Jak zálohovat iPhone nebo iPad na Mac

Jak zálohovat iPhone nebo iPad na Mac - icoola.cz - fotografie 1 

Je těžké smířit se se ztrátou iPhonu nebo iPadu. Za nákup nových gadgetů bude nutné utratit nemalé částky a mnohým budou chybět nenávratně ztracená data. Ale abyste se do takových situací nedostali, měli byste se postarat o vytvoření záložní kopie miniaplikací "apple" na Mac.

To vám umožní obnovit informace odkudkoli, i když nemáte ten správný gadget. Apple navíc poskytuje ochranu osobních údajů a dalších informací automatickým generováním záloh na iCloud.

Co poskytuje záloha  dat na iPhonu nebo iPadu

Podívejme se na výhody organizace zálohování na apple zařízeních:

  • Zálohy jsou nejpřijatelnější metodou přenosu informací ze zastaralých gadgetů.
  • Smartphone nebo tablet může být v opravě nebo ztrátě a dříve rezervovaná data lze obnovit z počítače.

Ale i když neexistuje žádná záloha, neznamená to, že se ztratí fotografie nebo jiná data, která jsou pro majitele apple gadgetů nezbytná. Odborníci také poznamenávají, že jsou ztraceny i informace nebo dokumenty, které nebyly nahrány do „cloudu“ iCloud.

Aby nedošlo k žádným problémům, stojí za to zajistit, aby na iPhone nebo iPad byly záložní kopie uživatelských dat, protože v případě náhodného smazání nebo ztráty miniaplikací lze vše vrátit. Dokonce vracejí hesla k Wi-Fi, počet přechodů a parametry osobních skříní v účtech.

 

Metody zálohy dat

V arzenálu majitelů "jablečných" gadgetů existují dvě běžné sady, které umožňují zálohovat data.

Existují tedy dva typy záloh:

  • Místní kopie, což jsou data vytvořená v počítači prostřednictvím iTunes
  • Online kopie, které si majitelé „jablečných“ gadgetů stahují do cloudové služby Apple iCould

iCould je považován za pohodlnější možnost pro zálohování datových úložišť fungující na principu: „Nastav a zapomeň“. Po nějaké době si ale budete muset dokoupit prostor, protože „cloud“ od Applu má limit. iTunes to zabere více času, ale taková funkce bude zajímavější, protože obnova dat proběhne rychleji.

Zajímavé je, že při zálohování na Macu závisí velikost úložiště pouze na kapacitě pevného disku a šifrování lze aktivovat. Zálohy lze také použít na jednotky s operačním systémem Windows.

Která neobsahuje zálohu vytvořenou pro Mac

Záložní informace vytvořené na stacionárním zařízení nemají nic společného se synchronizací a obsahují většinu nastavení gadgetu. Ale kopie vytvořená na Macu neobsahuje následující informace:

  • Data z iTunes Store nebo App Store nebo soubory PDF z Apple Books
  • Informace, které jsou synchronizovány s iTunes nebo Finder
  • Informace zaznamenané v cloudu Apple
  •   Nastavení Face ID a Touch ID jsou nakonfigurována
  • Informace o ApplePlay

Do takových souborů se také nezaznamenávají informace z programů „Aktivita“, „Zdraví“ a „Klíčenka“, protože pro ně bude nutné aktivovat možnost šifrování.

Vytvoření zálohy iPadu nebo iPhonu na MAC

Připomeňme, že tato metoda je docela pohodlná, zejména pokud je na pevném disku počítače volné místo. A není potřeba dokupovat další megabajty, jako v případě iCloudu.

Aby si miniaplikace „apple“ stáhly záložní data do Macu, je nutné:

  • Připojte iPad / iPhone k MAC pomocí kabelu
  • Použijte Finder nebo iTunes. První je podporován operačními systémy macOS Mojave 10.14 nebo starší verze a druhý je vhodný pro macOS Catalina 10.15
  • Přihlaste se do svého osobního účtu v aplikaci
  • V nabídce "Hlavní" vyberte položku "Vytvořit záložní kopii"
  • Počkejte, dokud nebude dokončena registrace informací o záloze

V aplikacích Finder nebo iTunes se navíc objeví informace o poslední záložní kopii, volném místě v úložišti a verzích „jablečných“ gadgetů. Zajímavé je, že tento postup je platný i pro Windows.

V cloudové službě si navíc můžete nastavit automatické ukládání informací, ovšem za podmínky, že se platí další úložný prostor.

Ve výsledku se ukazuje, že zálohování dat z iPadu nebo iPhonu se nejlépe provádí na počítači. Důvodem je prakticky volné dodatečné místo na pevném disku počítače. Kromě toho můžete zapnout jakékoli vyměnitelné médium a zapisovat na něj vyhrazená data.

ICloud má také dobré schopnosti, ale vnitřní paměť cloudového úložiště je omezená a pokud není dostatek místa, bude nutné ji dokoupit.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
19.06.2023
vocabulary.updateblog
19.06.2023
Comments 0
Views 16
12 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: