Jak připojit telefon k počítači?

Jak připojit telefon k počítači? - icoola.cz - fotgrafie 1 

Jak připojit telefon k počítači?

Připojení smartphonu k počítači nabízí řadu výhod, včetně nahrávání fotografií nebo zálohování souborů. Většinu telefonů připojíme k počítači pomocí klasického USB kabelu, v některých případech lze využít i připojení Bluetooth.

Použijte kabel USB

K připojení telefonu k počítači potřebujete pouze stejný USB kabel, který používáte k nabíjení smartphonu – většina nabíječek již má odnímatelný kabel. Při propojování počítače a telefonu by měl být zapnutý. Pokud je smartphone vypnutý, může po připojení k počítači jednoduše přejít do režimu nabíjení.

Ujistěte se, že máte kabel USB, který je kompatibilní s oběma zařízeními. Kabely typu USB se používají pro smartphony nové generace, jako je Samsung Galaxy S10 nebo Huawei P30. Pokud váš notebook nemá příslušný kabel nebo konektor, budete potřebovat vhodný adaptér.

Konfigurace přes USB

Po připojení telefonu k počítači počkejte na konfiguraci zařízení. Po několika sekundách by se na vašem smartphonu měly objevit informace o tom, jak chcete používat připojení USB. Můžeš si vybrat:

  • režim nabíjení;
  • elektrické připojení;
  • přenos souborů nebo používání zařízení, jako je MIDI (Musical Instrument Digital Interface).

Na vašem počítači se také objeví okno s nápisem „Co chcete s tímto zařízením dělat?“. Možné možnosti:

  • import fotografií a videí;
  • používat telefon jako multimediální zařízení;
  • otevřete prohlížeč souborů;
  • nečinnost.

Jak se připojit k telefonu přes Bluetooth?

Pro propojení počítače a Bluetooth telefonu je nutné, aby obě zařízení podporovala tento typ připojení. Zapněte si na svém smartphonu Bluetooth, najděte ho například v Nastavení a poté v sekci Připojení zařízení. Bluetooth najdete také v počítači v nastavení, kde by měla být záložka Bluetooth a další zařízení. Právě zde uvidíte, že počítač lze objevit přes Bluetooth pod jeho specifickým názvem.

Připojení zařízení Bluetooth

V nastavení Bluetooth v telefonu najděte záložku Available devices (viditelná zařízení ) a vyberte v ní název našeho počítače. Po několika sekundách se na ploše zobrazí zpráva s dotazem, zda chcete zařízení připojit. V takovém případě se musí PIN kód na obou zařízeních shodovat. Po úspěšném zadání se zařízení synchronizují. V závislosti na modelu telefonu nyní můžete mimo jiné přenášet soubory nebo přehrávat hudbu prostřednictvím reproduktorů počítače.

 

Můžete se také podívat, jak vybrat nabíjecí kabel pro iphone...

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
05.03.2023
vocabulary.updateblog
05.03.2023
Comments 0
Views 7
7 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: