Jak změnit výchozí prohlížeč na iPhone a iPad?

18 липня 2023

user

Jak změnit výchozí prohlížeč na iPhone a iPad? - icoola.cz - fotografie 1 

Safari je klasický Apple prohlížeč, který je součástí operačních systémů macOS a iOS. Safari, vyvinutý americkou Apple Corporation, je kromě toho, že je součástí původního operačního systému apple korporace, jeho nedílnou součástí a používá se jako výchozí prohlížeč.

 

Apple přesto vyšel vstříc uživatelům, kteří cítí potřebu personalizovat svůj mobilní gadget změnou výchozího prohlížeče. Změna Safari na jakýkoli jiný prohlížeč na iPhone nebo iPad je velmi jednoduchá, hlavní věcí je znát algoritmus. Pojďme!



 

Když ne Safari, tak Google Chrome

Navzdory tomu, že Apple je ve změně rozhraní poměrně konzervativní, zvuk telefonu při připojení nabíječky nebo prohlížeče, stále jsou systémové změny a úpravy i v operačním systému iOS nebo macOS realitou. Někteří uživatelé oceňují tento konzervativní přístup ke změnám, který je v Applu přijatelný, zatímco nemálo obdivovatelů produktů jablečné korporace se podrobně dívá na možnosti operačního systému Samsung a Meizu.

Vzhledem k tomu, že karantény se v mnoha zemích po celém světě uvolňují, Apple se rozhodl přehodnotit svůj postoj ke změně stejného prohlížeče. Je to způsobeno uvedením nového operačního systému iOS 14, iPadOS 14 a jejich novějších verzí. Jednou z výhod přechodu na nový operační systém je možnost změnit výchozí prohlížeč. A co víc, stále existuje možnost změnit osobní poštovní adresu.

Samozřejmě, s největší pravděpodobností nebylo rozhodnutí změnit výchozí prohlížeč pro vývojáře Applu snadné. Výchozí prohlížeč v iOS 14 a iPadOS 14 otevře odkazy kdekoli v operačním systému. Dříve jste mohli používat pouze Safari. Google Chrome byl prvním prohlížečem, který se objevil v mobilních zařízeních americké korporace. Vzhledem k nárůstu počtu prohlížečů bude pro vývojáře Applu obtížnější garantovat bezpečnost zařízení, protože v případě použití Safari jako výchozího prohlížeče se stále jedná o vysokou úroveň zabezpečení na zařízeních Apple.

Volba padla na Google Chrome, protože tento prohlížeč je jedním z nejoblíbenějších prohlížečů na světě. Uživatelé Apple, kteří tradičně používají Google Chrome, tedy budou moci plně ocenit výhody jeho používání již na svém vlastním zařízení, a nikoli na firemním gadgetu v kanceláři.

Aktualizujte software na iOS 14.5

Chcete-li přejít na jiný prohlížeč na iPhonu nebo iPadu, musíte aktualizovat operační systém na nejnovější verzi. Algoritmus aktualizace operačního systému je jednoduchý a nezabere mnoho času.

Chcete-li aktualizovat operační systém na iOS 14.5, musíte jít do Nastavení telefonu a najít kartu s názvem Obecné. Poté musíte kliknout na tlačítko O zařízení. Karta, která se otevře na displeji mobilního zařízení, poskytuje přístup k informacím o aktuální verzi operačního systému. Někteří uživatelé stále používali verzi softwaru 14.3 nebo 14.4.

Po zobrazení verze operačního systému se musíte vrátit na kartu Obecné a přejít na kartu Aktualizace softwaru, pokud ještě není nainstalován iOS 14.5. Proces aktualizace operačního systému trvá jen několik minut. Můžete změnit polohu páčky a přesunout ji do polohy Automatická aktualizace, aby se nová verze operačního systému automaticky aktualizovala na zařízení uživatele.



 

 

Změňte výchozí prohlížeč na Google Chrome

Chcete-li přejít na Google Chrome, musíte si stáhnout prohlížeč na domovskou obrazovku z App Store. Po dokončení procesu stahování a zobrazení ikony Google Chrome na domovské obrazovce můžete pokračovat v nastavení nového výchozího prohlížeče.

 

Uživatel se musí vrátit na kartu Nastavení. V dolní části obrazovky je odkaz na Chrome, takže klikněte na Google Chrome a přejděte na kartu pro změnu nastavení. V záložce Chrome je informace, že jako výchozí prohlížeč se aktuálně používá Safari. Přejděte na kartu Výchozí program prohlížeče a vyberte si mezi dvěma prohlížeči – Google Chrome a Safari. Potvrzením účinného přechodu na nový prohlížeč bude modrá vlajka, která se objeví před aktivním prohlížečem.

 

Apple se Safari od roku 2003

Historie Safari začíná, když se americká korporace v roce 2003 rozhodla neprodloužit smlouvu s Microsoftem. Abyste se stali prvními na trhu, musíte někdy zaujmout poměrně tvrdý postoj ohledně spolupráce s konkurencí. Apple proto opouští prohlížeč Internet Explorer a začíná s vývojem vlastního s unikátními záložkami a ikonami.

 

Vývoj nového prohlížeče byl dlouhou dobu držen v tajnosti, pokud možno zainteresovaným očím. Znalci produktů Apple, kteří sledují personální a systémové změny, si ale všimli, že v roce 2003 se do týmu Apple přidal Dave Hyatt. Hutt je mezi vývojáři docela známá osobnost. Navíc se dá nazvat dokonce legendární osobností, takže výskyt jeho jména v týmu Apple znamenal pro americkou společnost začátek nové éry. Za domem stojí vývoj Mozilly, a proto mnoho uživatelů uvažovalo o spuštění vlastního prohlížeče Applu.



Vývoj Safari byl držen v přísném utajení kvůli tomu, že se Steve Jobs chystal představit nový prohlížeč a přitáhnout k novému projektu pozornost milionů uživatelů po celém světě. Beta verze Safari pro Mac OS X byla představena na konferenci Macworld e v roce 2003 a zlomila všechny žebříčky.

 

Nejprve se prohlížeč jmenoval Alexander, což byla verze názvu prohlížeče americké korporace. Právě během testovacího období šel prohlížeč pod tímto názvem. Nakonec padlo rozhodnutí změnit název a jako jedna z možností byla navržena Svoboda. Freedom nebyl schválen kvůli jeho přímému spojení s řadou dámských hygienických produktů, které byly populární ve Spojených státech. Za prvé, Apple je americká značka, takže takový název nebyl schválen. Jméno Safari se objevilo hned po Freedom a právě Safari si oblíbil Steve Jobs.

avatar
vocabulary.authorblog Michaela Bartonova
vocabulary.createblog
18.07.2023
vocabulary.updateblog
18.07.2023
Comments 0
Views 58
16 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: