CZK

Mobilní rozpočtové aplikace pro iPhone

Mobilní rozpočtové aplikace pro iPhone - icoola.cz - fotografie 1 

Mobilní rozpočtové aplikace pro iPhone

Schopnost hospodařit s vlastními financemi je dnes stejně důležitá jako schopnost je přijímat. Většina lidí dokáže vysvětlit, co je to finanční gramotnost, ale ne každý používá pravidla pro racionální rozdělování finančních prostředků. Tato pravidla jsou navržena tak, aby nám pomohla naučit se plně si uvědomovat důsledky našich impulzivních nákupů a nadměrného utrácení a aby nám pomohla pochopit odpovědnost, kterou neseme za své finanční prostředky. Správa vlastních financí, znalost bankovních nástrojů jako jsou karty, půjčky a vklady jsou také důležité součásti, které by měl člověk se stabilním příjmem vlastnit.

 

Pokud se občas vyskytnou situace, kdy si potřebujete zrevidovat částku utracenou za den, týden, měsíc nebo rok a není čas na notebook, pak se vám budou hodit mobilní rozpočtové aplikace. Pomohou nejen zjistit výdaje v minulosti, ale také vyrovnat ty současné a správně rozdělit ty budoucí.

 

Dnes vám tedy povíme o nejlepších rozpočtových mobilních aplikacích pro iPhone a představíme vám jejich funkčnost.

 

1. Mint

Jedna z nejlepších aplikací pro ovládání vlastních prostředků, která má asi 25 milionů uživatelů. Mint nabízí řadu nástrojů, které vám pomohou sledovat výdaje a příjmy. Aplikace má poměrně velký seznam služeb, počínaje kontrolou vašich peněz přes brokery a věřitele a konče dlouhým seznamem finančních institucí a bank.

 

Na hlavní stránce ihned uvidíte své příjmy, peníze na kartě, hotovost, dluhy a dokonce i investice. V programu je také k dispozici velmi pohodlný diagram, který vám umožňuje určit poměr přijatých a vynaložených prostředků pomocí jednoho obrázku. Velmi praktická je funkce rozdělení výdajů do kategorií, které si můžete libovolně pojmenovat a prohlížet si statistiky svých financí za den, týden, měsíc a podobně. Aplikace má nástroj, který ukazuje vaše kreditní skóre a kolik byl dluh v minulosti splacen včas, takže nyní lze celou vaši kreditní historii shromáždit v jedné sekci. Daně jsou další sekcí Mint, která vám umožní přesně zjistit, za jaké služby jste již zaplatili a kolik peněz se za ně za určité období utratí. Notifikace vám nedovolí zapomenout na nezaplacenou platbu a samotná aplikace vám ukáže kompletní obrázek o vaší finanční situaci.

 

2. PocketGuard

Aplikace pro ty, kteří mají problémy s přílišným utrácením svých úspor. PocketGuard je navržen tak, aby takovým situacím předcházel porovnáním utracených peněz a výdělků za měsíc. Vzhledem k tomu, že PocketGuard se připojuje ke všem existujícím účtům s financemi, je jeho práce ještě jednodušší.

 

Program je dobrý i proto, že se s ním velmi snadno začíná a bez problémů kontaktuje všechny potřebné bankovní účty. Umožňuje také zjistit výši vašeho finančního zůstatku a rozdělit peníze do kategorií s barevnými ikonami, jako jsou mzdy, pojištění, nájem, léčebné výlohy, domácí mazlíčci a podobně.

 

Kalendář vám umožní rychle zobrazit stav financí v konkrétní den a pod ním se naproti ikonám budou zobrazovat vydělané nebo utracené peníze. Ten či onen záznam můžete také smazat nebo upravit a přidat k němu popisný komentář.

 

Týdenní statistiky vám pomohou tvořit různobarevné grafy, na základě kterých snadno zjistíte, jaká je vaše finanční bilance.

 

V PocketGuard jsou k dispozici možnosti přizpůsobení, které zahrnují možnost změnit měnu, zakázat denní připomenutí a upravit kategorie.

 

3. You need a budget

Je to ikonická a jedinečná aplikace, která se výrazně liší od svých protějšků. Namísto pouhého sledování vašich financí vám You Need a Budget umožňuje vytvořit systém, díky kterému bude každý účet ve vaší peněžence pracovat za vás. Zde získáte plnou kontrolu nad svým ziskem. V You Need a Budget si můžete nastavit a sledovat cíle a investice, které vám pomohou ušetřit spoustu peněz. Samozřejmostí je funkce importu všech vašich bankovních transakcí, která vám usnadní a zpřesní správu rozpočtu. Pokud se náhle ukázalo, že jste utratili více, než je zadaná částka, můžete ji vždy upravit. S You Need a Budget je k dispozici nastavení personalizace a výběr motivu, který bude podle vašich představ. K dispozici je jak verze pro chytré telefony, tak pro osobní počítače. Vzhledem k tomu, že se vzájemně synchronizují, je program vhodný jak pro jednotlivé uživatele, tak pro páry pracující na tvorbě rodinného rozpočtu. Program byl vyvinut speciálně pro lidi, kteří ještě nejsou obeznámeni s oblastí finanční gramotnosti, takže rozhraní a správa jsou intuitivní.

 

Mezi všemi mobilními rozpočtovými aplikacemi pro iPhone potřebujete rozpočet, který byste měli vyzkoušet jako první.

4. Wallet: Personal Finance, Budget & Expense Tracker

Aplikace nabízí širokou škálu nástrojů pro rozpočtování, které vám pomohou lépe vidět úplný obrázek o vašich financích a vyhnout se nadměrnému utrácení. Peněženka, stejně jako You Need a Budget, má pěkné a intuitivní rozhraní pro ty, kteří s vedením finančního deníku teprve začínají. Program obsahuje mnoho šablon, které vám výrazně usnadní práci. Mohou to být prostředky vynaložené na:

 

- nápoje a jídlo

 

- nákupy (oblečení, obuv)

 

- potřeby pro domácnost

 

- veřejná doprava

 

- osobní doprava

 

- zábava

 

- zařízení

 

- investice

 

- zdravotní péče

 

- pojištění

 

Pokud nemůžete najít kategorii, kterou hledáte, vždy si můžete vytvořit svou vlastní. V Wallet: Personal Finance, Budget & Expense Tracker je velmi užitečná funkce, která uživatelům dává možnost vyhodnotit, jak potřebné bylo to či ono vynaložení finančních prostředků. Pokud jste si například zakoupili latte, po chvíli vám aplikace ukáže tento nákup, čas, kdy byl uskutečněn a kolik to stálo. Po zhodnocení všech těchto faktorů můžete určit, zda se vám toto latte vyplatilo koupit. Pomáhá zkontrolovat své staré zvyky a zjistit, kolik peněz se utrácí za určité věci.

 

Stanovte si cíle, na které budete spořit, a měsíční limit pro různé kategorie, abyste si udrželi finance, které potřebujete. V případě, že se snažíte vymyslet, na co získat finanční prostředky, aplikace nabídne možnosti jako nové auto, domov, cestování, vzdělání a zdraví, protože tyto kategorie jsou oblíbené u většiny uživatelů Peněženky: Osobní finance, Rozpočet a sledování výdajů. Statistiky vašeho rozpočtu ve formě pohodlného grafu s podkategoriemi máte kdykoli k dispozici. Aplikace je trochu náročnější na ovládání než předchozí, ale pro realizaci vašich finančních cílů je ideální.

5. RealBudget - Envelope Budgeting

Hotovost je dobrá pro uložení v obálkách. Tento styl rozpočtování používali i naši předkové a dnes se stal dostupným přímo na chytrém telefonu. V aplikaci RealBudget - Envelope Budgeting může uživatel rozdělit obálky do různých platebních kategorií a ovládat svůj rozpočet na měsíc. Ukazatelem toho, že prostředky na ten či onen účel byly tento měsíc vynaloženy, bude prázdná obálka, ve které bude s každým nákupem stále méně peněz.

 

Velmi pěkný design RealBudget přitahuje stále více nových uživatelů, kteří zůstávají spokojeni i po měsíci používání aplikace a umožňuje používat obálkovou formu s mnoha výhodami. Program je skvělý pro osobní i rodinné rozpočtování, protože se připojuje k několika bankovním účtům najednou.

 

6. FinPix: účtování výdajů a skener účtenek

FinPix je opravdu praktický pro ty, kteří jsou zvyklí spíše na hotovost než na kreditní karty. Pokud nemáte možnost propojit aplikaci s bankovním účtem a trvale zadávat utracené částky do telefonu, pak je FinPix jako stvořený právě pro vás. Program je ztělesněním pohodlí a správných výpočtů pro správu rodinného rozpočtu, protože obsahuje funkci skenování kontrol. Pro usnadnění vaší práce a dalších důležitých věcí program automatizuje vedení finanční zprávy. Nyní si jednoduše stáhnete své šeky a bankovní SMS přímo do aplikace a ta určí, za co byly peníze utraceny. FinPix také při analýze účtenek bere v úvahu nejen utracenou částku a název produktu, ale také slevy. Finanční statistiky si zde můžete prohlédnout na pár kliknutí, po kterých se na obrazovce objeví světlý diagram s názvy kategorií, ve kterých jste za určité období utráceli. Upravte kategorie podle potřeby, změňte jejich barvu a přidejte podkategorie.

 

Získáte přístup do produktového slovníku, který v budoucnu automaticky přidá naskenované částky a názvy do jednotlivých sekcí. FinPix: Expense Tracker & Receipt Scanner pro vás vytvoří grafy a tabulky, které přehledně zobrazují všechny kategorie a sekce, které utratily za určité období nejvíce. Pokud si chcete udělat podrobnou analýzu, je zde možnost stáhnout si všechny informace ve formátu XLSX, kde bude k dispozici široká analýza vašich financí.

7. Spendee - Budget and Expense Tracker & Planner

Spendee bude užitečný nejen pro kontrolu minulých výdajů, ale také pro plánování budoucích. Toto je aplikace pro ty, kteří rádi vidí vše ve formě tabulek a grafů, což se dost liší od nudných účetních nástrojů. Infografika v této aplikaci vám umožní plně sledovat vaše výdělky a platby, i když jste na svém iPhonu nikdy předtím nepoužívali mobilní aplikace pro rozpočtování.

 

Všechny vaše finanční prostředky budou uloženy na jednom místě a návyky utrácení lze co nejrychleji optimalizovat podle vašeho životního stylu.

 

8. MoneyWiz

MoneyWiz je skvělý pro rodiny a páry se sdílenými rozpočty, protože se nejedná pouze o mobilní aplikaci, ale také o nástroj pro stolní počítače.

 

Množství funkcí v aplikaci je impozantní – asi 600 nástrojů, které udělají pořádek ve vaší peněžence. Synchronizace s ostatními zařízeními, využívání internetového bankovnictví, správa investic, seznam všech cenných papírů a vkladů v kryptoměnách – to vše a ještě více je k dispozici v programu MoneyWiz. Aplikace má funkci upozornění na důležité platby a termíny plateb za služby. Kategorizace výdajů, stejně jako jakákoli jiná mobilní aplikace pro rozpočtování, se provádí ručně.

 

Pro uživatele, kteří pravidelně investují, jsou k dispozici vestavěné grafy s prognózami ziskovosti nákupu aktiv. S MoneyWiz se o své peněžence dozvíte naprosto vše.

 

Je pravda, že aplikace je placená, protože takové množství funkcí je opravdu užitečné, ale bezplatná verze se bohužel nemůže pochlubit širokou škálou nástrojů.

 

9. Mobily: osobní finance

Pokud občas potřebujete projít všechny informace o své bankovní kartě a zabere to trochu času, nebojte se, protože Mobills je určen pro vás. Ušetřete čas jednoduchou synchronizací karet s aplikací a efektivněji plánujte budoucí výdaje. Mobills shromažďuje všechna vaše bankovní data na jednom místě a umožňuje vám rychle zobrazit vaše účty, úvěrové limity a dluhy. Pokud potřebujete obdržet zprávu o finanční situaci v jakékoli jiné podobě, program bezproblémově podporuje synchronizaci s cloudovým úložištěm, převod dat do excelové tabulky a převod statistik do PDF souboru.

 

10. Správce výdajů

Aplikace neobsahuje žádnou placenou funkcionalitu, čímž se mírně liší od svých protějšků. Reklama je přítomna, ale neovlivňuje nervy. Expense Manager vám pomůže vizualizovat vaše platby a převést je do praktických barevných grafů. Funkčnost aplikace vám umožňuje sledovat vaši kreditní historii, používat pohodlnou kalkulačku měn a spravovat všechny vaše investice, přičemž máte plnou kontrolu nad svým osobním rozpočtem.

 

Pokud si již delší dobu chcete stáhnout mobilní rozpočtové aplikace pro váš iPhone, neváhejte. Toto je opravdu dobré řešení pro ty uživatele, kteří chtějí mít vždy přehled o své finanční situaci, umět spravovat své příjmy a každý účet ve své peněžence generovat příjem.

Vase hodnoceni: