CZK

Jak rozlišit originální kabel iPhone od falešného

Jak rozlišit originální kabel iPhone od falešného - icoola.cz - fotografie 1 

Jak víte, použití kabelů čínské výroby nevede k ničemu dobrému. V lepším případě se prostě rychle rozbije a smartphonu neublíží, ale v horším případě mohou být následky velmi odlišné. Výrobci Lightning mají samozřejmě také kvalitní produkty, ale stále je lepší neriskovat a používat pouze originální produkty.

Dnes existuje nebezpečí nevědomého používání nekvalitních výrobků. Jde o to, že mnoho obchodních řetězců prodává čínské výrobky pod rouškou originálů. V souladu s tím je nutné odlišit originál od padělku.

Originální zástrčku Lightning je poměrně obtížné vizuálně odlišit od falešné, protože čínští výrobci se naučili falešný kabel docela dobře.

 

Několik tipů, které vám pomohou odlišit originální kabel iPhone od falešného

Bez ohledu na to, jak moc se čínští výrobci snaží, stále nebudou schopni přesně falšovat kvalitní produkty, zejména od společnosti Apple. Při výběru je důležité věnovat pozornost každé maličkosti.

Je nutné věnovat pozornost balení

Krabice je první věcí, které musíte věnovat pozornost při nákupu kabelu Apple Lightning.

Originální produkty jsou ve všem vyrobeny ve vysoké kvalitě. Krabice je vyrobena ze silného kartonu. Je důležité věnovat pozornost tisku. Je vyrobena úhledněji a vizuálně vypadá lépe než na kopii. Na krabici můžete vidět i plastový pant. Pomáhá opravit produkt na vitríně. U neoriginálních výrobků je pant vyroben z lepenky, kromě toho celý design krabice vypadá nedbale a levně.

Balení v krabici

Po vyjmutí z krabice je třeba dávat pozor na to, jak složitý je kabel. Bez ohledu na to, jak divně to zní, tento moment je také důležitý při určování originality produktu.

Originální kabel je úhledně složený, umístěný v oválném poli a upevněný fólií. Ve falešném produktu vypadá všechno lépe. Šňůra je navíjena neopatrně a může se dokonce zdát, že to udělal člověk, ne stroj.

Je potřeba dát pozor na USB konektor

To je pravděpodobně nejdůležitější bod při určování originality kabelu iPhone. Nejprve se musíte podívat na obrázek samotného loga USB. V původní verzi by barva obrázku měla být světle šedá. Na kvalitu obrazu by neměly být žádné stížnosti, vše je krásně provedeno v původním produktu.

Ve falzifikátu není obraz jednoduše aplikován nedbale. Liší se barvou, zpravidla je to tmavě šedý odstín. Navíc obrázek může vypadat jakkoli, byl nakreslený v Malování. Při pohledu na kovovou část jsou hned vidět otvory, v originále jsou dva, ale v čínské verzi až čtyři.

Klouby na opačné straně se také neliší kvalitou a mohou ukazovat na padělek. Originální šňůra je navíc vždy hladce vyleštěná, což se o padělku říci nedá.

Padělek poznáte podle konektoru

V původním produktu vypadá konektor Lightning jako jeden monolitický díl bez švů. Navíc zde nejsou žádné mezery pro spojení s plastovým dílem. Ve falešném může být všechno jinak.

 

Neoriginální šňůra vypadá jinak

Původní šňůra je silnější a elastičtější. Navíc se mnohem příjemněji drží. A rozdíl je zvláště patrný, když drát leží ve stočené formě. Vypadá kulatější a snadněji se narovná.

Veškerý text, který je na kabelu, v originální verzi, je proveden ve světle šedé barvě. A mělo by tam být uvedeno i sériové číslo.

Cena originálního kabelu je vždy vyšší

Originální iPhone kabel bude vždy cenově dražší. Pokud obchod nabízí ke koupi původní verzi za nižší cenu, může to být první známka padělku.

Čtyři důvody, proč nekupovat neoriginální kabely pro iPhone

Šetření na nabíjecím kabelu nevede k ničemu dobrému. Proto, pokud existuje otázka o nákupu, je lepší nešetřit peníze a koupit originální produkt od samého začátku.

Čínské šňůry jsou krátkodobé

Koupit si kvalitní čínský kabel pro iPhone není nic fantastického. Takové produkty totiž prostě neexistují.

Drsné šňůry, které vypadají slušně na obrázku internetového obchodu, nejsou vždy takové v reálném životě. Od kabelu za 5 dolarů byste ale neměli čekat nic dobrého. Ve všech případech přestane čínský výrobek fungovat mnohem dříve než kvalitní originální kabel. Proč tedy kupovat mnoho špatných, když si můžete koupit jeden dobrý?

Porucha těchto výrobků může nastat z různých důvodů. A je dobré, když se to stane kvůli fyzickému poškození nebo opotřebení. Ale zpravidla to v jednu chvíli přestane fungovat. A pokud v takovém případě není v blízkosti náhradní kabel, uživatel může zůstat bez nabíjení.

 

Hrozí ztráta kompatibility

Po vydání nové aktualizace pro iOS se falešný kabel může stát nekompatibilním se smartphonem.

Certifikované produkty mají zabudované identifikační čipy, na kterých se čínští výrobci často snaží ušetřit. Kvůli tomu nebude většina kabelů kompatibilní s novou verzí iOS.

Existuje riziko, že padělaný výrobek poškodí smartphone

Pravděpodobně všichni majitelé "jablečných" gadgetů chápou, že čínský kabel může poškodit smartphone. Zřejmě proto mnozí volí pouze vysoce kvalitní produkty. A dělají to z nějakého důvodu.

Během používání nemusí mikroobvod odolat pravidelným rázům napětí a jednoduše přestane plnit své funkce. To vede k tomu, že baterie na iPhone začne bobtnat.

Téměř všechny případy samovznícení nebo jiné nepříjemné situace, které se u iPhonu či iPadu vyskytly, souvisí právě s nekvalitním nabíjecím adaptérem nebo kabelem. Proto je lepší neriskovat.

Hodně rozhoduje cena

Koupit kabel za 5 $ a vložit ho do smartphonu za 1 000 $? Vypadá to dost nelogicky.

Proč si nekoupit kabel, který bude cenově odpovídat smartphonu a neriskovat drahý gadget kvůli směšným úsporám.

Jak vypadá dokonalý kabel pro iPhone?

Lightning kabely od Applu jsou přesně to, co každý majitel iPhonu potřebuje. Při použití originálního produktu se nemusíte bát, že se v určitém okamžiku zlomí nebo že kabel poškodí smartphone.

 

Navzdory všem slabým stránkám originálních produktů statistiky říkají, že žijí mnohem déle než i vysoce kvalitní padělky. Uživatel si proto musí nezávisle vybrat mezi drahým, ale vysoce kvalitním nebo levným a nespolehlivým.

Vase hodnoceni: