Jak propojit Shazam s vaším účtem Spotify

Jak propojit Shazam s vaším účtem Spotify - icoola.cz - fotografie 1 

Dnes často slyšíte o aplikacích Spotify a Shazam. Obě tyto služby jsou schopny přehrávat melodie. Obě tyto služby jsou schopny přehrávat melodie. Uživatelé často potřebují propojit Shazam se svým účtem Spotify.

 

Co je Spotify: koncepty, výhody a nevýhody

Spotify je služba pro streamování zvuku, která vám umožňuje přehrávat hudební soubory zdarma a legálně. Služba dále poskytuje služby legálního živého vysílání audionahrávek významných světových vydavatelství.

Službu spustili v roce 2008 Švédové ze Spotify AB. Zajímavostí je, že Spotify je první službou, která umožňuje přehrávat hudbu online bez ohledu na zařízení. Službu lze využít ve všech evropských zemích a státech Oceánie a také na většině území Asie, Ameriky a Afriky. Kromě toho je služba nabízena na většině světových trhů a je dostupná ve 36 jazycích, včetně ruštiny a ukrajinštiny.

Spotify podporuje operační systémy jako Windows, macOS, Linux, Android a iOS. Vestavěná možnost Connect vám umožňuje integrovat několik zábavních systémů, včetně Shazamu, který najde potřebné skladby pomocí vestavěného mikrofonu.

 

Výhody služby:

  • Přehrávání pokračuje navždy. Spotify vždy přehraje melodii bez ohledu na to, co se děje. Odkud byl soubor stažen. Pro aktivaci nebo deaktivaci tohoto „triku“ je potřeba stisknout tlačítko AutoPlay.
  • Oblíbená nebo negativní zpětná vazba je rychle poskytnuta. Uživatelé, kteří poslouchají melodie ze seznamů skladeb nebo rádia, se mohou snadno líbit nebo nelíbí.
  • Tajemství hudebního vkusu. Služba disponuje funkcí Private Session, díky které můžete skrýt své hudební preference před ostatními. Můžete také skrýt svou historii poslechu před ostatními uživateli.
  • Spojení s Last. Fm. Spotify lze propojit s Last.FM a umožnit tak kurátorství založené na preferencích.
  • Nastavte kvalitu hudby. V seznamu nastavení si můžete vybrat kvalitu přehrávání a stahovat hudbu. Přepínače vám pomohou vybrat datový tok od 96 do 320 Kb \ s.
  • Snadný přenos vašich oblíbených skladeb. Spoify na to má něco jako QR kód. Pokud chcete poslouchat hudbu přátelského uživatele, můžete namířit fotoaparát na vyhledávání služby. A skladba se již na zařízení přehraje.

Mezi nevýhody Spotify stojí za to vyzdvihnout nedostatek textů a videí, rozhlasová stanice založená na melodiích je změněna na jinou, velké množství reklam v bezplatné verzi a můžete si vybrat náhodnou skladbu v rádiu, i když je k dispozici převíjení.

Co je Shazam: koncepty, klady a zápory

Shazam je služba, která vám umožňuje identifikovat melodie pro mobilní gadgety a počítače vybavené mikrofony. Mikrofon vyhledává informace o skladbách z krátkého zvukového záznamu.

Centrální kancelář se nachází v Londýně a samotnou společnost založil Chris v roce 1999. Nyní má služba informace o více než 11 000 hudebních záznamech.

Klady:

  • Služba je zcela zdarma!
  • Služba má velkou databázi!
  • Aplikace je schopna si zapamatovat melodie před připojením k internetu!
  • Po aktualizaci bude skript pracovat s jednou jedinou frází!
  • Snadnost použití!
  • Pěkné rozhraní!
  • Program zabere pouze 60 MB!

Mezi slabé stránky aplikace Shazam uživatelé vyzdvihli pouze rušivou reklamu, kterou lze odstranit předchozím zakoupením předplatného.

Zajímavé je, že Shazam lze používat nejen na chytrých telefonech s Androidem, ale také na zařízeních s iOS.

Jak propojit Shazam s vaším účtem Spotify

Není neobvyklé, že uživatelé pomocí Shazamu najdou vhodnou melodii a poté ji přehrají na Spotify. K tomu je nutné propojit obě služby.

Spotify a Shazam vyžadují:

  • Ujistěte se, že jsou na zařízeních nainstalována data aplikace!
  • Spusťte Shazam na svém zařízení Apple a poté otevřete sekci Moje hudba a otevřete okno nastavení.
  • Dále musíte kliknout na tlačítko Připojit vedle Spotify. Poté se otevře okno přístupu k účtu, s nímž musíte souhlasit.

Připojením Shazamu k účtu Spotify získají uživatelé možnost přehrávat zvukové nahrávky nalezené na internetu v oblíbené službě pro streamování zvuku. V Shazame2 klikněte na tlačítko Přehrát vedle informací o skladbě a poslechněte si 30sekundový náhled. Celá skladba se poslouchá kliknutím na zástupce Spotify.

Majitelům smartphonů Apple v Shazamu se také nabízí možnost vytvořit si speciální seznam skladeb, který lze přehrávat ve Spotify. Udělat toto. Je nuda jít do nastavení a aktivovat potřebný spínač. Dále si uživatelé budou moci poslechnout všechny nalezené skladby v samostatném seznamu.

Ve výsledku se ukazuje, že služby Shazam a Spotify se propojují celkem snadno, není na tom nic složitého. A je tu možnost uspořádat playlist, ve kterém si můžete zahrát melodie. Našel je mikrofon Shazam. Integrace obou služeb vám umožní snadno najít skladby, které vás zajímají, a následně je přehrávat ve zvolené kvalitě a sdílet s přáteli pomocí nástrojů Spotify.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
08.06.2023
vocabulary.updateblog
08.06.2023
Comments 0
Views 18
13 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: