Jak zapnout telefon bez tlačítka napájení?

Jak zapnout telefon bez tlačítka napájení? - icoola.cz - fotografie 1 

Jak zapnout telefon bez tlačítka napájení?

Rozbité tlačítko napájení nemusí nutně znamenat, že si musíte urychleně koupit nový telefon. V následujících řádcích se dozvíte, jak zapnout a používat telefon s poškozeným vypínačem.

Jak zapnout telefon bez tlačítka napájení?

  1. Místo poškozeného tlačítka napájení použijte tenký předmět. Pokud z telefonu jednoduše vypadlo tlačítko pro zapnutí, můžete zkusit zmáčknout příslušné místo párátkem nebo špendlíkem. To by mělo fungovat, zvláště pokud poškození nebylo v samotném tlačítku, ale problém je v tom, že kryt spadl.
  2. Připojte telefon k USB portu počítače. U některých typů telefonů způsobí použití této metody automatické spuštění telefonu.
  3. Stiskněte příslušnou kombinaci kláves a připojte telefon k počítači přes USB.

Pokud připojení telefonu k portu USB nepomůže, zkuste následující:

  • Stiskněte obě tlačítka hlasitosti (zvýšení a snížení hlasitosti) současně. Bez uvolnění těchto tlačítek připojte telefon k portu USB počítače. Pokud má váš telefon fyzické tlačítko pro návrat do hlavní nabídky, stiskněte a podržte jej asi minutu. Pokud toto tlačítko nemá, stačí stisknout tlačítka hlasitosti. Uvolněte všechna tlačítka za minutu.
  • Pokud se obrazovka rozsvítí a objeví se příkaz: Start/Reboot (reboot the system now), vyberte tuto možnost a telefon se zapne.

Jak pokračovat v používání telefonu, pokud tlačítko napájení stále nefunguje?

Pokud jste svůj telefon úspěšně aktivovali, můžete funkci vypínacího tlačítka nahradit jinou klávesou. Nejprve si stáhněte aplikaci Tlačítko napájení a změňte ji na něco jako tlačítko hlasitosti. S touto aplikací se nyní telefon zapíná pomocí tlačítka hlasitosti namísto tlačítka napájení. Při používání programu však počítejte s tím, že se výrazně sníží výdrž baterie vašeho smartphonu.

Další možností je aplikace Gravity Screen. Tím zajistíte, že se obrazovka automaticky zapne při každém zvednutí telefonu nebo jeho vytažení z kapsy. Pokud se obrazovka znovu zavře nebo zařízení položíte, aplikace znovu vypne displej.

Doufáme, že vám naše tipy pomohly vyřešit problém s nefunkčním tlačítkem napájení a budete moci svůj smartphone znovu používat.

Zajímavý článek o tom, jak vyměnit tlačítka hlasitosti...

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
02.03.2023
vocabulary.updateblog
02.03.2023
Comments 3
Views 207
6 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: