Nový iPhone bezkontaktní platba

Nový iPhone bezkontaktní platba - icoola.cz - fotografie 1 

Nová iPhone bezkontaktní platba

Apple pravidelně představuje užitečné novinky pro rozšíření možností uživatelů svých gadgetů. Svého času bylo bezkontaktní placení pomocí iPhonu revolučním řešením, ale společnost se rozhodla jít ještě dál, aby bylo placení přes chytrý telefon co nejjednodušší, nejpohodlnější a nejrychlejší.

V únoru Apple představil novou funkci „Tap to Pay on iPhone“, která umožňuje kompatibilním iPhonům přijímat platby přes Apple Pay, bezkontaktní kreditní a debetní karty a další digitální peněženky bez potřeby dalšího hardwaru.

Apple začal tuto funkci testovat ve svém návštěvnickém centru Apple Park začátkem tohoto měsíce a tato funkce se nyní začne zavádět do Apple Store po celých Spojených státech, kde si ji zákazníci budou moci vyzkoušet. Tato funkce nemusí být dostupná ve všech Apple Storech najednou.

Apple uvedl, že tato funkce bude v budoucnu dostupná i v dalších zemích, ale společnost zatím neoznámila konkrétní časovou osu. Zaplacení klepnutím na iPhone umožní malým firmám a obchodníkům přijímat bezkontaktní platby prostřednictvím podporovaných aplikací pro iOS pomocí iPhone XS a novějších modelů.

Prodejce při zadávání objednávky jednoduše požádá kupujícího, aby vedle iPhonu prodávajícího přiložil vlastní iPhone nebo Apple Watch, bezkontaktní kreditní nebo debetní kartu nebo jinou digitální peněženku a platba je bezpečně dokončena pomocí technologie NFC. Starší iPhony, jako jsou modely iPhone 6, 7 a 8, i když mají také NFC, nejsou aktuálně na seznamu kompatibilních.

 

„Platit klepnutím“ ve skutečnosti umožňuje používat mobilní zařízení jako platební terminál. Předpokládá se, že tato technologie je založena na akvizici startupu Mobeewave společností Apple.

V současné době se obchodníci, kteří na iPhonu přijímají bezkontaktní platby, musí spoléhat na další hardware, jako je Square Reader, který se dodává v různých modelech, které fungují bezdrátově nebo se zapojují do Lightning nebo sluchátkového konektoru iPhonu.

Dá se očekávat, že v blízké budoucnosti se iPhone stane ještě funkčnějším smartphonem a najde širší uplatnění v oblasti nákupu a prodeje, stane se dostupným a megakompaktním terminálem pro provádění plateb.

 

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
27.03.2023
vocabulary.updateblog
27.03.2023
Comments 0
Views 4
6 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: