Odborníci iFixit Apple rozebrali Air Tag

Odborníci iFixit Apple rozebrali  Air Tag  - icoola.cz - fotografie 1 

iFixit je zdroj podobný Wikipedii, který vás naučí, jak věci opravit. Každý může vytvořit návod na opravu nebo recenzi technologické novinky. Nedávno uživatelé iFixit rozebrali jednu zajímavou vychytávku od Applu – maják AirTag. Zkontrolovali nastavení trackeru a posoudili jeho udržovatelnost.

Co je Apple Air Tag?

Jedná se o bezdrátový vyhledávací maják určený pro hledání ztracených věcí. Taková zařízení jsou umístěna v kapsách tašek, peněženek nebo batohů, takže v případě ztráty nebo krádeže můžete věci rychle sledovat.



 

Apple Air Tag vypadá jako kulatý bílý puk s logem značky na jedné straně. Na druhé straně je přihrádka na baterie.

Práce gadgetu je založena na čipu U1. Instaluje se do iPhonu 11, pomáhá určit přesnou polohu a zajišťuje bezdrátové spojení zařízení. Čip umožňuje trackeru označit místo s přesností na několik centimetrů. Apple Air Tag by se měl také umět spojit se smartphony ostatních uživatelů v okolí a přenášet informace o poloze svého hostitele.

Toto zařízení je kompatibilní s aplikací FindMy. Vyhledávání se provádí po kliknutí na odpovídající ikonu připojeného AirTag. Pozice ztracených věcí se zobrazí na mapě.

Výsledky demontáže Apple Air Tag

V tuto chvíli byla zveřejněna pouze první část článku týkající se této vychytávky. Odborníci si všímají pozoruhodné kompaktnosti zařízení.

Bylo provedeno srovnání s dalšími podobnými majáky od konkurenčních společností. Jedná se o TileMate a SamsungGalaxySmartTag.

Ve srovnání s údaji trackeru má Apple Air Tag největší baterii a přitom má velmi kompaktní velikost.



Nejnápadnějším rozdílem v designu je absence otvoru. Trackery mají obvykle takové vlastnosti, které vám umožňují zavěsit je jako kroužek na klíče například na svazek klíčů. V případě Apple Air Tag si však budete muset buď koupit speciální pouzdro vyrobené samotnou společností, nebo si vyvrtat díru sami, čímž riskujete poškození výplně gadgetu. Stojí za zmínku, že příslušenství pro tracker má poměrně vysoké náklady.

 

Odborníci také poznamenávají, že Apple Air Tag se otevírá nejobtížněji. Všechny tři majáky - jak ten, který byl demontován, tak i ten, který byl odebrán pro srovnání - lze otevřít pomocí prstů, nejsou potřeba žádné další nástroje. Trackery od konkurence však mají speciální prohlubně pro prsty, zatímco Apple Air Tag takovou výhodu nemá.

 

Tento maják nemá žádnou speciální ochranu proti vlhkosti. Je zde ale velmi silný lepicí šev, který je svými vlastnostmi lepší než u jiných trackerů. Bylo také zjištěno, že pouzdro majáku je reproduktor. Při používání smartphonu je možné vynutit, aby tracker zazněl. To může výrazně zjednodušit vyhledávání.

 

Jaké další funkce iFixit vyzdvihl?

Odborníci, kteří se zabývali demontáží Apple Air Tag, také zdůrazňují následující výhody.

 

  1. Baterii můžete vyměnit sami. Navíc k tomu nebudou zapotřebí žádné další nástroje. Existuje speciální instrukce, která pomůže provést výměnu. Na Ukrajině se baterie pro Apple Air Tag prodává za docela přijatelné ceny.
  2. Dlouhá výdrž baterie. Výrobce uvedl, že zařízení bude fungovat na jednu baterii zhruba jeden rok. Zatím je těžké to ověřit v praxi, ale existují všechny důvody se domnívat, že je to pravda.
  3. Dobrá kvalita zvuku. Apple do svého trackeru nainstaloval magnet, přes který se přenáší zvuk pouzdra. I když takové zařízení zabírá místo a dodává zařízení extra váhu, zvuk není špatný.

Odborníci také vyzdvihují skutečnost, že díru pro klíčenku můžete vyvrtat na vlastní nebezpečí a riziko. Můžete nechtěně poškodit desky a tím zlomit Apple Air Tag. Pokud však bylo rozhodnuto neutratit asi 13 dolarů za speciální kryt, pak stojí za zvážení, že před vyvrtáním otvoru musíte vyjmout baterii. A také je důležité vzít v úvahu, že reproduktorem Apple Air Tag je celé tělo, takže kvalita zvuku se může po vrtání zhoršit.

Nadšenci iFixit se dostali i k desce plošných spojů v zařízení. Je umístěn uvnitř AirTag, v pozlaceném plastovém rámu. Na jedné straně základní desky je 3osý akcelerometr BoschSensortec. Nechybí ani kontakty baterie a pájecí body kmitací cívky, která je spojena s magnetem.

Na zadní straně základní desky jsou mikroobvody, senzory a další detaily:

  • Ultra širokopásmový transceiver Apple U1;
  • digitální zesilovač zvuku;
  • zátěžový spínač s přepěťovou ochranou;
  • proudový měnič od TexasInstruments a další.

Apple tvrdí, že jejich maják splňuje všechny standardy ochrany soukromí. Smartphone připojený k trackeru upozorní svého majitele, pokud se ho AirTag, který není registrován k jeho účtu, pokusí sledovat.

 

Také pokud oddálíte maják na delší dobu od uživatele, zapípá, aby upoutal pozornost.

iFixit hlásí, že existují způsoby, jak deaktivovat reproduktor a zároveň zachovat funkčnost trackeru. Podrobnosti, jak to udělat, samozřejmě odborníci neuvádějí. Tuto možnost byste si ale měli zapamatovat. Navíc ne všichni uživatelé produktů Apple mají chytré telefony, které mohou hlásit, že je AirTag, který je sleduje, vypnutý.



 

Odborníci iFixit nakonec hlásí, že tento tracker vypadá docela dobře promyšlený. Dá se to vylepšit, ale ve srovnání s jinými majáky, které byly také analyzovány, AirTag vypadá pohodlněji a je kvalitnějším produktem.

 

Z hlediska udržovatelnosti vypadá tracker docela cenově a slibně. Můžete vyměnit baterii a v případě potřeby se dostat k mikroobvodům. Zařízení také vyniká vynikajícím zvukem, odborníci to opakovaně zaznamenali.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
28.06.2023
vocabulary.updateblog
28.06.2023
Comments 0
Views 7
15 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: