Jak zrychlit Face ID na iPhonu nebo iPadu?

Jak zrychlit Face ID na iPhonu nebo iPadu? - icoola.cz - fotografie 1 

Funkce rozpoznávání obličeje Face ID, která se poprvé objevila v modelech iPhone X již v roce 2017, konvenčně rozdělila uživatele iPhone a nové funkce na dva samostatné tábory. Někteří uživatelé se s Face ID hned nespřátelili, protože skener prstů zvaný Touch ID byl podle jejich názoru mnohem pohodlnější při používání mobilního zařízení. Zbytek uživatelů stále nesdílí pozornost, která je věnována již zastaralé funkci Touch ID, protože Face ID má mnohem více výhod než Touch ID.

Zatímco uživatelé iPhonů se nemohou rozhodnout, které funkce se jim líbí a které ne, odborníci, kteří v takových sporech obvykle preferují neutrální postoj, tvrdí, že jak uživatel odemkne svůj vlastní gadget, je jeho osobní volba. Urychlit práci Face ID je ale možné a zdá se, že tento druh informací může být opravdu užitečný jak pro příznivce, tak pro ty, kteří ještě nejsou připraveni plně přijmout novou funkcionalitu Applu.

Proč potřebujete funkci Face ID? Pomocí technologie rozpoznávání obličeje majitele mobilního gadgetu můžete odemknout iPhone a zaregistrovat se na webu. Jednou z výhod používání Face ID je možnost platit za zboží nebo služby bez přílišných potíží.

 

 

Přidat další obličej k Face ID?

Po vydání softwaru iOS 12 se uživatelé iPhonů museli znovu naučit funkcionalitu některých funkcí, protože jejich doplňky výrazně zjednodušují práci s telefonem.

Stejně jako v případě pasu je potřeba časem vložit druhou fotku, takže s Face ID. Obarvili jste si vlasy, nebo se vám trochu změnily rysy obličeje? Vždy můžete přidat další fotografii, abyste urychlili rozpoznávání obličeje jako běžný uživatel gadgetu.

Navíc můžete přidat obličej úplně jiného člověka, který v případě potřeby dokáže odemknout telefon i bez vaší přítomnosti. Přidáním obličeje této osoby do Face ID vlastník telefonu automaticky uděluje povolení používat svůj vlastní gadget.

 

Nejste si jisti, jak nastavit Face ID?

Algoritmus nastavení Face ID je opravdu jednoduchý, pokud víte, kam jít a které páčky na telefonech změnit. Noví uživatelé funkce by měli otevřít Nastavení a najít položku Face ID a zadat heslo, které je snadno zapamatovatelné, ale není snadné jej reprodukovat. Dále musíte najít položku s názvem Alternativní vzhled. Když kliknete na Start, zvažte, zda je část nahrávání další fotografie obličeje hotová.

Než si stáhnete tzv. alternativní vzhled, měli byste si samozřejmě připravit svůj obličej na skenování fotoaparátem telefonu. Telefon musíte držet přímo před vámi, abyste jej uzamkli na úrovni hrudníku. Gadget je umístěn pod úhlem 45 stupňů. Pro úspěšné skenování horní a spodní části obličeje se doporučuje držet hlavu rovně. Během skenování je třeba otáčet hlavou kruhovým pohybem. Navíc zvedněte a snižte hlavu tak, aby se brada dotkla krku. Navzdory skutečnosti, že vše není tak přísné jako v pasové kanceláři, musíte se stále snažit, abyste nepřehlédli důležité detaily.

Odemkněte Face ID bez překlápění

Uživatelé oceňují technologii rozpoznávání obličeje pro možnost odemknout svůj vlastní telefon bez překlápění. Chcete-li to provést, musíte telefon probudit a přejet ze spodní části nahoru. Stačí zvednout obličej k telefonu a podívat se do fotoaparátu. Když se na obrazovce mobilního gadgetu objeví místo pro zadání hesla, můžete tuto fázi ignorovat. Funkce bude fungovat, jakmile se v čočce fotoaparátu objeví tvář majitele gadgetu.

Apple ujišťuje, že technologie Face ID je spolehlivější než Touch ID. V tomto případě se budou hodit čísla. Pokud jde o Face ID, existuje šance jedna ku milionu, že někdo, kdo se dočasně zmocní telefonu, jej bude moci odemknout. U Touch ID je situace trochu jiná, protože existuje šance jedna ku 50 000, že člověk může stále přistupovat k osobním údajům uloženým v mobilním gadgetu.

 

Co dělat, když Face ID nezaostří?

Existují případy, kdy má Face ID potíže se zaostřením. Samozřejmě se jim lze vyhnout, pokud víte o složitosti této technologie.

V první řadě jde o pozici obličeje před objektivem fotoaparátu. Navzdory skutečnosti, že při skenování obličeje musí majitel gadgetu otočit hlavu, sklopit a zvedat hlavu pro podrobnější skenování, stále musí mít před skenováním hlavu rovně, aby odemkl telefon. Pokud toto jednoduché pravidlo ignorujete, můžete čelit problémům při odemykání telefonu.

Kromě polohy hlavy byste měli vzít v úvahu také skutečnost, že při skenování pomocí Face ID je třeba se vyhnout jasnému světlu. Koneckonců, tok jasného světla může narušit normální provoz skeneru.

Chcete-li chránit vlastníka gadgetu před pokusem o hackování prostřednictvím Face ID, pokud skenování znovu a znovu selže, s největší pravděpodobností funkce jednoduše přestane fungovat. Takové řešení je pouze jedním ze způsobů, jak ochránit mobilní gadget.

Pokud k Face ID přidáte alternativní možnost obličeje, můžete nejen urychlit práci skeneru na rozpoznání obličeje uživatele telefonu, ale také se vyhnout nepříjemným situacím s odemykáním telefonu kvůli neúspěšnému skenování vzhledu.

 

Co si vybrat: prst nebo obličej?

Zřejmě je poměrně těžké vybrat si mezi dvěma technologiemi, které mají chránit mobilní telefon před hackováním a krádeží osobních údajů. Přesto má Touch ID dlouhou historii, takže někteří uživatelé si vytvořili zvyk skenovat svůj prst k odemknutí telefonu, zatímco pro práci s Face ID se ti, kteří tuto funkci dosud nepoužívali, budou muset přizpůsobit jinému pracovnímu algoritmu. . Navíc v případě poruchy Touch ID nejsou náklady na obnovu technologie v servisním středisku tak vysoké, jako když je zjištěna porucha Face ID.

 

Proč byste si tedy měli stále vybrat Face ID? Na straně technologie rozpoznávání obličeje není jen zvýšená ochrana mobilního gadgetu. S Face ID je minimální riziko, že někdo ještě může prolomit tento bezpečnostní systém mobilního gadgetu.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
06.06.2023
vocabulary.updateblog
06.06.2023
Comments 0
Views 15
17 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: