Jak vybrat držák telefonu do auta?

Jak vybrat držák telefonu do auta?  - icoola.cz - fotografie 1 

Jak vybrat držák telefonu do auta? 

Správně zvolený držák telefonu nejen ochrání vaše zařízení, ale také zvýší komfort používání. Například s držáky na telefon můžete používat navigaci, aniž byste při řízení auta, motocyklu nebo kola sundali ruce z volantu. Držák navíc minimalizuje riziko pádu telefonu, takže se v každém případě vyplatí. Řekneme vám, jaké další funkce byste měli před nákupem zvážit.

Držáky na telefony

S tím, jak jsou smartphony větší a tenčí, jsou držáky na telefony stále populárnější. Lze je použít na mnoha místech a v různých situacích, což zvyšuje komfort každodenního používání smartphonu. Každý typ držáku telefonu může mít řadu různých funkcí. Připravili jsme pro vás několik příkladů:

Držáky do auta

Používání telefonu za jízdy je zakázáno. Kdo tento zákaz poruší, riskuje minimálně pokutu. Za prvé, je to velmi nebezpečné. Stačí vteřina nepozornosti a velmi snadno se může stát nehoda. Pokud chcete telefon používat za jízdy, například pro navigaci, vždy si pořiďte držák do auta.

Nabídka majitelů aut pro telefony je velmi bohatá. Vybrat si pro sebe perfektní doplněk není tak těžké. Vše bude záviset na vašich individuálních preferencích. Můžete vsadit na naprostý minimalismus, nebo si pořídit pero s doplňkovými funkcemi. Velmi oblíbený držák na telefon do auta s nabíječkou. Zdrojem energie je zásuvka zapalovače cigaret. Existují dva způsoby nabíjení: kabelem nebo bezdrátově pomocí elektromagnetické indukce.

Držáky do auta lze rozdělit podle způsobu uchycení telefonu. Plastový držák do auta k tomu používá kleště. Smartphone je na nich pevně uchycen a neklouže ani při jízdě po nerovném povrchu. Magnetický držák funguje díky vzájemnému přitahování magnetů. Jeden z nich najdete na povrchu držáku a druhý se nalepí na tělo vašeho smartphonu. Gravitace je tak silná, že telefon nevypadne.

 

Posledním kritériem pro rozlišení majitelů automobilů pro telefony je jejich umístění. Při výběru správného místa byste se měli řídit vnitřním uspořádáním vozu. Obrazovka telefonu by měla být jasně viditelná, ale neměla by rušit při řízení. Před zakoupením držáku telefonu se ujistěte, že je kompatibilní s velikostí vašeho smartphonu. Pro jednoduchost jsme vybrali několik oblíbených modelů majitelů automobilů, kterým stojí za to věnovat pozornost:

  • Baseus Gravity 2 Car Mount s QI Grille Charger je držák do auta a indukční nabíječka v jednom. Telefon můžete používat a nabíjet za jízdy. Smartphone má dvě čelisti, které se automaticky zavírají. Rukojeť je volně nastavitelná, takže je snadné nastavit požadovaný úhel.
  • Baseus Osculum držák do auta na čelní sklo nebo palubní desku - K připevnění používá výkonnou přísavku, která dobře funguje na rovných a drsných površích. Můžete s ním libovolně pohybovat a držák posouvat, protože po umytí vodou znovu získá svou původní přilnavost. Zakřivené čelisti drží telefon ve stabilní poloze a lze je zvětšit na požadovanou úhlopříčku displeje.
  • Magnetický držák do auta Baseus Star - odkazuje na větrací mřížku. Je malý, ale vyrobený z obzvláště pevných materiálů: hliníku a silikonu. Držení telefonu zajišťují čtyři silné magnety. S ním lze smartphone otáčet o 360 stupňů.

Držáky na telefony na motocykly

Uchycení motocyklu musí být extrémně odolné vůči vnějším vlivům. Jeho klíčovou součástí by mělo být voděodolné a prachotěsné pouzdro, ve kterém bude displej telefonu dobře vidět i za průhlednou vrstvou plastu. Ostatní materiály by neměly být vystaveny korozi, proto jsou velmi oblíbené držáky z hliníku nebo nerezové oceli.

Dalším problémem, kterému budete čelit, je jeho umístění. V případě montáže na zrcadlo dosáhnete na univerzální držák, který se používá i pro montáž na jízdní kola. Existují však i držáky na telefon, které lze připevnit přímo na řídítka motorky. Jedná se o tzv. držáky RAM.

Držáky na jízdní kola

Milovníci cyklistiky jistě ocení pohodlí držáku telefonu. Držák umožňuje během jízdy používat navigaci nebo různé sportovní programy. Jízda na kole jednou rukou může být nebezpečná, proto má smysl kolo vybavit držákem. Podle vašich preferencí jej můžete namontovat na řídítka i na rám.

Stejně jako držák na motorku by měl být držák na kolo vyroben z odolných a kvalitních materiálů. Průsvitné pouzdro ochrání váš smartphone před vodou a nečistotami. Výsledkem je minimální riziko poškození nebo poškrábání obrazovky v případě jakýchkoli překážek na silnici. Při jízdě určitě oceníte možnost nastavení úhlu rukojeti tak, aby byl displej co nejlépe vidět.

 

Kdyř telefon zvoní 

Držáky na prsty, známé také jako prsteny na telefon, jsou v poslední době stále oblíbenější. Prst se zachytí o kroužek, kterž je pevně uchycen na zadní straně smartphonu. Držáky na prsty usnadňují uchopení zařízení, což se může hodit v různých situacích, například když trávíte čas s malým dítětem.

Klíčovou vlastností, kterou je třeba hledat při výběru držáku na prst je kvalita rukojeti. Základna by měla dokonale přiléhat k povrchu těla telefonu. Proto je lepší zvolit lepidlo než přísavku. Pouze silné montážní lepidlo zajistí, že se telefon při používání držáku nerozdělí ani nespadne.

Prsten by měl také poskytovat pohodlí. V první řadě musí mít správný průměr. Příliš tenký prsten nezaručuje pohodlí, stejně jako prsten s ostrými hranami. Materiály použité k výrobě prstenu musí být odolné vůči korozi. V neposlední řadě je dobré si uvědomit, že držák na prst bude na telefonu velmi dlouho, a tak je potřeba, aby dobře vypadal.

Také, pokud vás tento článek zaujal, můžete se také podívat, proč nemusíte nosit iphone v pouzdře?

 

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
05.03.2023
vocabulary.updateblog
05.03.2023
Comments 0
Views 7
16 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: