Originální Lightning kabely mají černé kontakty

Originální Lightning kabely mají černé kontakty - icoola.cz - fotografie 1

Nedávno si uživatelé začali stěžovat, že kontakty na Lightning kabelu zčernají. Zlatá barva přechází do černé. Situace je poměrně zvláštní, protože nejde o ojedinělý případ. Jaký je důvod pro tak náhlou změnu barvy kontaktů?

Nejzajímavější je, že origin s tím nemá nic společného, ​​protože se to podle uživatelů děje i na originálních zařízeních.

Pokud se pokusíte vymazat černé skvrny z kontaktů, s největší pravděpodobností nic nebude fungovat. A důvod pro takovou změnu barvy je docela banální, ale neexistuje žádné řešení, které by v této situaci pomohlo.

 

Co je uvnitř Lightning kabelu a proč byste si měli vybrat originální produkt?

Asi každý uživatel „jablečných“ produktů ví, že veškeré originální příslušenství je drahé. Pokud se však podíváte na všechny materiály a komponenty používané při výrobě, můžete dojít k závěru, že tyto náklady jsou plně oprávněné.

 

Pokud porovnáte kabel od korejského výrobce Samsung a od Applu, je rozdíl v ceně poměrně znatelný. Originální produkt od první značky tedy může stát 10 dolarů, ale od „jablečné“ firmy i 30 dolarů. Proč tak výrazný rozdíl?

Uvnitř Apple Lightning je plnohodnotný mikropočítač. S jeho pomocí se provádí podrobná analýza nabíjení zařízení iOS. A cena Lightningu souvisí především s materiály a komponenty, které jsou uvnitř zařízení.

 

Jak funguje Apple Lightning kabel?

Pod ochranným krytem kovového typu je obvod. Tato deska má 4 čipy a pomocná výpočetní zařízení, která jsou zodpovědná za přenos dat do PC. Po připojení Lightningu k iPhonu se uvnitř obvodu začnou dít docela zajímavé procesy.

 

Dva čipy mají jednoduchou konstrukci a skládají se pouze z několika tranzistorů, jejichž hlavním úkolem je přenos signálu.

Kouzlo Applu je v tom, že uživatel nemusí přemýšlet, na kterou stranu kabel instalovat, může za to malý procesor a asymetrické umístění kontaktů. Proto ihned po instalaci šňůry automaticky určí, kterým směrem přivést napětí.

Podobná technologie byla vytvořena na základě mnoha dříve registrovaných patentů. Pokud jde o padělky od čínských výrobců, v obchodech najdete produkty různé kvality. Ale Číňané nemají co dělat, aby dodržovali zákony.

Proto se jablečná společnost rozhodla odlišit své produkty od ostatních neoriginálních zařízení certifikátem kvality MFI.

Jak nebezpečné jsou falešné kabely pro iPhone?

Apple se nestará jen o ziskovost, ale také o svou pověst. Proto se vytváří velké množství klíčů.

 

Každý den se v síti objevují nové informace o poškozených obrazovkách, úrazech elektrickým proudem, vybitých bateriích. To vše je výsledkem používání neoriginálních nabíječek.

Proto je při rozhodování o koupi čínského kabelu nutné především myslet na důsledky. Použití neoriginálních kabelů může vést k řadě problémů, včetně:

  • rychle selže, praskne vůle zástrčky atd.;
  • při vydání nové aktualizace může dojít k úplné nekompatibilitě se smartphonem;
  • v případě problémů se může smartphone po dalším použití kabelu v lepším případě zapnout, ale v horším případě dokonce explodovat;
  • kvalitní kabel vydrží mnohem déle.

 

Proč kontakty v originálním Lightning kabelu mění barvu?

Mnoho majitelů jablečných zařízení je přesvědčeno, že kontakty Lightning zčernají kvůli korozi, ale je to skutečně tak? Ostatně zároveň někteří majitelé Apple gadgetů tvrdí, že jejich nabíjení nepřišlo do styku s vodou, tak proč jsou kontakty začerněné.

Kondenzace může mít vliv na vznik takové situace. Uživatel si s sebou vezme například chytrý telefon do koupelny, a to už může způsobit korozi. Na tuto otázku však stále neexistuje jednoznačná odpověď.

Jeden z aktivních uživatelů sociálních sítí, který se představil jako elektrikář, tvrdí, že změna barvy je zcela normální jev. Kontakty v kabelu pro iPhone nebo iPad mají napětí, při zasunutí portu do iPhonu nebo iPadu může dojít k malému jiskření, kterého si uživatel nevšimne. A to je docela dost. V důsledku "přeskakování" elektrického proudu mezi kontakty v důsledku toho dochází k jejich zčernání.

Jaká jsou rizika zčernání kontaktů Lightning?

Odborníci tvrdí, že změna barvy Lightning kontaktů může být na smartphonu odlišná a každý případ je individuální. Stává se také, že strana, na které jsou kontakty zčernalé, přestane fungovat úplně.

 

A někdy se nic nestane a uživatel může kabel v klidu bez problémů používat dál.

Co dělat, aby kontakty Lightning nezčernaly?

Na webu můžete najít pár rad ohledně tohoto problému. Někteří uživatelé doporučují používat alkohol, aby černý kontakt znovu fungoval. Zda takový postup pomůže, se zatím neví.

Je celkem překvapivé, proč se Applu něco takového nepodařilo předpovědět. Zároveň má každý Lightning vestavěný malý MFi čip. To znamená, že kabel je originální a certifikovaný.

Proč se mi po připojení Lightning může zobrazit chyba „kabel není certifikován“?

Ne každý uživatel si kupuje originální kabel a ve většině případů je důvodem vysoká cena.

Po zakoupení neoriginálního zařízení jej smartphone zpočátku bez problémů akceptuje. Uplyne však nějaký čas a může se objevit chyba „necertifikovaný kabel“. Důvodem je selhání čínského čipu. V jednu chvíli může zařízení začít pracovat nestabilně kvůli tomu, že čínští výrobci na takových čipech často šetří peníze. Špatné pájení a špatné pouzdro na to má vliv.

A na levných čínských kabelech velmi často může jeden z kontaktů po použití zmizet.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
07.06.2023
vocabulary.updateblog
07.06.2023
Comments 0
Views 11
15 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: