Jak změnit výchozí e-mailovou aplikaci na iPhone?

Jak změnit výchozí e-mailovou aplikaci na iPhone? - icoola.cz - fotografie 1 

Vývojáři Applu ušli dlouhou cestu, aby svým uživatelům poskytli možnost změnit e-mailový program a řadu dalších aplikací ve výchozím nastavení na ten, který potřebuje konkrétní osoba. Pokud dřívější majitelé iPhonů používali výhradně programy nastavené vývojáři, nyní se objevila informace, jak změnit výchozí e-mailový program na iPhonu. To je možné pouze v případě použití aktualizace z iOS 14 a výše. Doporučení nebudou fungovat na starších verzích operačního systému.

Uživatelé nejnovějších aktualizací od společnosti Apple mohou snadno změnit výchozí prohlížeč a e-mailovou aplikaci. Pokud budete postupovat podle vyvinutého algoritmu, můžete provedením této akce strávit maximálně několik minut. Hlavní věcí je naučit se několik funkcí nastavení, o kterých se bude diskutovat později.

 

Proč měnit výchozí e-mail na iPhone?

Od nejstarší verze iPhonu neměli lidé, kteří používali operační systém iOS, ve výchozím nastavení možnost instalovat do svého gadgetu vývoj třetích stran, i když byli staženi z oficiálního trhu. Vývojáři nezakázali stahování vyhledávačů typu Chrome nebo poštovního klienta Spark pro osobní použití, ale pokud na adresu dorazil dopis nebo uživatel požádal hlasového asistenta, aby otevřel program s poštou, pak ne stažený Spark, ale aplikace s názvem „Pošta“, která byla ve výchozím nastavení spuštěna. Mnoho majitelů iPhonů považovalo tuto funkci za extrémně nepohodlnou a čekali, až Apple poskytne možnost vybrat si výchozí programy sami.

 

  • Výhody výběru programu pro neustálé používání:
  • pohodlná práce s oblíbenými aplikacemi;
  • minimální ztráta osobního času;
  • rychlé nastavení;
  • schopnost otevřít dopis nebo odkaz ve vteřině;
  • zajímavá pro uživatele.

Vzhledem k tomu, že dříve nebylo možné samostatně nainstalovat oblíbenou aplikaci pro výměnu dopisů ve výchozím nastavení, mnoho majitelů smartphonů Apple si muselo zvyknout na rozhraní vestavěné aplikace a její funkčnost, zatímco jiné analogy byly považovány za více pohodlné a vybavené různými doplňkovými funkcemi.



 

Výhodou používání „Mail“ pro Apple je, že neobdržel žaloby, pokud si jeho uživatelé nainstalovali nějaké aplikace třetích stran pro výměnu dopisů s nelegálními informacemi, protože vše v „Mailu“ prochází poměrně složitým a vážným monitorováním. Firma by také mohla do určité míry kontrolovat své klienty a utratit minimální množství peněz na stejné soudní řízení nebo výplatu odškodnění. Společnost také široce distribuovala specifickou mobilní aplikaci pro výměnu dopisů a velmi dobře z ní vydělala.

Jak změnit e-mailovou aplikaci na chytrém telefonu?

Je velmi snadné nakonfigurovat program pro otevírání odkazů a odesílání, čtení e-mailů na nejnovější verze aktualizace operačního systému iPhone. K tomu je potřeba provést pár jednoduchých úkonů, které zvládne začátečník i běžný uživatel Apple zařízení.

Níže je uveden podrobný návod k instalaci výchozí poštovní aplikace třetí strany.

  • Je nutné otevřít obecná nastavení smartphonu.
  • Blok se všemi možnostmi se překlopí až na samé dno.
  • Musíte najít poštovní aplikaci, která by se měla stát výchozím klientem (může to být jakýkoli program, pokud jej uživatel má rád pro svou funkčnost a nabídky, stejně jako přítomnost nebo nepřítomnost potřeby materiálních investic).
  • Musíte vybrat tento program a otevřít jeho obecnou nabídku v nastavení.
  • Vedle "výchozí poštovní aplikace" je umístěno zaškrtnutí.
  • Posledním krokem je potvrzení akce.

Pokud chce majitel iPhonu po nějaké době vidět jiný jako výchozí e-mailový program nebo se vrátit k továrnímu nastavení, bude stejným způsobem muset najít konkrétní program a zaškrtnout tuto možnost . Obvykle takové nastavení netrváí více než tři minuty.

Často se také před změnou hlavní aplikace „Pošta“ ve výchozím nastavení na obrazovce objeví nabídka na přidání nového účtu. Pokud majitel smartphonu neplánuje používat doporučený vývoj, pak lze tento bod jednoduše přeskočit, protože tímto způsobem se program jednoduše snaží udržet uživatele. Ve výchozím nastavení není možné nainstalovat několik poštovních klientů najednou. Musí být použita pouze jedna možnost.

Je důležité si uvědomit, že při změně hlavní e-mailové aplikace se všechna data uloží. Účet a všechna hesla s ním spojená, další informace „nevzlétnou“, takže nastavení můžete bezpečně provádět bez obav, že o něco důležitého přijdete.


 
 

Stejným způsobem se vybírá i prohlížeč nebo jakákoli jiná aplikace, kterou majitel iPhonu běžně používá. Instaluje se pouze klient třetí strany, který byl zkontrolován na přítomnost virů nebo byl uživatelem ručně autorizován pro další použití. Pokud ve vlastním nastavení není okno pro instalaci další aplikace se standardními programy, znamená to, že iPhone stále běží na staré verzi. Poté budete muset aktualizovat operační systém a teprve poté budete moci provést výše uvedené kroky.

 

Pokud program po nastavení začal „odlétat“, doporučujeme kontaktovat servisní středisko pro odbornou pomoc. Existuje možnost, že byla jednoduše stažena z pirátského zdroje a technologie nepodporuje její funkčnost nebo ji považuje za potenciálně nebezpečnou a snaží se zachovat důvěrné informace.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
04.07.2023
vocabulary.updateblog
04.07.2023
Comments 0
Views 8
14 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: