Jak nastavit Face ID na iPhone 12, mini, Pro a Pro Max?

Jak nastavit Face ID na iPhone 12, mini, Pro a Pro Max? - icoola.cz - fotpgrafie 1 

Apple vydal 13. října novou generaci iPhonů. Představeny byly tyto modely: iPhone 12, mini, Pro a Pro Max.

Co mají verze iPhone 12 společného?

  1. K tarifu 5G se mohou připojit pouze zařízení nové generace. A pokud využijete funkci Smart Data, můžete přepínat mezi režimy 4G a 5G. Navíc pomůže protáhnout smartphone. Budete ale moci využívat i dobrý 4G tarif?
  2. A14 Bionic je nainstalován na iPhone 12. Díky 6jádrovému čipsetu bude váš telefon pracovat s velkou rychlostí, pokrokem a plnit neuvěřitelné množství funkcí. A14 Bionic je velmi výkonný procesor, který pracuje téměř dvakrát produktivněji než předchozí verze. Zatím nemá konkurenci.
  3. Super Retina XDR je funkce pro reprodukci barev. Díky tomuto aktivnímu rozsahu obrazovka produkuje masivní výběr barev pro fotografie a videa. S jistotou lze říci, že iPhone 12 má profesionální fotoaparát. Tato vychytávka vytváří prvotřídní videa a reprodukuje natáčení v režimu HDR, který je velmi oblíbený u profesionálních fotografů a editorů videa. Obrazovka těchto moderních smartphonů poskytuje velmi vysoký kontrast. Díky speciálnímu keramickému povlaku na všech iPhonech 12 se můžete méně starat o poškození smartphonu v případě pádu. Tyto telefony mají také ochranu proti prachu a vlhkosti.
  4. Bezdrátová nabíječka MagFace se používá pro všechny verze iPhone 12. Sluchátka a napájecí adaptér nebudou součástí balení. Můžete použít adaptér ze starého telefonu a pokud jej nemáte, musíte si jej zakoupit. Nabíjecí kabel Lightning je součástí balení, takže se nemusíte starat o nabíjení zařízení. Obaly od Applu jsou stále menší a menší, protože mají negativní dopad na životní prostředí.


 

Rozdíl mezi všemi modely iPhone 12

  1. iPhone 12 mini je považován za nejmenší model díky tenkým rámečkům, smartphone je užší. Právě to jej odlišuje od ostatních verzí telefonů této řady. Takový telefon je ideální pro ty, kterým nevyhovují obrovské rozměry displejů a je pro ně lepší, když lze smartphone držet jednou rukou.
  2. iPhone 12 Pro Max je považován za největší telefon od Applu. Má tak velký displej, že se vejde do měřítka tabletu.
  3. iPhone 12 a 12 Pro mají stejnou velikost. Jediný rozdíl mezi nimi je fotoaparát.
  4. iPhone 12 Pro a 12 Pro Max mají tři čočky se speciálním zvětšením, díky čemuž jsou fotografie a videa velmi kvalitní. Tyto dva modely telefonů umožňují pořizovat a ukládat fotografie ve formátu ProRaw. Tato funkce je velmi oblíbená u profesionálních fotografů, protože úpravy snímků jsou prováděny na nejlepší úrovni. Tyto verze telefonů také dokážou udělat obraz detailní, i když neexistuje způsob, jak získat potřebné osvětlení.
  5. Snímač těchto kamer má kvalitní stabilizaci, díky které je snížena možnost vibrací.
  6. iPhone 12 a 12 mini mají ideální objektiv pro kreativní fotografie (na šířku). Barevné snímky pořídíte i při slabém osvětlení. Přední kamera má „Noční režim“, který je vhodný do náročných světelných podmínek.
  7. iPhone 12 a 12 mini mají 4 GB RAM a 64 GB, 128 GB a 256 GB paměti. iPhone 12 Pro a 12 Pro Max mají o něco více paměti.
  8. iPhone 12 a 12 mini se dodávají v následujících barvách: bílá, černá, zelená, modrá a červená. iPhone 12 Pro a 12 Pro Max jsou k dispozici v modré, šedé, zlaté a stříbrné barvě.


 

Face ID je automatický skener obličeje osoby. Tato funkce se objevila 12. září 2017. Dokáže nejen odemykat telefon rozpoznáním vašeho obličeje, ale také vytvářet nákupy v AppStore a další.

Funkce Face ID má funkci přizpůsobení se změnám vzhledu. Pokud máte nový účes, rostoucí vousy nebo plastickou operaci, skener Face ID to uvidí.

A nezapomeňte, že je naprosto nezbytné dívat se přímo do kamery. Pokud otočíte hlavu různými směry, nedojde k žádnému výsledku.

Pokud jde o sluneční brýle, většina čoček propouští dostatek infračerveného záření, které vaše oči telefon nevidí. Kromě toho existují čočky, které mají povlak, který blokuje záření, takže k odemknutí gadgetu musíte sundat brýle nebo zadat běžné heslo.

Horká otázka: "Můžete používat Face ID, když máte masku?" Aby funkce fungovala, je nutné prezentovat oči, nos a rty. A protože je polovina obličeje zakryta maskou, funkce se neaktivuje.

Podobná situace ve skeneru Touch ID. Funkce nefungovala, pokud byly ruce mokré nebo v rukavicích.



 

Zajímavá fakta o skeneru Face ID:

  1. Pokud jste Face ID nepoužili 48 hodin, systém vás požádá o heslo.
  2. Váš telefon se může nevědomky zamknout, pokud stisknete tlačítko spánku nebo do tohoto stavu vstoupí samotný gadget.
  3. Výrobci nebudou mít přístup k čistým datům z Face ID.
  4. Po 5 neúspěšných pokusech o odemknutí telefonu systém resetuje možnosti na výchozí nastavení a požádá o heslo.


 

Jak nastavit Face ID na všech modelech iPhone 12?

Před nastavením této funkce se ujistěte, že nic neblokuje fotoaparát a váš obličej.

  1. Musíte jít do "Nastavení" - "Face ID a heslo".
  2. Další položkou je „Nastavení Face ID“.
  3. Telefon musí být ve svislé poloze, držte jej přímo před osobou a stiskněte „Start“.
  4. Podívejte se na zařízení tak, aby byl váš obličej v záběru, a poté pomalu pohybujte hlavou. V případech, kdy pomocí této metody nemůžete pohnout hlavou, klikněte na „Možnosti univerzálního přístupu“.
  5. Po dokončení rozpoznávání klikněte na „Další“.
  6. Opakujte krouživý pohyb hlavy, dokud se kruh zcela nevyplní.
  7. Klikněte na "Hotovo".

V každém případě potřebujete přístupový kód k ověření vaší identity.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
04.07.2023
vocabulary.updateblog
04.07.2023
Comments 0
Views 6
16 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: