Které nabíjení iPhonu 8, X a 8 Plus je nejrychlejší?

Které nabíjení iPhonu 8, X a 8 Plus je nejrychlejší? - icoola.cz - fotografie 1 

 

Pokud vás zajímá otázka, které nabíjení iPhonu je nejrychlejší, pak se na ni pokusíme odpovědět. Aby mohli majitelé modelů jako X a 8 Plus používat co nejúčinnější baterii, musí si zakoupit další zařízení a kabel. S jednoduchou osmičkou je vše mnohem jednodušší.

Na stránkách apple  společnosti je uvedeno,že prý je možné nabít výše uvedené modely o 50 % za půl hodiny. Je pravda, že to znamená, že k tomu bude zapotřebí nestandardní baterie pro nabíjení. Zástupci Gizmodo pomocí speciálních testů zjistili, jak nabít smartphony v co nejkratším čase.

Každý telefon byl před novými testy nabíjení zcela vybitý. Pro modely s výkonem 5 a 12 wattů byl použit kabel USB Type-A, který je součástí balení smartphonu. Pro výkonnější jednotky se nehodí, a tak pro svůj výzkum použili kabel USB Type-C zakoupený v apple  obchodě.

Výsledek se ukázal být vcelku očekávaný. 12wattová baterie dodávaná s novým iPadem nabila za 30 minut pouze iPhone 8 na 50 %. Ostatní testované možnosti vyžadovaly 29wattovou baterii a kabel USB Type-C.

Při použití 61 W nabíjení vyšel rozdíl v rychlosti až u 8 Plus, ale čím víc se to blížilo ke 100 %, tím víc se tato výhoda ztrácela. Testována byla 30wattová nabíječka Anker PowerPort Speed ​​​​​​PD. Co se rychlosti týče, není na tom lépe než 29W baterie.

Co je rychlé nabíjení

Zařízení patří k inovativním technologiím, umožňuje zlepšit hodnotu indikátoru baterie smartphonu. Proces obnovy nepoškozuje baterii, i když ji používáte každý den. O bezpečnost se stará speciální mikroprocesor. Při zrychleném tempu se produkt nabije pouze do 50 %, poté se přepne do standardního nabíjecího režimu. Systém má vysoce kvalitní šňůru schopnou unést jakékoli zvýšené zatížení. Po 50 % se výkon začne snižovat, dokud nabití nedosáhne 80 %. Další fáze baterie probíhá s minimálním proudem.

Zrychlete pomocí rychlých nabíječek pro iPhone X, iPhone 8 a iPhone 8 Plus

Tato řada má skvělou baterii na relativně malou velikost, přičemž existují způsoby, jak urychlit nabíjení pomocí rychlého nabíjení pro iPhone X, iPhone 8 a iPhone 8 Plus.

 

Je třeba si uvědomit, že tyto iPhony podporují rychlé nabíjení (na 50 % se nabijí za půl hodiny). Jedinou nuancí je, že sada obsahuje 5 W zařízení, se kterým se bude i nový telefon nabíjet po dlouhou dobu.

Jak rychle nabít iPhone 8, X a 8 Plus

Pokud chcete, aby nabíjení probíhalo co nejrychleji, kupte si zařízení, které tuto funkci podporuje (musí jít o podporu Power Delivery). Jaké rychlé nabíječky podporují iPhone 8, X, 8 Plus? Existují tři hlavní typy:

  • Anker USB-C Wall Charger je kompaktní a praktické provedení, vyrobené z vysoce kvalitního materiálu, funguje všude tam, kde je potřeba. Poskytuje úplnou bezpečnost pro vaše zařízení během procesu nabíjení díky LED indikátoru pro zobrazení stavu.
  • Aukey Wall Charger PD - má stylový a kompaktní vzhled, umožňuje nabíjet téměř jakýkoli gadget. Má víceúrovňovou ochranu, technologii rychlého nabíjení, individuální napájecí kabel. Zajišťuje spolehlivost a bezpečnost.
  • Baterie OLAF - má standardní USB port, kompatibilní s různými zařízeními. Hlavní výhodou je, že podporuje rychlé nabíjení (dvakrát rychlejší), dokáže upravit aktuální napětí a šetří čas majitele.

Za zvážení stojí, že kromě adaptéru budete potřebovat také kabel, který podporuje i rychlé nabíjení.

Rychlost tohoto procesu mohou ovlivnit různá kritéria. Tyto zahrnují:

  1. Aktivní obrazovka (sledování filmů, čtení a provádění dalších funkcí).
  2. Hry (proces se výrazně zpomaluje).
  3. Aktivita procesů na pozadí (například neustálá ztráta sítě automaticky na cestách).

Ale i za těchto podmínek bude nabíjení stále rychlejší.

Jak povolit a zakázat možnost rychlého nabíjení

V závislosti na modelu se na iPhonu automaticky zapne rychlé nabíjení. Lze ji aktivovat i v nastavení smartphonu. V první možnosti stačí připojit adaptér. Pokud sada obsahuje standardní kabel, budete si muset zakoupit speciální kabel, který tuto možnost podporuje. Funkce se aktivuje provedením následujících akcí:

  • přejděte do části nastavení;
  • vyberte ikonu baterie;
  • kliknutím na ikonu umístěnou v pravém horním rohu přejděte do nastavení baterie;
  • přesuňte posuvník do stavu "zapnuto".

Díky tomu se zařízení začne nabíjet co nejrychleji. Chcete-li jej zakázat, musíte provést následující kroky:

  • Jděte do nastavení;
  • přejděte k položce zodpovědné za baterii;
  • najděte  požadovanou možnost;
  • přesuňte posuvník do polohy „vypnuto“.

Poté bude proces probíhat ve standardním režimu.

Škodí rychlé nabíjení smartphonům?

Před použitím této technologie provedli zaměstnanci společnosti Apple vývojové testy. Díky tomu zjistili, že při správném použití funkce je pro iPhone i adaptér naprosto bezpečná. Telefon můžete používat v režimu rychlé obnovy, ale pouze v případě, že používáte certifikovaný adaptér a kabel. Použití čínských padělků vede k přehřátí kabelu a baterie, která může při určité teplotě dokonce explodovat.

Nesprávné použití techniky výrazně zkracuje životnost baterie. V průměru jsou navrženy pro 50 cyklů, jsou považovány za odolné, schopné vydržet asi tři roky. Někteří majitelé zneužívají možnost: nabít na 50 % za půl hodiny a odpojit baterii. Podbití je považováno za celý cyklus, díky kterému baterie nevydrží déle než rok.

 

Nedoporučujeme používat telefon během nabíjení. Energii v tomto případě obstará displej, procesor a další součásti smartphonu. Úplné obnovení pomocí technologie rychlého nabíjení bude trvat přibližně 2 hodiny. Jedná se o krátkodobý termín, vždy si můžete najít zajímavou aktivitu, například sledovat televizi nebo číst knihu.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
26.04.2023
vocabulary.updateblog
03.05.2023
Comments 0
Views 7
16 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: