodů nebo jednoduše zničit desky.
  • Není třeba ofukovat klávesnici stlačeným vzduchem. Protože pokud byl speciální válec uložen nesprávně, existuje možnost, že jej můžete omylem nalít do zařízení. Navíc se dovnitř může dostat prach a různé nečistoty, které pak notebook poškodí.
  • Doporučujeme, abyste klávesnici MacBooku nečistili sami. Protože pokud nebudete dostatečně opatrní, nebudete moci vrátit klíč na své místo. Proto bude lepší kontaktovat servisní středisko.
  •  

Pokud váš MacBook již potřebuje opravu, vězte, že se jedná o náročný proces kvůli neobvyklé a těžké architektuře zařízení. "Samooprava" se vůbec nedoporučuje. V tomto případě je nutné kontaktovat specialisty.

 

Technologie Apple se i přes svou spolehlivost dokáže rozbít jako každá jiná technologie. A důvody mohou být různé. Například: špatný přístup, nesprávná obsluha, mechanické poruchy nebo výpadky proudu.

Toto jsou běžné hardwarové poruchy, které se nejčastěji projevují:

  • rozbití klávesnice;
  • porušení základní desky;
  • nesprávná funkce pevného disku;
  • CD/DVD nefunguje;
  • nesprávné fungování softwaru;
  • selhání reproduktoru.

Oprava MacBooku je obtížná kvůli přítomnosti velkého počtu tepelných senzorů v zařízení, určených k záznamu různých dat. Proto musíte svou práci dělat tak, abyste nepoškodili různé uzly a komponenty, které jsou umístěny vedle sebe.

Další funkcí je změna schémat. Nové modely MacBooků se velmi liší od předchozích, takže mistři musí připravit nová schémata oprav. Protože staré metody a techniky oprav prostě přestanou fungovat.

A měli byste vědět, že zařízení Apple potřebuje během opravy pouze originální díly, protože jinak se mohou problémy s notebookem vrátit.

Nezanedbávejte naše rady :)

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
23.08.2023
vocabulary.updateblog
23.08.2023
Comments 0
Views 32
16 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: