Jak prodloužit životnost baterie iPhone

25 липня 2023

user

Jak prodloužit životnost baterie iPhone - icoola.cz - fotografie 1 

Jsou situace, kdy potřebujeme, aby se naše zařízení co nejdéle nevybilo a v tu nejméně vhodnou chvíli se vypne. Málokdo chce samozřejmě trávit celý den poblíž zásuvky a nosit s sebou každý den powerbanku.

 

Pokud vám záleží na tom, aby vaše zařízení bylo nejen multifunkční, ale také odolné, měli byste si dát pozor na výkon baterie. Dříve nebo později začne baterie ztrácet svou kapacitu a bohužel ji nedokážeme zastavit. Ale určitě můžeme tento proces zpomalit, protože známe několik jednoduchých způsobů, jak prodloužit životní cyklus vašeho zařízení.

V tomto článku jsme pro vás připravili několik způsobů, jak pomoci co nejvíce zefektivnit využití baterie.

Sledujte cykly nabíjení: měly by být neúplné

Když se váš iPhone vybije ze 100 % na 0 %, „prožije“ jeden cyklus vybití.

Průměrný počet cyklů průměrného smartphonu je asi 450. Po tomto počtu opakovaných nabití se účinnost baterie výrazně snižuje, což znamená, že po dvou letech používání se vaše zařízení vybije mnohem rychleji než na začátku používání. Stačí baterii nevybít na nulu a nenabíjet na sto procent. Nabití smartphonu je vhodné udržovat na úrovni 50-80 procent.

Měsíční výrok

Navzdory výše uvedeným radám byste měli jednou za měsíc vybít telefon na nulu a poté jej nabít na sto procent. To vám umožní prodloužit životnost baterie, protože s takovou prevencí bude schopna obnovit své zdroje jednou za měsíc.

Snažte se nenabíjet smartphone celou noc

Jakmile se váš připojený telefon vybije i to nejmenší množství nabití, automaticky ztracenou část během noci obnoví. Pro baterii jsou takové procesy velmi vyčerpávající, protože nemá příležitost odpočívat a zotavovat se. Telefon byste také neměli nechávat pod polštářem nebo jej přikrývat jinými předměty, protože tím dochází k přehřívání, které nejen negativně ovlivňuje výkon baterie, ale může vést i k nouzové situaci. Pokud tedy nabíjíte telefon v noci, zkuste změnit svůj zvyk a udělejte to ráno.

Nedovolte, aby se telefon přehříval

Přehřívání neznamená pro vaše zařízení nic pozitivního. Ztráta kapacity baterie se může rychle zrychlit, pokud se příliš zahřeje. Zvláště v létě se vyplatí tento proces pečlivě sledovat a chránit svůj smartphone před negativními účinky slunečního záření. Během nabíjení byste také neměli překročit maximální teplotu ohřevu vašeho zařízení, i když není ovlivněno teplem, ale prostým teplem. Důsledky takového přehřátí mohou být nejneočekávanější a skutečně nebezpečné.

Nenechte svůj telefon přechladnout

Jakékoli změny teploty budou pro vaše zařízení skutečným stresem. Snažte se nepoužívat telefon v mrazu: to, stejně jako zahřívání, nepovede k ničemu dobrému.

Používejte pouze nabíječku dodanou se smartphonem

Pokud vám opravdu záleží na dlouhém a efektivním provozu vaší baterie, pak byste neměli používat nabíječky od jiných gadgetů. Adaptér v nich se může ukázat jako levný a nekvalitní, což časem negativně ovlivní proces nabíjení vašeho smartphonu. Váš telefon a například tablet mohou vyžadovat různé režimy nabíjení, proto je důležité používat originální kabel a adaptér, které jsou vhodné právě pro jedno zařízení.

Baterii řádně skladujte

Pokud jste zvyklí nakupovat věci předem, pak to s baterií rozhodně nedělejte. Tyto komponenty jsou uspořádány tak, že i bez fungování v zařízení ztrácejí svou nabíjecí kapacitu. V ideálním případě byste takové baterie měli udržovat nabité na 40–60 procent, i když je nepoužíváte, ale chcete prodloužit životnost baterie.

 

Také byste je neměli neustále nabíjet na maximální úroveň, protože to způsobí, že zařízení ztratí kapacitu nabíjení několikrát rychleji.

Povolte některé funkce pouze v případě potřeby

Používejte Wi-Fi, GPS a Bluetooth, když to situace vyžaduje, ve všech ostatních případech je zkuste vypnout. Způsobují mnohem rychlejší vybíjení baterie vašeho zařízení, což má za následek nutnost neustálého dobíjení.

Režim pozadí iPhone

Nenechávejte aplikace a aplikace na pozadí, když je dokončíte. Zde najdete chytrého správce úloh, který takové aplikace sám zastaví.

 

Restartování iPhone

Nerestartujte svůj smartphone jen tak. Nejlepší je vyhnout se tomuto procesu, když to není potřeba, protože spotřebovává hodně energie z baterie.

 

Jas displeje iPhonu

Použijte minimální jas displeje. To nebude mít téměř žádný vliv na obrázek, ale výrazně ušetří energii baterie.

 

Nenabíjejte telefon v pouzdře

Kryt přispívá k zahřívání zařízení, což, jak jsme si již dříve všimli, vede k rychlé degradaci baterie. Pokud si všimnete, že se gadget během normálního nabíjení velmi zahřívá, může to být samotný případ. Vyjměte jej a zkontrolujte, zda nepoškozuje baterii.

 

Mám používat funkci "Úsporný režim"?

Ušetří spotřebu baterie a prodlouží provoz vašeho smartphonu na několik hodin. Když je tento režim aktivován, všechny aplikace a programy, které spotřebovávají hodně energie, budou v telefonu automaticky deaktivovány. Tento režim neovlivňuje hlavní funkce, místo toho jednoduše snižuje výrobní kapacitu gadgetu a šetří baterii před vyčerpáním.

Chcete-li ještě zlepšit výdrž baterie, můžete v nastavení vybrat „Snížit pohyb“. Telefon tak nebude utrácet extra poplatky za přehrávání animací na hlavní obrazovce, ale bude dál normálně fungovat.

Pomocí takových jednoduchých věcí můžete výrazně prodloužit životnost baterie tak, aby vám vaše zařízení sloužila dlouho a nevypínala se v nejdůležitější chvíli.

avatar
vocabulary.authorblog Michaela Bartonova
vocabulary.createblog
25.07.2023
vocabulary.updateblog
25.07.2023
Comments 0
Views 43
15 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: