Jak skrýt fotografie na Androidu?

Jak skrýt fotografie na Androidu? - icoola.cz - fotografie 1 

Jak skrýt fotografie na Androidu?

Obvykle je na telefonech mnoho videí a fotografií, které právem považujete za osobní a nechcete je sdílet s ostatními. V první řadě to samozřejmě platí pro případ, kdy se váš smartphone dostane do nepovolaných rukou. Naštěstí existují způsoby, jak zabránit tomu, aby se označené fotografie objevovaly i po odemknutí smartphonu. Jak tedy skrýt fotografie v telefonu?

Jak skrýt fotografie na Androidu?

Ne všechny smartphony s operačním systémem Android mají standardně ochranu proti fotografování. Pokud však máte přístup do obchodu Google Play, můžete si stáhnout jednu z mnoha bezplatných aplikací určených k tomuto účelu.


 

  1. Pokud k prohlížení fotek na smartphonu používáte aplikaci Fotky Google, můžete využít její funkci archivace. Usnadňuje skrytí všech fotografií, které chcete zachovat jako soukromé. Díky této funkci nemůže nikdo zvenčí najít žádnou fotografii, kterou jste si vybrali v telefonu, ani při procházení vaší galerie. Fotografie vám však budou stále k dispozici – najdete je v samostatném archivu. Chcete-li archivovat konkrétní obrázky pomocí aplikace Fotky Google, podržte prst na každé fotografii, kterou chcete skrýt. Poté klikněte na tři svislé tečky v pravém horním rohu obrazovky a vyberte „Přesunout do archivu“.
  2. Další způsob, jak skrýt fotografie na telefonu Android, je pro majitele smartphonu Samsung Galaxy S10. Tento telefon má v hlavní nabídce speciální osobní úložiště pro fotografie a videa. Můžete ji aktivovat tak, že přejdete do obecných nastavení a vyberete kategorii Biometrie a zabezpečení. Karta Chráněná složka by měla mít skrytou. Pokud jej chcete používat, musíte se nejprve přihlásit ke svému účtu a přijmout podmínky používání. Teprve poté můžete přejít k pokročilejšímu nastavení této "Chráněné složky". Mimo jiné si můžete zvolit automatické zamykání při každém vypnutí obrazovky. K otevření zabezpečené složky budete potřebovat heslo nebo otisk prstu. Do této složky můžete vkládat všechny své osobní fotografie a další důvěrné soubory.
  3. Univerzální metodou pro skrytí fotografií v telefonu Android, která funguje bez ohledu na model vašeho smartphonu, je jednoduše použít jednu z řady aplikací pro ochranu soukromí. V Obchodě Google Play jsou aplikace, které jsou speciálně navrženy tak, aby skryly fotografie. Stejně jako u Secure Folder od Samsungu umístíte vybrané obrázky, videa nebo jiné soubory do virtuálního prostoru chráněného heslem. Mnoho z těchto programů má také další funkce, jako je pořízení snímku každého, kdo se pokusí otevřít složku, aniž by znal heslo. Příklady takových programů jsou Photo Lock, LockMyPix nebo Photo Lock App.

Jak skrýt fotografie na iPhone?

Způsoby, jak skrýt fotografie na iPhone, jsou velmi podobné těm, které se používají na chytrých telefonech Android. Některé poskytuje přímo výrobce, jiné jsou založeny na použití aplikací, které jsou běžně dostupné v App Store.



První a nejjednodušší způsob, jak skrýt fotografie na iPhone, je použít funkci Skrýt v aplikaci Fotky. Pomocí této funkce můžete přesunout vybrané fotografie z hlavní galerie do samostatného alba s názvem „Skryté“. Bohužel má tato metoda jednu významnou nevýhodu — složka není chráněna heslem. Pokud někdo náhodou nebo úmyslně na tuto složku narazí, bude velmi snadné zobrazit celý její obsah.

Druhým způsobem, jak skrýt fotografii na iPhonu, je použití programu „Poznámky“, ve kterém lze přidat i multimédia. Označte osobní fotografie ve fotogalerii a poté použijte možnost „Přidat do poznámek“. Po přesunutí fotek je můžete smazat z hlavní galerie iPhonu a nakonec nezapomeňte vysypat koš. Poté stačí otevřít aplikaci Poznámky a nastavit zámek na poznámku, která obsahuje vaše osobní fotografie. Stačí přejet přes poznámku a uvidíte možnost přidat zámek sami. Pokud tuto funkci používáte poprvé, musíte nejprve nastavit heslo. Může to být váš formulář, otisk prstu nebo ID.

Poslední možností, jak skrýt fotku na iPhonu, je stejně jako v případě Androidu použití aplikace, která slouží k zašifrování obsahu zařízení. V App Store je řada bezplatných aplikací pro ochranu osobních údajů, jako jsou TouchyNotes, Lock Folder a Keeply. Tyto aplikace mohou vytvářet složky, ke kterým lze přistupovat pouze pomocí hesla, otisku prstu nebo Face ID. Některé z těchto aplikací navíc nabízejí další ochranu souborů, takže váš iPhone může být mnohem bezpečnější před útoky hackerů.

Doufáme, že jedna z těchto metod vám pomůže spolehlivě ochránit vaše osobní fotografie před nežádoucími pohledy.

 

Také by vás mohlo zajímat, když smažete fotky z icloudu, zůstanou na iphone..

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
05.03.2023
vocabulary.updateblog
05.03.2023
Comments 0
Views 17
13 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: