Jak přidat druhou SIM kartu do jakéhokoli iPhone?

Jak přidat druhou SIM kartu do jakéhokoli iPhone? - icoola.cz - fotografie 1 

 

Proč váš iPhone potřebuje druhou SIM kartu?

Mít druhou SIM kartu v telefonu vám umožní vzdát se druhého telefonu pro pracovní hovory. Pokud navíc máte podporu Dual SIM, můžete využívat dva tarify od jednoho nebo více operátorů najednou. Kde jeden nabízí výhodné podmínky přístupu k mobilnímu internetu a druhý nabízí SMS zdarma a levné volání.


Mnoho českých a nejen uživatelů nechápe postoj Applu k odmítání více SIM karet běžného formátu ve smartphonu. Možná se vývojáři americké společnosti domnívají, že šetřit na hovorech není důstojné člověka s iPhonem v ruce, ale možná celá pointa spočívá v postoji Applu, který spočívá v tom, že používají pouze pokročilé technologie. Záhadou asi zůstane, proč se Dual SIM iPhony vyrábějí jen pro pár zemí Asie. Fanoušci společnosti z jiných regionů si musí vystačit s jednou SIM kartou ve formátu Nano. Většina lidí u nás neumí používat technologie eSIM, protože mnoho mobilních operátorů je prostě nepodporuje.

Nebuďte však zklamaní,protože víme, jak tento problém vyřešit. A k tomu vám nabízíme několik způsobů najednou, ze kterých si můžete vybrat ten, který vám nejvíce vyhovuje.

Jak vložit dvě simky do iPhone 11

Mít dvě SIM karty na Apple iPhone 11 Pro Max může být velmi užitečné. Za prvé, pro každodenní správu vašeho Apple iPhone 11 může být nejjednodušším řešením použití správce dvou SIM karet. Doporučujeme zejména Dual Sim Selector, SIM Tool Manager nebo Dual Sim Dialer Widget. Prostřednictvím některých z těchto aplikací, jako jsou Dual Apps, můžete mít ze svého Apple iPhone 11 dva samostatné herní účty nebo účty sociálních médií (Facebook, Twitter, Instagram, TikTok atd.). Můžete také blokovat určité hovory na jedné SIM kartě a na druhé ne.

Případně můžete mít dva sociální účty s jednou SIM kartou na Apple iPhone 11 pomocí aplikací jako dual Space, Parallel Space nebo 2Accounts. To vám umožní mít na svém Apple iPhone 11 dva nebo více sociálních účtů (dva účty na Facebooku, Whatsapp, Instagram, Messenger atd.) a hry (Clash of Clans, Lords Mobile, FreeFire, LOL, Minecraft atd.).

Zde je návod, jak vložit SIM karty ve 3 krocích.

 

  1. Vložte kancelářskou sponku nebo nástroj na vysunutí SIM karty do malého otvoru v přihrádce na SIM kartu vašeho Apple iPhone 11 Pro Max. Zatlačte tuto kancelářskou sponku nebo jehlu dovnitř Apple iPhone 11 Pro Max a vyjměte přihrádku na SIM kartu. Buďte opatrní, tato deska je křehká a jedná se o jemnou operaci.
  2. V rohu nové SIM karty si všimnete zářezu. Umístěte první SIM kartu na spodní část přihrádky. Díky zářezu lze SIM kartu zasunout pouze jedním směrem.
  3. V neposlední řadě jednoduše vložte další SIM kartu do zářezu v horní části.
  4. Po instalaci dvou karet (nano-SIM nebo micro-SIM v závislosti na specifikacích výrobce) zcela zasuňte přihrádku na SIM kartu. Média můžete vložit pouze v jedné operaci.

 

Kupte si iPhone z asijského trhu se dvěma SIM kartami

Tato metoda je nejjednodušší, protože nevyžaduje žádný váš přímý zásah do zařízení. Stačí si ve své zemi najít obchod, který prodává spotřebiče z Asie. Je důležité se ujistit, že tento iPhone má skutečně dvě SIM karty, protože prodejci mohou být bezohlední nebo sami takové informace mít nemusí. Nebo si můžete rovnou objednat zboží z Asie a pak rozhodně nebudete ošizeni. Takové doručení vás však bude stát majlant.

Čínský způsob, jak vybavit iPhone dvěma SIM kartami

Čínský Dual SIM Adapter je nejjednodušší způsob, jak přidat SIM kartu do iPhone 11, iPhone XS, iPhone XR, dále budeme hovořit o druhém zásobníku pro ostatní modely. Chytří Číňané vyrábějí tenké adaptéry v podobě kabelu se slotem, kde je na jednom konci umístěna SIM karta a na druhém adaptéry. Druhou SIM kartu stačí umístit do vrstvy adaptéru a její tenkou část umístit do slotu. Poté se v nabídce vašeho iPhone objeví druhá SIM karta.



 

Vezměte prosím na vědomí, že u některých telefonů Apple vám port SIM karty neumožňuje načíst a vyvést kabel ven. Ale nebuďte zklamaní, protože v sadě najdete tenčí zásobník. A abychom ji skryli, musíme kabel omotat kolem boční hrany telefonu, vaničku s nainstalovanou SIM kartou přitlačit k zadní části iPhonu a zakrýt krytem.

Jak jste již pochopili, tato metoda je známá svou jednoduchostí a nízkou cenou . Adaptér umožňuje výměnu SIM karty za provozu a umožňuje provádět všechny zavedené operace: volání, připojení k síti, odesílání SMS.

Bohužel má tato metoda i své nevýhody, o kterých si nyní povíme. Majitelé nejnovějších modelů iPhone, které mají krytí IP 67 a IP 68, na to budou muset zapomenout, protože po této operaci již nebude vaše zařízení chráněno před vodou. Kabel, který vyčnívá, vám může bránit v instalaci ochranného pouzdra, pokud má pevný zadní panel. Další nevýhodou je, že vždy může být aktivní pouze jedna SIM karta. Budete moci střídat používání svých dvou SIM, ale člověk se vám bude moci dovolat pouze na aktuálně aktivovanou.

Elektronická klíčenka pro druhou SIM kartu na vašem iPhone

Toto zařízení postrádá nevýhody, o kterých jsme hovořili výše. Zařízení ve tvaru bloku má identickou elektroniku jako váš telefon, ale bez klávesnice, obrazovky, mikrofonu a reproduktoru. Funguje na bluetooth hardwaru a propojuje váš iPhone sám se sebou a umožňuje vám volat. Sám také přijímá hovory a SMS. V případě potřeby lze najít adaptér pro jednu nebo dvě SIM karty.



 

Výhodami těchto freebies je jejich univerzálnost, protože zařízení umí spolupracovat nejen s iPhonem, ale i s iPadem a nevyžaduje zásahy do jejich designu. Hovory uskutečněné pomocí bluetooth adaptéru se přenesou do samostatné aplikace na vašem iPhonu nebo iPadu, která vám umožní filtrovat a rozdělit je do skupin.

 

Když blokování funguje, SIM karta nainstalovaná v telefonu zůstává aktivní a lze na ni volat i během hovoru. Toto řešení je ideální pouze v případě, že jste připraveni pravidelně dobíjet jeho přídavnou baterii a vzdát se bezdrátového headsetu, protože nebude moci iPhone odpojit. 

S další SIM kartou se navíc nebudete moci připojit k síti a použití speciální aplikace vede k dalším akcím, což je ztráta času a další nepohodlí.

Tento blok je tedy ideální pro ty uživatele Apple, kteří pro volání potřebují pouze druhou SIM kartu.

 

Speciální pouzdro s druhou SIM kartou pro váš iPhone

Tento kryt je vlastně stejný jako blok. Hlavní rozdíl je v tom, že hlavní část spolu s přídavnou baterií byla ukryta v ochranném pouzdře. Tento způsob použití druhé SIM karty je jednoznačně lepší než předchozí způsob, ale také není bez určitých nevýhod, o kterých bude řeč níže, a to hlavně o jeho hrozném vzhledu.


 

Koneckonců, tato vychytávka je vyrobena ve velmi velké velikosti a připravuje iPhone o fantastický design, který mu dali vývojáři Apple. Za další nevýhodu lze považovat fakt, že různé modely apple telefonů jsou vhodné pro kryty různých designů. To znamená, že pokud chcete změnit iPhone XS na iPhone XR, budete muset hledat pouzdro nového designu, za což si připlatíte. 

Externí modem pro druhou SIM kartu na vašem iPhone

Router s vestavěnou SIM kartou, která se připojuje k vašemu iPhone přes Wi-Fi, může být do tohoto seznamu zařazen pouze podmíněně, protože neumožňuje telefonovat tradičním způsobem, ale umožňuje sdílet internet . Hlavní výhodou je, že se k tomuto gadgetu může připojit několik zařízení najednou, takže jej můžete používat jako běžný přístupový bod.

Druhá SIM karta v podobě externího modemu se tedy hodí v případě, kdy potřebujete rychlý internet od jiného operátora.

Mezi nevýhody patří  vysoká cena tohoto zařízení a periodicita jeho nabíjení.

Závěry ohledně nákupu adaptérů pro vaši druhou SIM kartu na iPhone

Všechna výše uvedená zařízení mají své výhody i nevýhody. Musíte si vybrat jedno nebo druhé zařízení s ohledem na jeden nebo jiný scénář použití, osobní preference a ochotu zaplatit další peníze. Ideálním řešením by bylo pořídit si Dual SIM iPhone. Jedinou nevýhodou je, že takové gadgety nemají Euro testovací certifikát, což je připravuje o záruku od Applu.

Co je eSIM ve vašem iPhone?

eSIM - vložená, což znamená vložená. Některé smartphony mají kromě přihrádky na fyzickou SIM kartu čip nainstalovaný operátorem přes profil. Technologii eSIM podporuje velké množství chytrých telefonů, chytrých hodinek, iPadů, například celá současná řada iPhone. eSIM však nepodporuje pouze Apple, existuje také malé množství výrobců, kteří takové telefony a tablety vyrábějí. Tento článek se však zaměří konkrétně na Apple a jejich produkty.

První výhodou eSIM je, že od této chvíle bude váš iPhone schopen podporovat dvě SIM karty. To znamená, že k získání požadované druhé SIM nebudete potřebovat výše nabízený seznam adaptérů.

Technologie eSIM by podle její představy měla zcela zničit cestu k mobilnímu operátorovi v řetězci „předplatitel – komunikace“. Například odletíte do cizí země, připojíte se k veřejnému přístupovému bodu Wi-Fi na letišti, vyberete si požadovaný tarif na webu operátora, obdržíte elektronickou SIM kartu a prostředky se odepíší přímo z vaší bankovní karty propojené s telefon.

Jak funguje technologie eSIM v česku?

Bohužel na území naší země je tato funkce stále špatně přizpůsobena naší realitě, takže se  jí budete muset snažit pochopit déle než jednu hodinu společně s konzultantem v prodejně. Dostanete speciální QR kód, mimochodem, zdarma, a musíte jej okamžitě vyfotit a uložit. Koneckonců, ztráta tohoto vytištěného QR kódu vede k další cestě do servisního střediska pro nový list papíru, což je čas a prostředky navíc. Je také důležité upozronit, abyste kód nepředávali nikomu dalšímu, protože pokud není načten na žádném zařízení, lze jej načíst jako první. To znamená, že váš přítel může snadno využít příležitosti a ublížit vám.  Budete si pak muset zajít pro nový QR kód.

Může být instalován dvěma způsoby. U prvního je potřeba přejít do nastavení iPhonu, přejít na funkci mobilní komunikace a poté „přidat tarif“. Vše je připraveno.



Druhý způsob bude ještě jednodušší, stačí kameru přiložit na list s QR kódem a naskenovat. Poté bude následovat úvodní nastavení krok za krokem, které lze v průběhu času snadno změnit. Důležité je zvolit označení pro dvě čísla, číslo, ke kterému se bude vázat iMessage a FaceTime, zvolíme SIM kartu, přes kterou se telefon připojí k internetu. A vy už máte v rukou iPhone se dvěma SIM kartami

Jak funguje iPhone se dvěma SIM kartami?

Na zamykací obrazovce uvidíte jména dvou mobilních operátorů a dvojitou stupnici síly signálu se čtyřmi dílky. Operátoři se na ploše nezobrazují. Mimochodem, smartphone hned neukazuje telefonní číslo eSIM. Chcete-li to provést, musíte přejít do nastavení a zadat požadované číslo do sloupce "moje číslo".

Můžete také změnit štítek, který se bude vždy zobrazovat, na jeden ze šesti dostupných: pracovní, mobilní data, osobní, primární, doplňkový, cestovní – to nemá vliv na funkčnost eSIM, ale je vytvořeno pouze pro váš vizuální požitek.

eSIM můžete také deaktivovat a znovu aktivovat. Pokud ji deaktivujete, bude, stejně jako v případě běžné SIM karty, zaznamenána jako aktivní a nadále budete platit předplatné dle vašeho tarifu.

Nezapomeň si na eSIM aktivovat LTE, protože tam se standardně načítá 3G.

Pro hovory na iPhone se používá technologie DSDS – načte se jeden modul. To znamená, že pokud již mluvíte s jedním účastníkem,  druhý vám v tuto chvíli nebude moci zavolat. Tato funkce však bude dostupná ve FiceTime. Dnes od něj stále více zařízení  upouští, protože bere hodně baterie a řádově rychleji se vybije.

Pokud jde o SMS, při otevření korespondence nebudete okamžitě chápat, z jakého čísla jsou zprávy odesílány. To se děje, dokud neotevřete korespondenci a nepřejdete do sekce "informace". Tam najdete položku „které číslo se používá“. Chcete-li odeslat zprávu z druhého čísla, musíte přepnout. Chcete-li to provést, otevřete nastavení kontaktu, klikněte na „nedávné použití“ a přepněte. A tak pokaždé, když je to nutné.

V nastavení iMessage si můžete vybrat čísla, ze kterých se budou zprávy odesílat a přijímat.

V aplikaci „telefon“ je vše jednoduché. V číselníku je třeba vybrat číslo, které chcete nyní použít, a zavolat. Při vyhledávání hovorů se zobrazí SIM karta, ze které jste volali.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
19.04.2023
vocabulary.updateblog
19.04.2023
Comments 0
Views 52
38 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: