Jak ušetřit místo na disku při nahrávání videí na iPhone a iPad

Jak ušetřit místo na disku při nahrávání videí na iPhone a iPad - icoola.cz - fotografie 1

Apple se neustále vyvíjí, což lze posoudit podle kvality záznamu videa v každém novém modelu iPhonu nebo iPadu. To je docela dobré, protože každému majiteli by nevadilo natáčet kvalitní video. Zde je ale překvapení: čím vyšší je kvalita videa, tím je větší. A pak může zařízení dojít místo.

Aby se předešlo takovým problémům, je nutné uchýlit se k některým krokům. Zvažme, jak ušetřit místo na disku při nahrávání videa na "jablkové" gadgety.

Obecná informace

Ve výchozím nastavení obdržel iPad nebo IPhone nastavení, které vám umožní natáčet videa, která mají schopnost 1080 HD. Rychlost je přitom 60 snímků za sekundu. Každých 60 sekund videa vyžaduje 100 MB vnitřní paměti. To samozřejmě uživatele rozčiluje, protože natáčení je nyní oblíbené u majitelů chytrých telefonů nebo tabletů, ale při takové kvalitě videa brzy nezbude volné místo na vnitřním úložišti zařízení. A nezapomeňte na aktualizace, které přicházejí pravidelně a také vyžadují prostor.

Strategie, jak ušetřit místo na iPhone \ iPad

Vývojáři „jablečných“ zařízení počítali s možností změny snímkové frekvence a rozlišení při natáčení. Díky tomu jsou video soubory komprimovány a šetří místo na interních discích iPhone nebo iPad.

  • Chcete-li uspořit místo, budete potřebovat:
  • Zapněte gadget "jablko".
  • Otevřete okno nastavení zařízení
  • Přesuňte kurzor dolů a klikněte na ikonu fotoaparátu
  • Vyberte možnost „Rozlišení a snímková frekvence pro záznam videa“ a zaškrtněte požadovanou hodnotu

Odborníci doporučují používat rozlišení 720 a 1080 p a 30 snímků za sekundu, aby se ušetřilo volné místo. Je jasné, že rozlišení 4K znamená značnou velikost souboru obsahujícího video. Po instalaci musíte opustit okno a poté se změny uloží.

Majitelé pozdějších verzí „jablkových“ gadgetů mohou měnit rozlišení a snímkovou frekvenci za běhu pomocí aplikace Camera pp.

 

Další způsob, jak ušetřit místo při nahrávání videa

Při náhledu jsou v horní části miniaplikace na proužku vedle časovače rozlišení a snímková frekvence odděleny tečkou.

Pomocí těchto nastavení můžete změnit jejich hodnoty. To vám umožní přepínat mezi 1080P a 4K nebo mezi 1080P a 720P v závislosti na požadovaném výsledku.

Stejným způsobem se mění také snímková frekvence. Při nahrávání videa s rozlišením 1080p můžete přepínat snímky mezi 30 a 60 za sekundu a naopak. Při nahrávání videoklipu v kvalitě 4K se frekvence může lišit v rozsahu 24, 30 a 60. Podle toho při 720P - maximálně 30 snímků.

Kvůli úspoře místa odborníci radí natáčet méně profesionální video, což ocení jen blízcí majitele „jablečných“ vychytávek. V interní paměti kvůli tomu zůstane celkem solidní rezerva místa. Tyto metody nejsou obtížné, ale pomohou každému uživateli, aby nezahltil místo na disku v iPhone nebo iPad velkými soubory.

Další způsoby úspory místa na iPhone / iPad

Ale nejen změnou nastavení fotoaparátu můžete ušetřit volné místo při natáčení videí na „jablečných“ zařízeních. Existuje několik dalších způsobů, které vám umožní rezervovat prostor pro větší a profesionálnější videa.

Tyto metody jsou tedy následující:

  • Mazání nepotřebných fotek. Opravdu „žerou značnou část vnitřní paměti, kterou by bylo možné použít k ukládání vysoce kvalitního videa. Tucet fotek samozřejmě nehraje roli, ale když jich je více než 1000 a nejsou moc povedené, pak je lepší je smazat.
  • Nahrajte fotografie a videa do cloudové služby. To lze provést, když nechcete komprimovat fotografie nebo videa, která jsou již na zařízeních. A tím se místo zvětšuje. I když na cloud Apple si budete muset dokoupit další megabajty. Můžete ale nahrávat soubory do cloudu jiného výrobce nebo si dokonce vytvořit vlastní osobní cloudové úložiště. Takové opatření pomáhá uvolnit několik gigabajtů vnitřní paměti, která může být vyhrazena pro nahrávání videí na iPhone / iPad.
  • Odstranění nepotřebných aplikací. Pokud majitel již dříve stažené programy nepoužívá, lze je jednoduše vymazat a poté se také uvolní místo. Zajímavostí je, že jablečné vychytávky nabízejí ke stažení i dlouho nespuštěné aplikace.
  • Odebrat hudbu. Často jsou hudební skladby nahrány na iPhone nebo iPad, ale brzy také zaberou místo, které tak chybí pro kvalitní videa. Proto je možné smazat skladby, které se již majitelům staly nudnými. Můžete také zakázat a automaticky stahovat skladby do miniaplikací. Radikálnějším způsobem by bylo projít nabídku "Nastavení" v "Úložišti iPhone" a smazat všechna vyzvánění.

 

Vymažte část „Jiné“. Jedná se o velký oddíl, který obsahuje mezipaměť, různé spamy a informace přenášené z vestavěných aplikací. Nejprve se musíte podívat, kolik tento „smetí“ zabírá, a poté jej smazat. Často se jednalo o sledovaná nebo stažená videa na YouTube, filmy ve formátu VLC nebo projekty iMovie.

 

Je třeba poznamenat, že taková opatření skutečně fungují a mohou pomoci uvolnit značné místo na vnitřní paměti "jablkových" gadgetů. Takovými kroky můžete odstranit desítky gigabajtů zbytečného odpadu a tento prostor pak využít k záznamu vysoce kvalitního videa. Navíc taková opatření pomohou sledovat stav vnitřní paměti.

 

Na závěr poznamenáváme, že úspora místa při nahrávání videa na iPhone nebo iPad je poměrně jednoduchá. Musíte buď změnit nastavení rozlišení snímkové frekvence dvěma výše popsanými způsoby, nebo jednoduše odstranit soubory, které majitelé dlouho nepoužívali.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
08.06.2023
vocabulary.updateblog
08.06.2023
Comments 0
Views 11
15 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: