OmniFocus je diářový program pro IPhone

OmniFocus je diářový program pro IPhone - icoola.cz - fotografie 1 

Všichni si chceme uložit nějaké okamžiky svého života do příspěvků na Instagramu nebo Facebooku. Někdy nechcete velkému publiku sdělit něco příliš osobního a sáhnete po papíru a peru, abyste příběh zahájili větou „Drahý deníčku...“. Sešity a pera na vedení deníku už ale dávno vyšly z módy. Když toho máte hodně a musíte si zapsat každou minutu vašeho pracovního dne, nejlepší náhradou papírového diáře vám bude speciální program, ve kterém můžete snadno a rychle nahradit, doplnit nebo sdílet cenné informace v elektronickém diáři, který máte vždy s sebou.

 

OmniFocus a jeho funkce

Program OmniFocus je jedním z nejlepších programů pro vedení deníku na vašem iPhone. V něm najdete velké množství funkcí a mnoho různých možností, které byste v papírovém diáři rozhodně nevyužili. Program také podporuje tandem mezi operačními systémy IOS a OS X. Možnosti mobilní verze se neliší od počítačové verze, tomuto programu je věnována zvláštní pozornost, pokud s ním budete pracovat na iPadu, na některých místech existuje myšlenka, že o sobě vytváříte elektronický časopis.

 

Rozhraní programu OmniFocus je provedeno v modrých barvách s celkem aktuálním designem, je místy poloprůhledné. Ale obecně je každý zvyklý na design programu. Zcela jiná situace je s funkcionalitou OmniFocusu, který předbíhá své konkurenty. První věc, kterou byste měli věnovat pozornost, je automatická analýza potřebných informací. Program bude o všem informován. Například, jaká hudba právě hraje, vaše sportovní aktivita pro daný den, počasí a dokonce i vaše poloha nad hladinou moře. Měli byste věnovat pozornost automatickému editoru, který podporuje značkovací jazyk Markdown. Nejprve chcete funkci rektora vypnout a časem si na ni zvyknete a pochopíte její hodnotu. Na MacBooku nebo IMacu můžete použít několik vstupních metod: z rozhraní programu, vyhrazeného okna nahrávání a malého rozšíření ve stavovém řádku. Do svých příběhů v elektronické verzi můžete snadno přidávat fotografie, video a zvukové soubory, geolokaci, dokumenty různých formátů, údaje o počasí a kresby pomocí Apple Pencil a mnoho dalšího.

 

OmniFocus má samostatnou sekci integrací. Podle mého názoru však bude stačit pouze používat službu IFTTT - prostřednictvím ní můžete nastavit pohodlná připojení pro automatický export obsahu. Snad nejdůležitější při používání různých funkcí během příspěvků je nepřehánět to s různými vložkami, protože udělat z deníku skládku informací je velmi snadné.

Vývojáři mysleli při nahrávání svých příběhů i na disciplínu. Aplikace OmniFocus umí posílat pravidelné upomínky, ale pokud se vám nechce nebo jste jen líní, je to vaše chyba.

Největší stížností uživatelů na OmniFocus je jeho cena. Verze pro IOS bude stát uživatele 4,99 $ a pro uživatele IMac - cena bude 30 $. Na tak vysokou cenu si ale nemůžete stěžovat, protože program má spoustu různých funkcí a příležitostí, které v dostupnějších programech nenajdete.

Význam a výhody vedení elektronického deníku

Pravidelně si vést deník je opravdu důležité, protože tam člověk může vyprávět vše, co ho trápí. Záznamy v deníku nebudou upravovány, diskutovány nebo posuzovány cizími osobami. Toto je jedno z mála míst, kde se můžete cítit svobodní a otevření sami sobě. Když totiž píšete a mluvíte, hned to pro vás bude jednodušší a budete se cítit ještě šťastněji. Pokud se obáváte, že někdo může číst to, na co máte právo pouze vy, bez vašeho svolení. Elektronický diář OmniFocus má dobrou možnost nastavit si vstupní heslo, které budete znát jen vy, pak se nemusíte bát, že by si někdo bez vašeho svolení přečetl, co nepotřebuje.

 

Jak vybrat program pro vedení elektronického deníku?

Vedení deníku je individuální proces. Někomu bude stačit jednoduše nahrát text a pro někoho je důležité přidat do programu video nebo audio materiál apod. A abyste si pro sebe vybrali dobrý program, musíte dodržovat několik důležitých kritérií:

  • Flexibilita. Ideální program pro vedení elektronického deníku by si měl poradit nejen s textovým obsahem, ale také s fotografiemi, videi, audii, dokumenty různých formátů a dalšími digitálními funkcemi.
  • Design. Jako každý jiný program by měl mít dobrý design, elektronický diář není výjimkou. Také by měl být nejen krásný, ale také pohodlný a snadno použitelný, aby se vytvořila "dobrá atmosféra" pro vaše myšlenky.
  • Synchronizace. Diář by měl být vždy po ruce, protože nikdo neví, kdy k němu přijde inspirace. Ideální diář by proto měl být synchronizován, aby jej bylo možné používat kdekoli a na jakékoli platformě, ať už je to iPhone nebo IMac.
  • Bezpečnostní. Pokud se obáváte, že někdo čte vaše soukromé myšlenky. Dobrý program by pak měl zaručit, že vaše záznamy budou otevřené pouze vám a nikdo jiný k nim nebude mít přístup. Aplikace by měla obsahovat možnost nastavení hesla, podporu Face ID/Touch ID atd.
  • Automatizace. Hlavním rozdílem mezi papírovým a elektronickým deníkem je schopnost elektronického deníku automatizovat vaše akce a učinit si vedení deníku co nejjednodušší a nejpohodlnější. Dobrou kvalitou aplikace deníku bude možnost sledovat různá data.

Uživatelé, kteří hledají dobrou aplikaci pro vedení elektronického deníku, se většinou řídí těmito kritérii, ale každý má své vlastní požadavky na programy. Přesně tato kritéria bych ale použil při výběru programu pro vedení deníku na iPhone, IMac nebo iPad.

Jedním z nejlepších programů je OmniFocus pro majitele iPhone nebo IMac

Na základě výše uvedených kritérií je OmniFocus nejlepší, pokud vlastníte iPhone, iPad nebo iMac. Program ostatně stojí za vaši pozornost, hodí se ke každé položce na seznamu očekávání. Vedení deníku na jakémkoliv vašem zařízení bude pohodlné, příjemné a snadné. OmniFocus předčí své konkurenty také počtem funkcí, schopností a promyšleností rozhraní.

Také významnou výhodou aplikace je, že není omezena na jeden text. iPhony, notebooky, tablety a počítače jsou stále s námi a neměly by nás omezovat tím, že si budeme moci zaznamenávat myšlenky pouze z konkrétního zařízení. Měli bychom být schopni vyjádřit své myšlenky kdykoli, v jakémkoli formátu s přidáním různých detailů, obrázků a detailů. Program OmniFocus vás vždy přivítá vzpomínkami, protože pokud rolujete dolů, určitě narazíte na příspěvek před pár měsíci nebo dokonce před rokem.

Obecně platí, že OmniFocus patří mezi programy, na které se dá zvyknout celým srdcem a duší. Téměř všechny aplikace jsou založeny na předplatném, ale ne všechny mají schopnost synchronizace nebo fungují dobře na iPhone nebo IMac.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
30.06.2023
vocabulary.updateblog
30.06.2023
Comments 0
Views 5
19 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: