Jak zajistit, aby váš iPhone fungoval déle v režimu offline?

Jak zajistit, aby váš iPhone fungoval déle v režimu offline? - icoola.cz - fotografie 1 

Jak zajistit, aby váš iPhone fungoval déle v režimu offline?

Smartphone je nedílnou součástí života každého moderního člověka. Pro mnoho uživatelů to začíná ráno a končí večer. Čím více funkcí však gadget provádí, tím více energie je smartphone nucen spotřebovat.

Doby, kdy telefon dokázal pracovat autonomně celý týden, jsou dávno pryč. Navíc podobné zařízení nebylo schopno plnit tolik funkcí jako moderní gadget.

Výrobci prostě nemohou vzít a zvýšit kapacitu baterie, protože to může vést ke zvětšení velikosti zařízení. Nad tímto problémem však nezavírají oči a snaží se jej vyřešit přítomností všemožných čipů ve smartphonu. Za těmito společnostmi  Apple nijak nezaostává.

Smartphony od společnosti Apple byly vždy známé ekonomickou spotřebou energie. A zvláště pokud je porovnáte se zařízeními Android. Tento ukazatel si přitom „jablečná“ společnost jen vylepšila. A existuje několik způsobů, jak prodloužit životnost baterie. V první řadě je to možné díky možnosti úspory energie.

Stojí za zvážení, že režim úspory energie na iPhone se již objevuje delší dobu. Ale předtím byl primitivní. Vylepšená verze se objevila až po aktualizaci iOS 14. Tato funkce poskytuje uživatelům nové možnosti.

Jaký je režim úspory energie na iPhone a iPad a jak funguje

Tato možnost se objevila i s vydáním iOS 9, s její pomocí byla příležitost zvýšit pracovní dobu gadgetů.

Po aktivaci možnosti se rychlost internetového provozu a her znatelně zpomalila. Tato volba však neovlivňuje zprávy, telefonní hovory a podobné důležité funkce.

Uživatelé, kteří již stihli využít a ocenit všechny výhody této funkce, tvrdí, že výkon smartphonu klesá o 30–40 %. Poznamenali také, že po aktivaci režimu budou některé funkce deaktivovány. To vede k tomu, že smartphone je schopen pracovat v autonomním režimu mnohem déle.

Mezi funkcemi operačního systému, které budou po tomto režimu omezeny, je třeba zdůraznit:

  • aktualizace aplikací na pozadí;
  • hlasový asistent;
  • čas automatického blokování nastává po 30 sekundách;
  • produktivita procesoru gadgetu je snížena o 40%;
  • automatické stahování se zastaví;
  • kontrola pošty
  • Aktivovaný režim úspory energie se zobrazí v procentech. A to je docela pohodlné, protože uživatel bude moci vidět, kdy zařízení v tomto režimu funguje a kdy ne.

Hlavní nevýhodou možnosti je, že se musí aktivovat ručně. Nezapne se sám od sebe. Zároveň je výhod také více než dost. Pokud například aktivujete možnosti při nabíjení na 100 %, výdrž baterie iPhonu se může zdvojnásobit. Uživatel však tento režim zpravidla zmiňuje pouze při nabití 10-20%. V tomto případě nebude možné výrazně prodloužit životnost baterie.

Jak aktivovat a automatizovat režim úspory energie na iPhone?

Je nutné provést akce v následujícím pořadí:

  1. Stáhněte si aplikaci Rychlé příkazy z App Store.
  2. Přejděte na kartu "Automatizace" a vyberte část "Vytvořit automatizaci pro sebe".
  3. Vyberte „Úroveň nabití baterie“.
  4. Specifikujte požadovanou úroveň nabití v procentech, při které budou požadované akce probíhat. Poté klikněte na „Další“.
  5. V dalším okně klikněte na „Přidat akce“.
  6. Do vyhledávacího pole musíte zadat požadovanou akci a poté ji aktivovat.
  7. Akci je nutné přiřadit potřebnou hodnotu.
  8. Poté musíte deaktivovat funkci „Před spuštěním se zeptat“. To umožní příkazu pracovat automaticky.

Současně může uživatel vytvořit několik prahových hodnot režimu úspory energie. V závislosti na úrovni snížení nabití baterie se tedy automaticky deaktivují různá rozhraní a další funkce iOS.

Jak funguje standardní spořič baterie?

Když je aktivován standardní režim, dojde k následujícímu:

provoz aplikací na pozadí je zakázán;

  • výkon iPhonu klesá;
  • programy se neaktualizují a zakoupený obsah se nestahuje do smartphonu;
  • doba automatického blokování je zkrácena (až 30 sekund);
  • Synchronizace iCloud je automaticky zakázána;
  • vizuální efekty v systému zmizí.

Pokud možnost zahrnete předem, přinese výsledky a pomůže zvýšit autonomii asi o 40–50 %. Při aktivaci na úrovni 10-15% bude výsledek, ale ne tak patrný.

Jak aktivovat agresivnější režim úspory energie?

Už od úplně první verze této funkce se dala dobře pumpovat a vylepšovat. Teď se nic nezměnilo.

Ano, během několika minut můžete aktivovat produktivnější režim úspory energie, který vám pomůže dosáhnout mnohem lepšího výsledku.

 

Při jeho zapnutí se spolu se standardními funkcemi automaticky vypne Wi-Fi, sníží se jas displeje. Obrazovka se přepne do úspornějšího provozního režimu.

Stojí za zmínku, že ani v tomto případě není metoda pohodlná, protože vyžaduje ruční přepínání. Takové akce nebudou prováděny automaticky.

Jaké bonusy uživatelé získají po aktivaci možnosti úspory energie?

Režim zahrnuje aktivaci dalších možností, které vám umožní nabíjet iPhone mnohem rychleji.

Kromě zakoupení nového výkonnějšího adaptéru je lepší při dobíjení zapnout režim letadlo. Pomůže nabíjet iPhone mnohem rychleji.

Každý uživatel může kombinovat různé metody a vytvořit si svůj vlastní osobní, který vám umožní rychle nabíjet smartphone a pomalu spotřebovávat energii. V každém případě, pokud je potřeba prodloužit výdrž baterie iPhonu, je lepší se o to postarat předem, a ne až když je to naléhavé.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
25.04.2023
vocabulary.updateblog
22.05.2023
Comments 0
Views 10
15 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: