Jak zkontrolovat nabití AirPods?

Jak zkontrolovat nabití AirPods? - icoola.cz - fotografie 1 

Jak zkontrolovat nabití AirPods?

Apple AirPods zůstávají jedním z nejlepších bezdrátových sluchátek díky jejich pohodlí, kompaktnosti a vynikající kvalitě. AirPods nabízejí uživatelům pohodlný způsob, jak poslouchat hudbu na cestách. Můžete bez problémů poslouchat hudbu bez těžkopádných kabelů, přepínat mezi různými zařízeními Apple a mluvit se Siri pomocí hlasových příkazů.

Všechny AirPods jsou dodávány s nabíjecím pouzdrem, které vám umožní uložit obě sluchátka současně. Toto pouzdro funguje také jako nabíjecí stanice pro AirPods a dokáže je nabíjet několikrát za sebou, takže svá sluchátka můžete nabíjet, i když nejste u elektrické zásuvky. Chcete-li to provést, jednoduše je uložte do pouzdra, když je nepoužíváte. Samotné nabíjení pouzdra je také snadné. Všechny modely AirPods podporují kabelové nabíjení Lightning a novější modely podporují bezdrátové nabíjení Qi a MagSafe. Po úplném nabití vydrží Apple AirPods při plné hlasitosti obvykle přibližně šest hodin. Při polovičním objemu by měly vydržet až 12 hodin.

Jak zjistit, že se AirPods nabíjejí?

Apple usnadňuje zjištění, kdy jsou AirPods nabité. Všechna pouzdra AirPods jsou dodávána s vestavěným indikátorem stavu (umístěným na přední nebo vnitřní straně pouzdra, v závislosti na modelu, který máte). Pokud je stavová kontrolka žlutá, když jsou AirPods v pouzdře, znamená to, že pouzdro nabíjí obě sluchátka bezdrátově. Podobně žluté světlo, když je pouzdro AirPods zapojeno nebo na bezdrátové nabíječce, znamená, že se pouzdro i sluchátka nabíjejí. Zelená stavová kontrolka indikuje plnou baterii a zobrazuje se několika různými způsoby. Zelené světlo, když jsou AirPods v pouzdře, znamená, že sluchátka a pouzdro jsou plně nabité. Zelené světlo na pouzdru bez AirPods uvnitř znamená, že pouzdro je plně nabité. Nakonec, pokud je pouzdro AirPods připojeno ke zdroji napájení, zelené světlo indikuje, že je plně nabité a lze jej vyjmout.

Je důležité si uvědomit, že samotná AirPods neukazují výdrž baterie, protože jednoduše nemají vestavěný indikátor nabití. Chcete-li zjistit, kolik baterie zbývá, musíte je připojit k nabíječce.

Jak zkontrolovat nabití na iPhone

Chcete-li zkontrolovat nabití AirPodů na iPhonu, umístěte AirPody do pouzdra, otevřete kryt a přidržte jej poblíž iPhonu nebo iPadu. Během několika sekund by se na vašem iPhone mělo objevit okno, které vám poskytne přesné procento baterie na AirPods i na nabíjecím pouzdře. Pokud vyskakovací okno nevidíte, ujistěte se, že máte v telefonu zapnuté Bluetooth. Také, když se baterie na vašich AirPods vybije – na 20 %, 10 % a 5 % baterie – mělo by se na vašem iPhonu zobrazit vyskakovací upozornění s upozorněním na stav baterie. Nabití Airpodů můžete také zkontrolovat na iPadu.

 

Výdrž baterie AirPods na iPhonu nebo iPadu můžete také zkontrolovat pomocí widgetu baterie. Zde je návod, jak nainstalovat widget baterie do vašeho zařízení. Za prvé, vaše zařízení musí používat iOS 7.0 nebo novější. Pokud tomu tak není, nebudete mít k tomuto widgetu přístup. Chcete-li přidat widget:

  • Přejděte do aplikace Nastavení.
  • Klikněte na "Obecné"
  • Klikněte na Widget
  • Vyberte "Baterie"

Přidání tohoto widgetu na domovskou obrazovku vám umožní zkontrolovat výdrž baterie zařízení, které používáte, a nabíjecího pouzdra, pokud je v pouzdře alespoň jedno sluchátko. Prostřednictvím widgetu můžete také vidět výdrž baterie každého sluchátka, i když je máte nasazené.

Jak zobrazit nabití AirPods na Macu

Při kontrole výdrže baterie AirPods na Macu můžete otevřít víko nabíjecího pouzdra nebo vyjmout AirPods z pouzdra. Dále klikněte na ikonu Bluetooth v pravém horním rohu obrazovky – umístěnou na liště nabídek. Umístěte ukazatel myši na svá AirPods nebo klikněte a zobrazte výdrž baterie pro pravé a levé sluchátko.

Další způsoby, jak zkontrolovat nabití sluchátek Apple AirPods

Bez připojeného zařízení není možné zkontrolovat nabití sluchátek Apple a jejich přesnou výdrž baterie vašich AirPods. Každé sluchátko však pípne jednou, když je baterie vybitá o 10 procent, a podruhé, než se úplně vypne.

Můžete také použít Siri ke kontrole stavu nabíjení vašich AirPods a pouzdra. Někdy se může stát, že Siri neporozumí a místo toho vám řekne, kolik baterie má váš telefon, takže buďte opatrní a zeptejte se Siri znovu, pokud se vám odpověď zdá divná.

Pokud v tuto chvíli nosíte AirPods, budete se muset konkrétně zeptat na úroveň baterie vašich AirPods nebo nabíjecího pouzdra.

Jak ušetřit baterii AirPods?

  • Existuje několik věcí, které můžete udělat, abyste udrželi výdrž baterie AirPods zdravou:
  • Ihned po použití je vraťte do nabíjecího pouzdra. Když AirPods zapojíte do zásuvky, nabijete pouzdro, které zase nabije AirPods uvnitř. Pokaždé, když AirPods vložíte zpět do pouzdra, nabíjíte je pomocí výdrže baterie v pouzdře.
  • Chraňte sluchátka před extrémními teplotami. Vystavení sluchátek AirPods a pouzdra extrémně vysokým nebo nízkým teplotám výrazně zkrátí životnost baterie. Nenechávejte je na slunci a skladujte je na místě s mírnou teplotou.
  • Vypněte Siri. Zatímco Siri může být užitečným společníkem, neustálé poslouchání pokynů může trochu vybíjet baterii. Vypněte Siri v Nastavení > Siri a vyhledávání > Vypnout Hey Siri.
  • Neotevírejte zbytečně pouzdro. Pokaždé, když otevřete pouzdro, vaše AirPods využívají energii baterie k nalezení zařízení. Neustálé otevírání a zavírání pouzdra, když jej nepotřebujete, může snižovat životnost baterie.
  • Používejte vždy jeden AirPod. I když se to na první pohled může zdát divné, AirPods můžete i nadále používat tak, že budete používat pouze jedno sluchátko a druhé necháte v pouzdře. To se může hodit, pokud potřebujete, aby vám sluchátka vydržela co nejdéle.
  • Pokud telefon nepoužíváte, odpojte jej. Pokud je váš telefon stále připojen k AirPods přes Bluetooth, i když jsou v pouzdře, může to stále vybíjet baterii.
  • Znalost různých způsobů, jak zkontrolovat životnost baterie vašich AirPods, vám může pomoci vyhnout se nepříjemným situacím, jako jsou vybitá sluchátka během dlouhé cesty.
avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
27.03.2023
vocabulary.updateblog
22.05.2023
Comments 0
Views 16
17 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: