Nejlepší Apple TV v roce 2023

Nejlepší Apple TV v roce 2023 - icoola.cz - fotografie 1 

Po dlouhé odmlce nastal čas na vydání nové televize od Applu. Vzhledem k tomu, že Apple Arcade přidalo v září 2019 do Apple TV novou herní službu a v listopadu 2019 spustilo službu TV +, nabízí se otázka, proč není aktualizována samotná Apple TV. Zdá se, jako by poslední aktualizace vyšla před deseti lety, i když ve skutečnosti jsou to pouhé čtyři roky.

Zdá se, že Apple se soustředil pouze na propagaci Apple TV jako herní konzole.

 

Je docela překvapivé, že Apple po oznámení nové předplatitelské služby Apple One 15. září stále neaktualizoval hardware, který vám umožňuje sledovat Apple TV + pořady na vaší televizní obrazovce. (Apple TV není jediný způsob, jak se dívat – nyní existuje mnoho televizorů se zabudovanou Apple TV.) Apple utratil spoustu peněz za vytváření obsahu pro novou televizní službu.

 

Aktuální sestava Apple TV vypadá takto:

  • Apple TV 4K: Uvedena v září 2017, je poháněna čipem A10X Fusion, který se nachází v modelech iPad Pro 2017, a je založena na čipu A10 použitém v iPhone 7 a 7 Plus z roku 2016 od 179 GBP / 179 $ Toto byla 5. generace Apple TELEVIZE.
  • Apple TV HD: Ještě méně výkonný model než 4K, HD Apple TV (4. generace) byl uveden na trh v roce 2015 a využívá čip A8 nalezený v iPhone 6 a 6 Plus (který pochází z roku 2014). Jednalo se o 4. generaci Apple TV.

Bude nová Apple TV?

Je vůbec potřeba aktualizovaná Apple TV, když vzniká tolik nových chytrých televizí a zařízení? Například Amazon Fire TV, Roku, nový Xbox a PlayStation obsahují aplikaci Apple TV a podporu AirPlay 2 (pro streamování obsahu z iPadu nebo iPhonu).

Pokud se jen díváte na možnost sledovat obsah na Apple TV + a cokoli, co jste si zakoupili v iTunes Store nebo AirPlay, pak pravděpodobně ne. Apple TV však nabízí více, vlastní App Store a tuny her včetně přístupu ke hrám Apple Arcade. Apple se chystá vydat Apple TV jako herní konzoli s novým herním ovladačem a hrami.

Kdy vyjde nová Apple TV?

Podle informací, které poskytl známý Apple insider John Prosser, bude nová Apple TV spuštěna velmi brzy – 23. března. Tato informace se shoduje se zprávou Bloomberg, která předpovídala vydání nové televize v roce 2023. Tato událost je velkým překvapením, protože nová Apple TV byla očekávána již v roce 2020. Napsal o tom autor zprávy

Bloomberg, Mark Gurman. Kromě Markových předpovědí mnoho analytiků a odborníků uvedlo, že televize měla být vydána minulý rok. Sám John Prosser očekával, že vyjde 7. května 2020.

Proč byla Apple TV zpožděna?

Možná bylo vydání televizoru zpožděno kvůli epidemii koronaviru, protože výrobní proces některých dílů byl ovlivněn pandemií. Existuje také teorie, že Apple čeká na příležitost vydat svou novou Apple TV spolu s novým pořadem

Ale čekali jsme ještě déle. Například mezi první a druhou generací Apple TV byla mezera téměř čtyři roky. Rok vydání každého modelu:

 

  • Apple TV (první generace): leden 2007;
  • Apple TV (druhá generace): září 2010 (po 4 letech);
  • Apple TV (třetí generace): březen 2012 (po 1,5 roce);
  • Apple TV (čtvrtá generace): říjen 2015 (po 3,5 letech);
  • Apple TV (5. generace, 4K): září 2017 (o 2 roky později).

Kolik bude stát nová Apple TV?

S čím všichni počítáme, je pokles cen. Ceny za produktovou řadu Apple se zdají být nadsazené ve srovnání s ostatními cenami na trhu, zejména s ohledem na jejich stáří.

Apple TV 32GB 4. generace má aktuálně cenu 149 $. Cena je poměrně vysoká a televizor byl uveden na trh již v roce 2015 a běží na čipu A8, který Apple možná v blízké budoucnosti přestane podporovat. Novější (září 2017) Apple TV 4K 32GB se prodává za 179 $. Otázkou není jen samotná cena televizoru, ale také to, že uživatelé budou muset platit měsíční předplatné nové služby Apple TV a předplatné her Apple Arcade. Příjemným bonusem je, že pokud si koupíte Apple TV, zůstane vám roční předplatné Apple TV +.

 

Nové funkce Apple TV

Apple může pozdržet vydání nového televizoru, protože si možná počká na lepší čip. Insider Prosser řekl, že nová Apple TV bude mít čip A12X – stejný čip jako v iPadu Pro 2018 – ale je možné, že Apple půjde ještě výš.

V důsledku instalace nových služeb, jako je předplatitelská služba her Apple Arcade a služba HomeKit Secure Video, bude Apple TV vyžadovat více energie. Lepší variantou by byl procesor A14 nové generace nacházející se v řadě iPhone 12. Potvrzuje to i zpráva agentury Bloomberg, která naznačuje, že Apple v souvislosti s novými herními funkcemi zváží výkonnější procesor. Čip A14 výrazně zlepší grafický výkon a rozšíří kapacitu RAM na 6 GB. Pro napájení Siri můžeme vidět jeden z čipů řady T vyrobený společností Apple.

Větší pevný disk

Je pravděpodobné, že Apple zvýší množství paměti. Ve stávajících 32GB a 64GB modelech lze filmy v rozlišení 4K pouze streamovat, nikoli stahovat, což je frustrující pro uživatele, kteří chtějí dělat víc než jen streamovat filmy. Proslýchá se, že novinka bude mít 64 GB nebo 128 GB.

Grafika

Informace ze zpráv naznačují, že nová Apple TV bude vybavena rozhraním HDMI 2.1, které nabízí automatický režim s nízkou latencí, který dokáže upravit nastavení televizoru pro lepší zobrazení rychlého obsahu bez jakéhokoli zpoždění.

Nový dálkový ovladač Apple TV

Zpráva agentury Bloomberg ze září 2020 uvedla, že dálkové ovládání bude vylepšeno. Přibude nová zajímavá funkce, která vám umožní jej najít, pokud vám zmizel z dohledu.

Apple Remote je nyní obtížné používat nejen proto, že má mnoho různých tlačítek. Dálkové ovládání je dostatečně malé pro pohodlné používání, tlačítka bez pohledu na dálkový ovladač těžko najdete a touchpad je příliš malý.

Nové funkce Apple TV

Z Macu bude možné spustit jakoukoli službu TV+ a také bude možné Mac připojit k televizní obrazovce.

HomePod Apple TV Combo

Podle zprávy Apple přešel software na HomePodu z iOS na tvOS. Na rozdíl od iOS zařízení se HomePod a Apple TV nemusí starat o spotřebu energie, protože jsou neustále připojeny k síti.

Podpora AirPods Siri

K Apple TV můžete připojit AirPods a AirPods 2, u starších sluchátek můžete pozastavit přehrávání dvojitým klepnutím a AirPods 2 umí reagovat na příkazy „Hey Siri“. Můžete použít i Bluetooth sluchátka jiných značek.

Siri na Apple TV

Se Siri na HomePodu budete moci hovořit odkudkoli v místnosti, i když hraje hlasitě hudba, a ona bude moci reagovat. V současné době můžete se Siri mluvit pouze pomocí dálkového ovladače.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
08.06.2023
vocabulary.updateblog
08.06.2023
Comments 0
Views 12
21 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: