Metody, které pomohou nabíjet smartphone mnohem rychleji

Metody, které pomohou nabíjet smartphone mnohem rychleji - icoola.cz - fotografie 1 

Dnes má téměř každý moderní smartphone funkci rychlého nabíjení. Takovou příležitost však mají pouze nové gadgety. Dokonce i smartphone s funkcí rychlého nabíjení lze nabíjet ještě rychleji.

Každým rokem jsou nové gadgety stále výkonnější. Velké displeje, jasnější a plynulejší obraz a další funkce mohou vybíjet baterii mnohem rychleji. A asi každý se setkal se situací, kdy byl telefon ráno nabitý na 100 % a už večer potřebuje nové nabití.

 

Jak zrychlit nabíjení smartphonu

Často není dostatek času na dobití telefonu, nebo je ho velmi málo. Co dělat v situaci, kdy je smartphone prakticky vybitý a uživatel má pouze 5 minut? Dnes existuje několik metod, které mohou pomoci nabíjet gadget mnohem rychleji, a to i bez funkce rychlého nabíjení.

Používejte pouze kvalitní nabíjecí adaptér

Dnes výrobci ne vždy dávají do krabice s gadgetem nabíječku. V souladu s tím je uživatel nucen si jej koupit sám. Abychom ušetřili peníze, ne vždy se při nákupu nabíjecího adaptéru rozhodneme správně.

Je lepší zvolit kvalitní nabíječky, protože na tomto směru závisí doba nabíjení smartphonu.

Stojí za zvážení, že neoriginální a nekvalitní nabíječky se budou nejen pomalu nabíjet, ale mohou baterii i ublížit.

Vysoce kvalitní adaptéry pomohou nabít váš smartphone rychleji

Poškozený kabel může také ovlivnit rychlost nabíjení. Pokud chápete, že kabel je třeba vyměnit, je lepší tento okamžik neodkládat.

Nedoporučuje se nabíjet nově zakoupený smartphone pomocí zařízení, které zbylo z předchozího gadgetu. To může mít za následek výrazně pomalejší nabíjení.

 

Je lepší nabíjet smartphone při pokojové teplotě

Za pozornost stojí také teplota, při které se smartphone nabíjí. Nedoporučuje se nabíjet telefon venku v zimě nebo v létě v horku.

Uživatel může nezávisle kontrolovat teplotu telefonu instalací aplikací. Ukazatel teploty telefonu by neměl být nižší než 20 stupňů a ne vyšší než 40.

 

Vypněte telefon

Proces nabíjení můžete výrazně urychlit vypnutím smartphonu. V tomto režimu nebudou aplikace fungovat ani na pozadí, takže se zařízení bude moci nabíjet mnohem rychleji.

 

Při nabíjení není nutné telefon používat

Pokud potřebujete gadget rychle nabít, je lepší jej nepoužívat v době dobíjení, protože to zpomalí proces.

 

Pokud taková možnost není, pak se vyplatí alespoň sledovat videa nebo hrát hry. Také snížení jasu obrazovky na minimum pomůže urychlit proces nabíjení.

 

Přejděte do letového režimu

Pokud je zapnutý letový režim, mobilní data budou deaktivována, stejně jako Wi-Fi, Bluetooth a GPS.

 

Tím se vypne mobilní internet, čímž se urychlí i proces nabíjení.

Používejte výkonnější nabíječky

Pravděpodobně každý uživatel chápe, že všechny nabíječky jsou jiné. Při výběru nového adaptéru je třeba věnovat pozornost této době. Proces můžete urychlit pomocí výkonnějšího nabíjení.

Tento moment se týká zejména smartphonů, které podporují funkci rychlého nabíjení. Nákup výkonnější nabíječky pomůže tento proces výrazně urychlit.

Je lepší použít kabel než USB zásuvku

Stojí za zmínku, že kabel se může nabíjet mnohem rychleji než speciální zásuvka. Chcete-li proto smartphone nabíjet mnohem rychleji, připojte gadget k elektřině pomocí kabelu.

 

Ujistěte se, že je proces synchronizace vypnutý

Pokud není možné telefon nabíjet pomocí kabelu a po ruce je pouze kabel a notebook, budete jej muset nabíjet z USB portu. I v tomto případě však existuje možnost nabíjení mírně urychlit.

 

Po zapnutí telefonu k notebooku je třeba přejít do nastavení a vybrat „Pouze nabíjet“. To pomůže vypnout možnost přenosu dat a smartphone se bude pouze nabíjet.

 

Jak urychlit nabíjení iPhone

Akce pro urychlení procesu nabíjení na iPhonu mohou být stejné jako u běžného zařízení Android. Existují však také některé nuance, které jsou vlastní pouze „jablečným“ produktům.

 

Je lepší používat napájecí adaptér iPad než iPhone

Tato rada je vhodná pouze pro ty uživatele, kteří vlastní nejen iPhone, ale i iPad. Jde o to, že napájecí adaptér tabletu má výkon 10-12 W. Pokud má smartphone pouze 5W adaptér, pak je lepší použít nabíječku od tabletu.

Při zapojování iPhonu do elektřiny je lepší pouzdro sundat

Této rady je vhodné využít zejména v horkých letních dnech. Během nabíjení se může smartphone výrazně přehřát, což zpomalí proces. Neustálé přehřívání navíc negativně ovlivní baterii zařízení a povede k jejímu rychlému opotřebení.

 

Nastavení iPhone pro nabíjení

Pokud potřebujete rychle nabít iPhone, ale uživatel čeká na důležitý hovor a nemůže proto smartphone vypnout, je nutné přejít do nastavení a:

  • snížit jas displeje na minimum;
  • vypněte Wi-Fi a Bluetooth;
  • aktivujte režim úspory energie tak, že přejdete do nastavení a vyberete část „Baterie“.

Hlavní je v tomto případě dokončit poslední bod. Zapnutí ekonomického režimu totiž pomůže zablokovat aktualizace aplikací na pozadí, což může výrazně zpomalit proces dobíjení smartphonu.

 

Musí být použity pouze originální komponenty

Stejně jako v zařízeních s Androidem je i pro iPhone lepší volit kvalitní komponenty. U „jablečných“ produktů hraje tato položka obzvláště důležitou roli. Dnes si můžete koupit jakýkoli nabíjecí adaptér. Je však lepší nešetřit.

 

Od levných nabíječek byste neměli čekat nic dobrého. Budou nejen zpomalovat proces nabíjení, ale také negativně ovlivnit baterii iPhone. A pokud vezmete v úvahu, že jablečný smartphone není levný gadget, měli byste při rozhodování o jeho koupi zvážit i to, že si budete muset pořídit kvalitní příslušenství.

 

Ignorování tohoto pravidla povede k rychlému opotřebení baterie iPhone.

 

Samozřejmě, že způsoby, jak urychlit nabíjení, nejsou to jediné, čemu je třeba věnovat pozornost. Za prvé, pokud potřebujete smartphone používat nepřetržitě, měli byste tento okamžik zvážit ve fázi výběru gadgetu. Přece jen si můžete pořídit telefon s funkcí rychlého nabíjení a větší kapacitou baterie. V tomto případě nebude smartphone potřebovat neustálé dobíjení a bude se nabíjet mnohem rychleji.

 

Pokud nejbližší plány nezahrnují nákup nového smartphonu, musíte věnovat pozornost powerbankám. Pomohou kdykoli dobít gadget.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
03.07.2023
vocabulary.updateblog
03.07.2023
Comments 0
Views 7
17 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: