Kdo nemůže žít bez macbooku

Kdo nemůže žít bez MacBooku? - icoola.cz - fotografie 1 

Kdo nemůže žít bez MacBooku?

Některé z nejbouřlivějších diskusí souvisejících s počítačem se objevují na téma „PC vs. Mac“, debata o tom, která je dodnes lepší, protože lidé stále předkládají nové argumenty ve prospěch té či oné možnosti. Existuje jediná správná pozice, nebo je to všechno jen otázka osobních preferencí? Na tuto otázku si můžete odpovědět a sami se rozhodnout, zda se vám vyplatí kupovat MacBook pouze tak, že se seznámíte s vlastnostmi a provozními vlastnostmi, které tomuto zařízení dali jeho vývojáři z Applu.

Proč byste měli přejít na Mac

Mnoho profesionálů volí Mac, protože některé nástroje, které ke své práci potřebují, jsou dostupné výhradně na této platformě, například programátoři, jejichž činností je tvorba programů a aplikací pro macOS nebo iOS.

 

Operační systém MacBook poskytuje uživateli nejlepší ekosystém na trhu, protože jeho hlavní výhodou je těsná integrace mezi různými zařízeními Apple. Majitelé MacBooku jej mohou například připojit k iPhonu nebo Apple Watch a tak zařízení automaticky odemykat, uskutečňovat nebo přijímat mobilní hovory bez použití samotného telefonu. V případě potřeby, pokud máte Apple TV, můžete snímky na její obrazovku přenést téměř okamžitě. Samozřejmě existují i ​​případy, kdy ta či ona funkce může fungovat nesprávně nebo se zpomalit, ale zpravidla se to stává u starých zařízení, která se vyznačují problémy s kompatibilitou.

 

Stabilita práce a vysoká spolehlivost MacBooku je zajištěna tím, že vývojářská společnost věnuje mimořádnou pozornost optimalizaci svého softwaru pro komponenty použité v zařízeních. To má příznivý vliv na celkovou produktivitu práce a minimalizuje výskyt systémových poruch. Panuje názor, že Apple používá poněkud zastaralý hardware a v jistém smyslu tomu tak je, například MacBooky nemusí používat nejnovější procesor, ale to je více než kompenzováno množstvím paměti RAM a jedním z nejrychlejších SSD disků. Úspěšná kombinace komponent a optimalizace softwaru pro konkrétní systém umožňuje počítači po letech provozu prokázat stejnou rychlost jako první den po zakoupení.

 

Retina obrazovka na MacBooku

Důvodem, proč někomu pořídit Mac, může být vysoká kvalita obrazovky, protože pokud se vaše každodenní úkoly týkají čtení textů, úpravy fotek nebo úpravy videí, displej zvaný Retina vám to umožní s maximálním komfortem. Ve skutečnosti se jedná o IPS matici známou mnohým, ale vyznačuje se zvýšenou hustotou pixelů, které jsou pouhým okem prakticky neviditelné. Dalšími výhodami obrazovky MacBooku je vysoký kontrast a nejpřesnější zobrazení barev.

 

Inženýři Applu věnují zvláštní pozornost kvalitě písem používaných ve svých produktech, například počínaje MacBookem Pro 2016 je použita speciální technologie, která zachovává vynikající detaily písma bez ohledu na nastavené rozlišení obrazovky.

Lidem, kteří tráví hodně času u obrazovky počítače, se budou hodit takové funkce, jako je Night Shift - vestavěný modrý filtr, který podle odborníků umožňuje chránit oči před negativními účinky záření. Obrazovka MacBooku se také přizpůsobuje okolnímu světlu a dokáže automaticky nastavit optimální jas.

Ovládací zařízení a všestrannost systému

Většina uživatelů, kteří mají alespoň malé zkušenosti s používáním notebooků Apple, nebude nesouhlasit s tím, že klávesnice a trackpad těchto zařízení jsou nejlepší z těch, které jsou v současnosti na trhu. Klávesnice je vybavena nastavitelným podsvícením, které stejně jako displej dokáže automaticky měnit jas záře v závislosti na úrovni okolního světla. Pohodlná dráha kláves a spolehlivý mechanismus stisku umožňují prokázat vysokou rychlost psaní, která se projevila zejména po zavedení technologie Butterfly u nejnovějších generací MacBooků, která omezila již tak krátkou dráhu kláves.

Dotykový vstupní panel „trackpad“ se výrazně liší od standardních touchpadů, kterými jsou vybaveny notebooky jiných výrobců, podporuje obrovské množství různých gest, což výrazně zjednodušuje používání počítače bez samostatné myši. Pokud tedy musíte zařízení často používat v přenosném režimu, je odpověď na otázku, zda byste si měli koupit Apple MacBook Air, velmi zřejmá. V aktualizované řadě MacBooků byla dále zvětšena plocha pracovního prostoru dotykového panelu, což umožnilo ještě pohodlnější používání notebooku.

 

Další funkce je pro běžného uživatele méně důležitá, ale pro většinu profesionálů bude významnou výhodou. Navzdory jasnému zaměření na vlastní platformu mají zařízení se systémem macOS potřebné funkce pro instalaci operačního systému Windows. Kromě toho to lze provést několika způsoby, například pomocí vestavěného nástroje „Boot Camp Assistant“ k instalaci plnohodnotného systému Windows dříve staženého z oficiálních stránek společnosti Microsoft. A samotná instalace proběhne v poloautomatickém režimu. Za zmínku také stojí, že bude mnohem obtížnější udělat opak, tedy nainstalovat macOS na Windows, kvůli nedostatečné funkčnosti pro takovou operaci ze strany Microsoftu.

Jaký MacBook si vybrat v roce 2021

Za prvé, výběr by měl být proveden na základě úkolů, které budete na notebooku provádět. Například pro práci s dokumenty, psaní, základní úkony zpracování fotografií a psaní softwarového kódu bude optimálním řešením MacBook Air 2020 vybavený procesorem Core-i3. Složitější úkoly: práce s 3D grafikou, střih videa, vyžadují výkonnější systém, kterým mají zařízení verze Pro.

 

 

Je třeba zvážit i přenosnost, takže pokud je to pro vás priorita, doporučujeme zvolit MacBook s 13palcovou obrazovkou. Alternativním řešením by mohl být nákup minulých verzí zařízení od Applu, které se již používaly, ale vzhledem k tomu, že cena i takových produktů klesá poměrně pomalu, těžko říci, zda bude takové rozhodnutí správné.

MacBook – stojí to za ty peníze? Mnoho uživatelů jiných výrobců notebooků tvrdí, že jejich zařízení mají výkonnější hardware a jsou levnější, ve skutečnosti jsou, ale již výše zmíněná optimalizace softwaru a vyladěný provoz OS většinou negují skutečnou rozdíl v těchto aspektech.

 

MacBook není zvláště vhodný pro hry, protože vývojáři ne vždy vydávají verzi svého produktu pro systém macOS a existují speciální herní notebooky, které se s takovými úkoly lépe vypořádají. Pokud stále chcete používat zařízení Apple pro videohry, doporučuje se vybrat nejvýkonnější verzi MacBook Pro, jejíž vlastnosti nejsou horší než konkurence. Je ale třeba zdůraznit, že Macbook je především stabilita práce, spolehlivost a komfort používání, je to jeden z nejlepších nástrojů pro práci a každodenní úkoly.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
27.06.2023
vocabulary.updateblog
27.06.2023
Comments 0
Views 14
18 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: