Jak zjistit heslo Wi-Fi na iPhone

Jak zjistit heslo Wi-Fi na iPhone - icoola.cz - fotografie 1 

Jak zjistit heslo Wi-Fi na iPhone

Situace jsou různé, takže se může stát, že jste změnili heslo k Wi-Fi, ale nestihli jste ho zaznamenat. Je docela snadné zapomenout heslo s mnoha znaky a je mnohem obtížnější si ho zapamatovat nebo obnovit, ale i to je  možné. Jak tedy zobrazit heslo Wi-Fi na iPhone, pokud není uvedeno v nastavení zařízení? Vzhledem k tomu, že Apple vytvořil tak flexibilní ekosystém, je nejpohodlnější zjistit heslo Wi-Fi v připojení zařízení, smartphonu, notebooku, chytrých hodinek atd. Většina dat z jednoho účtu se totiž synchronizuje, což platí i pro hesla. Tato metoda samozřejmě nebude vždy k dispozici, ale není jediná, můžete například zadat admin routeru nebo používat aplikace třetích stran, ale pojďme si povědět  o všem postupně.

 

 

Jak zjistit heslo Wi-Fi pomocí sady klíčů

Díky speciální funkcionalitě Keychain si všechna zařízení Apple synchronizovaná pod jedním účtem mohou mezi sebou přenášet hesla, platební údaje a informace o bezdrátových sítích. Pokud byl iPhone dříve připojen k Wi-Fi, nebude připojení Macu obtížné ani bez zadání hesla. Pokud však potřebujete zjistit heslo v textovém formátu, abyste jej mohli použít na jiných zařízeních, budete muset provést řadu akcí:

  • Přejděte na počítači do části "Programy" a spusťte program "Přívěsek klíčů";
  • Najděte kartu iCloud na levém panelu;
  • Seřaďte obsah podle typu, vyhledejte a klikněte na AirPort Network Password;
  • Dále je třeba zadat údaje o účtu, poté se aktivuje možnost zaškrtnutí políčka „Zobrazit heslo“.

Zobrazení hesla Wi-Fi pomocí iCloud a Keychain

Pokud potřebujete zjistit heslo z bezdrátové sítě, ale máte pouze smartphone, který je k ní již připojen, existuje několik způsobů. V situaci, kdy je přístup k routeru, můžete použít speciální program pro správu jeho nastavení prostřednictvím telefonu. To je relevantní pouze pro nové modely routerů, které podporují 3G a podobný software. Rozhraní takových programů je poměrně skromné, ale zároveň jej rychle pochopíte. V závislosti na výrobci může každý router vyžadovat samostatnou aplikaci, z nichž nejoblíbenější jsou:

 

  • Keenetic - program pro iOS, který vám umožňuje konfigurovat routery Zyxel, se vyznačuje širokou funkčností a pohodlným rozhraním pro práci na smartphonu;
  • TP-Link Tether je nástroj, který připojuje telefon k routeru, s jeho pomocí můžete konfigurovat a měnit heslo, sledovat stav sítí a spravovat je;
  • ASUS Router - vhodný pro pokročilé uživatele nástroje, umožňuje provádět úplné monitorování sítí pro routery od společnosti Asus;
  • D-Link Assistant – aplikace pro interakci s routery D-Link, poskytuje velmi omezené možnosti, ale intuitivně se konfiguruje.

Každá ze zmíněných utilit pouze zjednodušuje navigaci, ale sama o sobě neumožňuje zjistit síťové heslo ani jiné údaje, funguje pouze v případě, že má uživatel administrátorská práva, a pokud je nemají, budou aplikace k ničemu. Pokud není přístup k připojení zařízení, můžete heslo Wi-Fi zjistit prostřednictvím iPhone pouze pomocí aplikací třetích stran, které rozšiřují funkčnost systému. K tomu budete potřebovat jailbreak, nebo jednoduše řečeno, potřebujete útěk z vězení iPhone.

 

Jak prolomit heslo Wi-Fi na iPhone

Útěk z vězení otevírá nové možnosti pro přístup k heslu z bezdrátové sítě na iPhone. Ihned je třeba poznamenat, že tuto metodu je nejlepší použít pouze tehdy, pokud jste si jisti, že vaše znalosti a zkušenosti jako uživatele jsou dostatečné pro její správnou implementaci. Jak přesně na jailbreak je téma na samostatný článek, pojďme se tedy rovnou zamyslet nad případem, kdy už „jailbreaknutý“ iPhone máte v rukou.

Nejprve musíte přejít do alternativního obchodu s aplikacemi Cydia a stáhnout si hesla Wi-Fi, poté budete muset restartovat Springboard, přejít na dříve nainstalovaný program a získat přístup k heslu. Je důležité vzít v úvahu, že tímto způsobem můžete zjistit heslo pouze Wi-Fi sítě, ke které je iPhone připojen, protože tato informace je již v systému iOS a pomocí aplikací třetích stran můžeme k němu jednoduše přistupovat. Hackování neznámé sítě tímto způsobem nebude fungovat, protože je to zcela v rozporu s bezpečnostními opatřeními.

Heslo z bezdrátové sítě na iPhonu můžete zjistit také přes nabídku routeru pomocí webového rozhraní. To se provádí stejným způsobem jako na počítači se systémem Windows nebo MacOS. Tato metoda bude fungovat pouze v případě, že máte přístup k panelu správce, to znamená, že jste vlastníkem routeru. Pro získání statusu správce je potřeba se přihlásit, můžete zkusit zadat "admin" jako login a heslo a pokud to nepůjde, můžete si přihlašovací údaje vyhledat na oficiálních stránkách výrobce.

V závislosti na výrobci routeru může mít administrátorský panel jiné rozhraní, ale algoritmus zůstává podobný, musíte přejít na kartu „Bezdrátová síť“ nebo „Nastavení zabezpečení“, kde bude zadáno heslo pro přístup k síti. .

 

Bezpečnostní tipy

Pokud váš model iPhonu podporuje funkci Touch ID, je nejlepší použít heslo v kombinaci s tímto typem ověření identity. Pokud totiž dojde ke ztrátě zařízení, třetí strana bude mít přístup k vašemu profilu, a tedy k heslům a přihlašovacím údajům, pomocí kterých lze zjistit osobní údaje. Pokud by ale k takové situaci přece jen došlo, můžete data smazat pomocí funkce Key Link v iCloudu, případně takto změnit heslo. 

 

V dřívějších verzích iOS bylo možné zobrazit heslo Wi-Fi na iPhonu pomocí standardních metod, ale nové verze to neumožňují. Nejjednodušším a nejspolehlivějším způsobem, jak zjistit heslo Wi-Fi v telefonu, je nyní připojení více zařízení. Pro zabezpečení bezdrátové sítě je nejlepší použít složité heslo s velkým počtem různých znaků a také změnit IP předem pro vstup do administrátorského panelu pro router. Minimalizujete tak rizika hacknutí vaší sítě, čímž snížíte pravděpodobnost situace, kdy bude nutné zjistit heslo k Wi-Fi.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
19.04.2023
vocabulary.updateblog
22.05.2023
Comments 0
Views 16
17 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: