Jak vytvořit masku Instagramu na telefonu?

Jak vytvořit masku Instagramu na telefonu? - icoola.cz - fotografie 1 

Masky na Instagramu se staly docela běžnými. Zatímco dříve byly považovány za exkluzivní obsah, nyní při listování příběhy není možné spatřit člověka, který nepoužívá tu či onu masku, filtr a další zajímavé funkce.

I když je však rozmanitost masek opravdu působivá, lidé mohou být nespokojeni s tím, co je k dispozici. A chuť vytvořit něco vlastního neutuchá. Často se ale uživatelé potýkají s jednou, na první pohled nepřekonatelnou bariérou, která je zastaví na cestě k tvorbě obsahu. Otázka „Jak na to?“ působí jako taková bariéra.

A opravdu, jak vytvořit masku na Instagramu v telefonu?

Začínáme

Na první pohled se zdá, že vytvořit masku je neuvěřitelně složité. Je nutné sledovat obličej člověka, umožnit systému určit, na jaké úrovni by měl být ten či onen efekt, vypilovat vše možné, když jsme se učili základy programování asi milion let. Ale to tady nebylo.

  • Vše začíná jednou aplikací: Spark AR. Právě tento program vás provede světem realizace vašich bláznivých, kreativních a hlavně jedinečných nápadů. Není zdaleka nejnáročnější na ovládání a navíc intuitivní i pro začátečníka.
  • Když jste si již stáhli a nainstalovali program, musíte se rozhodnout, co chcete vytvořit. Existuje určitý výběr masek AR, které jsou dostupné průměrnému uživateli:
  • Filtry. Tento typ masky funguje na základě interakce s objektivem fotoaparátu. Právě s jejich pomocí můžete upravovat různé parametry fotografií, aplikovat efekty překážek a mnoho dalšího. Jedna z nejoblíbenějších masek.
  • Kosmetické masky. Tento typ masek má mnoho poddruhů. Můžete změnit barvu očí, přidat efekt nějaké kosmetiky. Změníte obrázek nebo video k nepoznání.
  • Hry. Ano, existují herní masky. Nejsou příliš často využívány, nicméně možnost jejich vytvoření existuje. Je však třeba hned poznamenat, že v tomto typu budete potřebovat základy programování. I jednoduchá hra vyžaduje alespoň minimální znalosti Java.
  • Objekty rozšířené reality. Jedna z nejzajímavějších a nedoceněných masek. Umožňuje vytvořit objekt na rovném povrchu. Může to být například roztomilé 3D zvířátko nebo nápisy, s jejichž pomocí můžete provést skutečnou prohlídku místnosti. Další výhodou takových masek je možnost jejich přiložení na QR kód, při jehož skenování se objeví požadovaný objekt.
  • Osobní stopaři. Jedna z nejběžnějších technologií. Sledováním určitých bodů osoby se tam může objevit cokoli. Na rozdíl od kosmetických masek může technologie sledování obličeje přidat nějaké nové předměty, skutečný make-up nebo vtipné „kvízy“, které reagují na pohyb hlavy.

 

Nejčastěji chce běžný uživatel vytvořit filtr nebo sledování obličeje. A není se čemu divit. Na druhé straně, protože filtr vám umožňuje dát obrázku požadovaný tón a má individuální charakter, sledovače obličejů vám umožňují vytvářet opravdu vtipné obrázky, které mohou potěšit každého: od samotného uživatele až po jeho předplatitele.

Co dělat dál?

No, Spark AR je nainstalován, nápad uzrál v hlavě. Co dělat dál?

Aplikace má poměrně hodně funkcí. Pokud máte zkušenosti s různými grafickými editory, bude vaše zkušenost se Sparkem mnohem jednodušší. Pokud ne, nikdo vám nebude vyčítat experimenty. Není třeba hned označovat grandiózní projekty, které si svou jedinečností a originalitou podmaní naprosto každého uživatele Instagramu. Měli byste začít s něčím co nejjednodušším, dát příležitost svým přátelům, aby to otestovali.

Pokud jsou filtry dosti individuální, pak pro vás jako začínajícího mistra mohou být skvělým začátkem face trackery, konkrétně vtipné kvízy. První věc, kterou musíte udělat, je najít šablonu masky na Instagramu. Na síti je jich mnoho, stačí vyhledat "Šablony pro AR-masky" a nebude těžké najít vhodnou. Poté se rozhodněte, co bude podstatou vašeho kvízu (místní vtipy pro potěchu přátel jsou docela vhodné), poté přidejte fotografii a text.

 

Ale jak vytvořit masku v Instagramu na telefonu? Všechno je docela jednoduché. V ideálním případě by samozřejmě měla být aplikace nainstalována jak v telefonu, tak v počítači. Můžete pracovat i z telefonu, ale funkčnost je mnohem zajímavější a větší na PC verzi. A rozhraní je jednodušší. Po vytvoření masky budete muset připojit telefon k počítači a zkontrolovat její funkčnost. A maska ​​je hotová.

Je všechno tak jednoduché?

Jsou při vytváření masek pro Instagram nějaká úskalí? Je jich docela dost. Aby bylo možné vytvořit něco skutečně jedinečného, ​​skutečně nového a kvalitního, je potřeba neuvěřitelně velké množství zkušeností. Je nepravděpodobné, že ty nejbláznivější nápady budou zpočátku realizovány. Pokud se však budeme bavit o vytváření jednoduchého obsahu, jehož účelem je pobavit uživatele – ano. Opravdu to není tak těžké.

A neměli byste si myslet, že pokud vytvoříte pouze jednoduché memy, nebudou žádné zkušenosti. Za prvé, samotná aplikace Spark AR má mnoho různých příkladů a velkou knihovnu položek a efektů. Dost na experimenty. Program nabízí obrovské množství možností. Jen je potřeba se nebát vyzkoušet něco nového.

Nechybí ani ukázky různých masek, jejichž šablony není těžké najít. Líbit se vám může cokoliv. A možnost okamžitě vidět, jak bude maska ​​vypadat na telefonu, je dalším plusem, který vám umožní okamžitě vidět chyby a nedostatky. Je ale také důležité si ujasnit, jaké problémy mohou nastat.

 

Za prvé, použití nelicencovaného softwaru může způsobit problémy s provozem samotné aplikace. Často dojde k odchodům, chybám a dalším potížím. Také je důležité poznamenat, že nejlépe optimalizovaný systém je na iOS. Problémy s konečným produktem na sebe také nemusí dlouho čekat a nastanou v tu nejméně vhodnou chvíli.

Také použití neoptimalizovaných materiálů může často hrát zlý vtip. Ve Spark AR, stejně jako v jeho analogech, stojí za to popustit uzdu své fantazii, protože pokud masku příliš zatížíte, s největší pravděpodobností to prostě nebude fungovat.

Vyplatí se také věnovat pozornost všem upozorněním, která při práci s aplikací přicházejí. Často i ve fázi tvorby vás program sám může upozornit, že něco není v pořádku. V tomto případě stojí za to se s chybou vypořádat okamžitě, než se konečný produkt zkazí.

Jak přidat masku na Instagram?

Neměly by nastat žádné komplikace. Jednoduše nahrajete obsah na Facebook, pečlivě prostudujete a vyplníte všechna pole potřebnými informacemi. Poté bude následovat krátké období moderování, během kterého administrativa určí, zda je taková maska ​​přijatelná. Pokud v něm není nic, co by porušovalo pravidla komunity, pak bude odpověď kladná.

 

Aplikace AR-masky v podnikání

Jakýkoli marketingový tah je risk. A není divu, že nikdo nechce riskovat tím, že vytvoří nějaký unikátní mediální obsah na Instagramu. Navzdory tomu, jak rozšířené jsou masky, je nyní začíná používat jen několik značek. A to je považováno za skvělé rozhodnutí. Po zvládnutí stejného Spark AR máte šanci vydělat peníze vytvářením vlastních masek. Navzdory skutečnosti, že mnoho lidí vidí riziko ve vytváření masek pro značku, kompetentní přístup vám umožňuje rozšířit publikum šířením vaší masky. A kromě běžných face trackerů využívají různé podniky rozšířenou realitu, aby si například zpestřily pobyt v instituci, kanceláři a podobně. Stačí, aby uživatel naskenoval QR kód, aby viděl něco roztomilého, krásného nebo zajímavého a užitečného. Existuje mnoho aplikací.

 

Jaké jsou alternativy k Spark AR?

Publikum Instagramu miluje AR masky. Stejný Spark však není pro uživatele vždy nejpohodlnější. Vše je opět individuální. Přes všechny vymoženosti někteří lidé hledají zajímavější možnosti.

 

Mezi nimi docela oblíbené editory jako Blender, HitFilm Express, Crello. Tyto editory umožňují vytvářet skvělé animace, které lze použít v budoucích maskách. Jsou také docela uživatelsky přívětivé a umožňují vám vytvořit jedinečný styl, díky kterému vaše maska ​​opravdu vynikne.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
08.06.2023
vocabulary.updateblog
15.06.2023
Comments 0
Views 10
22 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: