Jak resetovat Apple Watch do továrního nastavení

Jak resetovat Apple Watch do továrního nastavení - icoola-cz - fotografie 1 

O hodinkách od apple  společnosti už asi slyšel každý, protože prorazily na technický trh a způsobily mezi ruční elektronikou pořádný rozruch. Ze začátku nebyly Apple Watch mezi oblíbenými značkami první na trhu, ale nyní vytvářejí vážnou konkurenci Samsungu a Garminu.

Apple Watch využívá mnoho lidí při různých činnostech a snad nejdůležitější je, že tyto chytré hodinky jsou vhodné pro každého a usnadňují práci. Používají je například sportovci při tréninku a obchodníkům tyto hodinky vždy připomenou důležitou schůzku. Apple Watch také pomáhají lidem zhubnout, protože je povzbuzují, aby pravidelně a včas uzavírali kroužky s aktivitami. Pokud máte problémy se srdcem, tato vychytávka vám snadno a rychle udělá elektrokardiogram a nebudete muset stát dlouhou frontu ke kardiologovi. Nedávno vyšla nová verze chytrých hodinek s funkcí měření kyslíku v krvi. Pokud si tedy chcete koupit novou verzi Apple Watch a potřebujete obnovit tovární nastavení té staré, pak je tento článek určen právě vám.

 

Proč obnovit tovární nastavení Apple Watch?

Zařízení Apple obvykle funguje velmi dobře a je stabilní, ale zařízení se může stát cokoli, jakékoli problémy nebo poruchy, které nelze opravit pouhým restartováním hodinek. Proto, když se to stane a nic nepomůže, měli byste resetovat chytré hodinky do nastavení od výrobce a obnovit všechna data pomocí záložní kopie. V životě se děje všechno, ať už dítě vlezlo na nevhodné místo a změnilo heslo, nebo jste zapomněli přístupový kód, takže v takové situaci existuje jediná cesta – resetovat hodinky do továrního nastavení.

Jedním z oblíbených důvodů pro resetování dat je také prodej nebo oprava Apple Watch nebo prodej vašeho telefonu. Proto je potřeba resetovat všechna data pro nového vlastníka.

 

Jak resetovat data pomocí iPhone?

Toto je jedna ze správných metod resetování dat pomocí telefonu. Ostatně tímto způsobem zcela odpojíte hodinky od svého telefonu, se kterým jsou spárované, a také odpojíte Apple Watch od uživatelského účtu na iCloudu. Tato metoda vám pomůže vyrovnat se s vytyčeným cílem dvakrát rychleji a vrátit se k Apple Watch bez dat.

Chcete-li resetovat Apple Watch a smazat účet na iCloudu, musíte se ujistit, že telefon a hodinky jsou blízko sebe a že je zapnuté Bluetooth. Potom proveďte následující:

  • Na iPhonu zadejte program Watch, přejděte na kartu „Moje hodinky“.
  • V horní části obrazovky vyberte naše hodinky a klikněte na zástupce s informacemi.
  • V otevřené záložce musíme kliknout na sloupec „Unpair with AppleWatch“.
  • Některé modely mají i funkce GPS + Cellular, dokážou uložit nebo smazat tarif od vašeho mobilního operátora.
  • Pokud budete chtít tato zařízení později znovu spárovat, doporučujeme tarif ponechat, ale pokud tato dvě zařízení již nikdy nespárujete, smažte jej. Pokud se nemůžete připojit k tarifu s jiným modelem hodinek nebo telefonu, kontaktujte svého mobilního operátora.

Své akce musíte znovu potvrdit. Zde možná budete muset znovu zadat své bezpečnostní heslo, abyste deaktivovali zámek aktivity. Nejprve si také před vymazáním dat vytvořte záložní kopii, možná jste zapomněli přenést něco důležitého. Tuto kopii můžete také použít s novými hodinkami.

 

Jak resetovat Apple Watch bez iPhone?

Také častým problémem při resetování dat jsou chytré hodinky bez telefonu. Při absenci tetherovaného telefonu na něm budete moci vymazat veškerá data z hodinek, zde však již nebude možné zcela odpojit zařízení od telefonu, jako u předchozího způsobu.

Chcete-li smazat všechna nastavení bez tetherovaného telefonu, musíte zařízení odemknout, stisknout DigitalCrown a otevřít programy, přejděte do nastavení. V sekci nastavení musíte vybrat:

  1. Ty hlavní.
  2. Resetování dat.
  3. Smazat obsah a nastavení.

Dále budete muset zadat čtyřmístný bezpečnostní kód a potvrdit své akce kliknutím na nápis „Smazat vše“, poté se zobrazí animace a začne proces resetování dat.

Pamatujte, že při mazání dat se vymažou všechny mediální soubory, data a nastavení, pokud máte na chytrých hodinkách důležité informace, vytvořte si zálohu v telefonu, takže v každém případě budou všechna vaše data uložena. Pokud jste na to neměli čas, informace budou ztraceny.

Pokud nemáte přístup k nastavení na hodinkách AppleWatch, protože jste zapomněli svůj bezpečnostní kód, přesuňte hodinky na nabíječku, podržte boční tlačítko, dokud neuvidíte Vypnout, poté podržte kroužek DigitalCrown a stiskněte reset. Po resetování tímto způsobem budete muset hodinky znovu spárovat s telefonem. Poté otevřete aplikace a postupujte podle všech pokynů pro připojení.

 

Jak odpojit AppleWatch od účtu iCloud?

Při vzájemném odpojení zařízení se účet iCloud ne vždy odstraní. I z této situace existuje východisko. Zde je potřeba aplikovat tzv. aktivační zámek. Tato metoda je vhodná pro ty, kteří neznají nebo zapomněli data z účtu iCloud, který byl použit na telefonu, ke kterému byly tyto chytré hodinky vázány, nepomůže vám vytvořit pár s jiným iPhonem.

 

'

 

  Pokud znáte data z účtu, můžete blokování aktivity zakázat resetováním dat v telefonu. Chcete-li to provést, musíte přejít na web iCloud a přihlásit se pomocí požadovaného účtu. Dále v pravém horním rohu autorizovaného účtu vyberte „Nastavení účtu“. Dále na otevřené stránce v sekci „Moje zařízení“ vyberte své chytré hodinky a naproti vyberte „Smazat účet“.

 

Mohlo by vás zajímat: Recenze Apple Watch 5

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
06.06.2023
vocabulary.updateblog
06.06.2023
Comments 0
Views 54
15 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: