Jak vypnout iPhone, pokud obrazovka nefunguje?

Jak vypnout iPhone, pokud obrazovka nefunguje? - icoola.cz - fotografie 1 


Jak vypnout iPhone, pokud obrazovka nefunguje?

Obvykle je nejjednodušší způsob, jak vypnout iPhone, restartovat jej. Zařízení však může při pozastavení přestat reagovat na dotyk. Totéž se může stát v případě poškození displeje telefonu. Jak tedy můžeme v takových situacích vypnout iPhone?

Proč může vypnutí iPhone způsobit problém?

Vypnutí pozastaveného iPhone může způsobit řadu problémů. Když stisknete tlačítko napájení, na obrazovce se může objevit pruh, se kterým musíte pohybovat, dokud se zařízení úplně nevypne. Pokud obrazovka částečně reaguje na dotyk, můžete telefon stále vypnout. Pokud to však není možné, je třeba vyzkoušet jiné metody. Naštěstí existuje několik způsobů, jak vypnout iPhone, který přestal reagovat na dotyk.

Zkuste vynutit vypnutí iOS

K restartování iPhone, který nereaguje, můžete použít aplikace Force Quit. Začněte podržením kulatého tlačítka na několik sekund, abyste se vrátili do hlavní nabídky. To umožní iOS zavřít mrtvou aplikaci, kvůli které havaroval systém. Po jeho zavření lze iPhone úspěšně vypnout. Tento způsob je bohužel vhodný pouze pro starší modely iPhone. Pokud máte zařízení nejnovější generace, tlačítko "Domů" je již součástí displeje a pokud zařízení nereaguje na dotyky, nedá se s tím nic dělat.

Dalším způsobem je stisknout tlačítko Home společně s tlačítkem Power. Po několika sekundách by obrazovka měla zčernat. Uvolněte obě tlačítka a telefon by se měl vypnout. Pokud je podržíte déle, zařízení se restartuje. Stejně jako v předchozím případě nebude tato metoda fungovat u nových modelů iPhone, jejichž obrazovka nereaguje na dotyk.

Zkuste být trpěliví

Pokud výše uvedené metody nefungovaly a nereagující iPhone nelze vypnout, počkejte. Časem se může telefon vzpamatovat nebo se jednoduše vybít a vypnout. Když iPhone nepoužíváte a obrazovka je neustále zapnutá, baterie se poměrně rychle vybíjí. Pokud je však obrazovka poškozená a nereaguje na dotyk, budete si muset na vypnutí telefonu počkat mnohem déle. K tomu však nemusí dojít, protože nepoužívaný displej se po krátké době jednoduše vypne.

Pokud displej iPhonu po restartu stále nereaguje na dotyky, je lepší kontaktovat odborníka. Specialisté určí příčinu poruchy a nabídnou možné možnosti opravy zařízení. U iPhonu, který je ještě v záruce, je potřeba nejprve vyloučit, že nedošlo k poškození v důsledku vašeho chování.

Zaujme vás také článek o tom, jak upravit obrazovku...

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
05.03.2023
vocabulary.updateblog
05.03.2023
Comments 0
Views 70
7 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: