Je iphone XR relevantní v roce 2023

Je iphone XR relevantní v roce 2023 - icoola.cz - fotografie 1

Je iphone XR relevantní v roce 2023?

Relevance iPhone XR v roce 2023

iPhone XR byl k dispozici ke koupi 12. září 2018 a okamžitě se stal oblíbeným díky svému stylovému světlému designu a dobrým technickým vlastnostem. Přestože Apple minulý rok tento model ukončil, na trhu je poměrně dost kvalitních iPhonů XR, o které je velký zájem uživatelů, kteří si chtějí pořídit levný značkový smartphone. iPhone XR je možné zakoupit ve variantách 64 GB, 128 GB a 256 GB. Je to skvělý telefon s IPS displejem a 12MB fotoaparátem a výdrž baterie cca 11 hodin denně. iPhone XR je kvalitní a praktický model pro každodenní použití. Super Retina LED obrazovka s úhlopříčkou 6,1 palce umožňuje přehrávat 4K záběry bez ohledu na to, zda jste je pořídili pomocí 12megapixelového fotoaparátu telefonu nebo si je prohlíželi na internetu.

Sbíráme nejen zajímavé informace pro uživatele chytrých telefonů, ale také prodáváme kvalitní repasované iPhony. Můžete si u nás koupit iPhone XR se zárukou 1 rok.

Vzhled iPhonu XR v roce 2023

  • Šest barevných variant: bílá, černá, modrá, žlutá, korálová a červená
  • Rozměry: 150,9 x 75,7 x 8,3 mm
  • Ergonomický design s použitím skla a hliníku
  • Zadní fotoaparát s jedním objektivem
  • Stupeň krytí IP67

  

Jasný a barevný Apple iPhone XR vypadá velkolepěji ve srovnání se standardními barevnými modely. Nejoblíbenější barvy mezi kupujícími iPhone XR jsou modrá a žlutá. Smartphone v korálové barvě působí velmi stylově a žensky.

iPhone XR má stejný design jako dnešní drahé modely, celoskleněná záda a vroubkovaná obrazovka na přední straně. Hliníkový rám dělá smartphone trochu tlustší, ale v ruce není cítit a uživateli nepřekáží. Třída odolnosti proti vodě IP67.

Na zadní straně je jednooký fotoaparát a pod skleněným krytem je bezdrátové nabíjení. Stejně jako jeho předchůdci je iPhone XR kompatibilní s bezdrátovými nabíječkami Qi. Pokud dáváte přednost rychlosti a pohodlí kabelového připojení, můžete využít nabíjecí port Lightning.

Funkce iPhone XR v roce 2023

  • Díky 6,1palcové obrazovce iPhone XR je na trhu chytrých telefonů konkurenceschopný. Jako displej se používá IPS matice. Jasná obrazovka, která dobře reprodukuje barvy. Paleta barev přesahuje 16 milionů různých odstínů. Rozšíření se liší od standardního, jako u mnoha dalších zařízení od Applu – 1792 * 828. Podporován je i TrueTone, který filtruje modré světlo pro lepší sledování v noci.
  • iPhone XR je nejlevnější způsob, jak získat Face ID, Animoji a Memoji. Face ID je nová bezpečnostní funkce, která debutovala na iPhonu 10 již v roce 2017. Hardware, známý také jako „odemknutí obličejem“, je umístěn ve výřezu v horní části telefonu. Face ID je jen další bezpečný způsob odemknout váš iPhone. Kromě možnosti bezpečného odemykání telefonu pomocí obličeje je kamera True Depth také jediným způsobem, jak získat přístup k novým zábavným Memoji a Animoji společnosti Apple. Je to zábavný způsob, jak komunikovat s přáteli a rodinou prostřednictvím iMessage nebo FaceTime.

  • Čip A12 Bionic společnosti Apple byl vydán v roce 2018, ale dodnes funguje skvěle. A12 je o 15 % rychlejší a o 50 % energeticky účinnější než starý A11. Při otevírání aplikací nebo hraní her získáte vyšší rychlost. Smartphone navíc spotřebovává méně energie.
  • iPhone XR má velmi dlouhou výdrž baterie a rychlé nabíjení. Apple hodnotí iPhone XR na 16 hodin nepřetržitého přehrávání videa. A v případech, kdy je baterie zcela vybitá, dokáže Apple Quick Charge vrátit baterii zpět na 50 % nabití za pouhých 30 minut pomocí 20W adaptéru (prodává se samostatně).
  • iPhone XR nabízí bezdrátové nabíjení, snadný způsob, jak nabíjet váš iPhone, aniž byste k němu fyzicky připojovali Lightning kabel. Mějte na paměti, že to může být lepší pro nabíjení smartphonu přes noc, protože bezdrátové nabíjení je pomalejší.
  • iPhone XR má jeden z nejlepších fotoaparátů a videokamer ve svém cenovém segmentu. Je ideální pro fotografie za denního světla. Je to díky technologii Smart HDR společnosti Apple, která poskytuje vynikající dynamický rozsah pro jasně osvětlené záběry a eliminuje zdlouhavé fotografování předchozí generace Auto HDR. Apple to dělá tak, že pořídí fotografie, pokud otevřete aplikaci fotoaparátu, a po stisknutí spouště je spojí do jednoho snímku. V kombinaci s vylepšeným režimem portrétu s ovládáním hloubky je fotoaparát iPhonu XR výrazným kvalitativním skokem oproti předchozí generaci iPhonu. iPhone XR také nabízí vylepšené nahrávání 4K 60fps videa se stereo zvukem. To je důvod, proč je iPhone XR stále oblíbený.

  • Voděodolnost IP67 zabraňuje nehodám a poškození vodou. Odolnost proti vodě je téměř standardní hardwarovou funkcí,na většině dnešních nových zařízeních. iPhone XR má voděodolnost IP67, která je o něco nižší, ale stále umožňuje telefonu přežít pod vodou do hloubky 1m po dobu 30 minut. To znamená, že se nemusíte bát, pokud váš iPhone XR spadne do vany nebo toalety, jen ho tam nenechávejte příliš dlouho a neberte si ho záměrně s sebou, když se jdete koupat.

Jak aktualizovat iOS na iPhone XR

Apple je známý tím, že podporuje starší zařízení pomocí softwarových aktualizací, ať už jde o jednoduchou bezpečnostní záplatu nebo hlavní vydání iOS. iPhone XR byl aktualizován na iOS 15 a není důvod očekávat, že Apple nebude pokračovat v aktualizaci telefonu v příštích několika letech.

To znamená, že iPhone XR bude relevantní, pokud budete potřebovat nejnovější emotikony a softwarové funkce, jako je tmavý režim, widgety nebo knihovna aplikací, a tento model smartphonu v dohledné době nezestárne.

Mimochodem, doporučujeme vám přečíst si informace o dalším populárním modelu a dozvědět se vše o relevanci iPhone X v roce 2023.

iPhone XR vs XS: Který byste si měli koupit v roce 2023?

Každý z modelů iPhone XR a iPhone XS má své výhody a okruh příznivců.

iPhone XS má lepší obrazovku, protože jeho displej využívá novější technologii OLED. Díky tomu vypadají barvy na fotkách a videích sytější. Proces natáčení ovlivňuje i přítomnost duálního fotoaparátu. Pro některé uživatele je rozhodující výhodou velikost smartphonu. iPhone XS je skvělý pro ovládání jednou rukou a je kompaktnější.

Naproti tomu XR má větší displej, takže je lepší volbou pro náročného uživatele, který na svém telefonu často sleduje videa nebo čte. Protože je iPhone XR větší, pojme o něco větší baterii. Rozdíl nebude velký, ale může prodloužit dobu používání iPhonu o cca 2 hodiny. Pokud tedy na telefonu trávíte hodně času, je XR lepší volbou.

Pro mnoho fanoušků iPhone je jedním z hlavních kritérií výběru design smartphonu. iPhone XS je dostupný ve 3 klasických variantách – stříbrné, zlaté a šedé. iPhone XR zase nabízí 6 barevných možností, díky kterým působí živěji. Každý z modelů má své výhody a jen vy se rozhodnete, který si vybrat!

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
24.02.2023
vocabulary.updateblog
24.02.2023
Comments 0
Views 27
21 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: