Apple našel způsob, jak zvýšit kapacitu baterie iPhonu

11 серпня 2023

user

Apple našel způsob, jak zvýšit kapacitu baterie iPhonu - icoola.cz - fotografie 1 

Problém kapacity baterie nedává pokoj návrhářům telefonů všech firem. Problém je zřejmý. Dnes se z telefonu stal minipočítač. Na smartphonu můžete hrát složité hry, nahrávat videa ve formátu 4K a dělat mnoho dalších věcí, které se před deseti lety zdály jako fantazie.

 

Všechny tyto funkce vyžadují výkonnou baterii. S tím vším jsou telefony s každou novou generací stále více ploché.

 



Navzdory tomu, že se konstruktéři snaží maximalizovat kapacitu baterie, nabití telefonu vystačí na pár dní používání, po kterých je potřeba jej dobít. Například v Pro Max vidíme baterii ve tvaru anglického písmene L.

Zdá se, že designéři Applu našli jisté řešení tohoto problému. To vešlo ve známost z databáze amerického patentového úřadu. Nadšenci zde objevili dva patenty Applu, které technologii popisují. Umožňuje instalovat baterie s větší kapacitou do standardního pouzdra. Rozměry ostatních prvků telefonu přitom zůstávají stejné. Bude tak možné zvětšit velikost baterie a zároveň neutrpí ostatní prvky.

Po přečtení patentové přihlášky vidíme, že se navrhuje použít kovové pouzdro se spolehlivým uzemněním kolem prostoru pro baterie. Toto řešení umožní umístit komponenty blíže k baterii. Některé komponenty lze dokonce umístit blízko sebe.

 

Druhá aplikace se týká starých baterií. Postupem času se baterie začne rychleji vybíjet. Zároveň se zvětšuje. Tento proces se lidově nazývá „otoky“. Tento proces je nebezpečný. „Nafouknutá“ baterie může poškodit další prvky telefonu, může dokonce explodovat. Jsou známy případy, kdy majitelé zemřeli kvůli výbuchu baterie telefonu. Apple se snažil tento proces co nejvíce zpomalit. Společnost vyvinula technologii, která bude monitorovat rozšiřování baterie a přijímat opatření, která tento proces zpomalí. Rychlost procesu bude ovlivněna zejména úpravou úrovně nabití baterie. Když se situace stane kritickou, telefon sám informuje majitele, že je čas rozloučit se se starou baterií.

 

Jak můžete vidět, Apple dělá vše pro to, aby byly iPhony stále lepší. Zatím není jasné, jaký bude efekt zavedení technologií, ale bude.

avatar
vocabulary.authorblog Michaela Bartonova
vocabulary.createblog
11.08.2023
vocabulary.updateblog
11.08.2023
Comments 0
Views 49
5 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: