CZK

Jak přenést fotografie z Apple iCloud do Fotek Google

Jak přenést fotografie z Apple iCloud do Fotek Google - icoola.cz- fotografie 1 

Jak přenést fotografie z Apple iCloud do Fotek Google

Zajímavé je, že tento postup je již k dispozici na iOS 14.

 

Společnosti Google a Apple ve snaze rozšířit počet uživatelů a vyhnout se obtěžování antimonopolními strukturami umožnily bezplatný přechod z jednoho prohlížeče do druhého, e-mailové nebo cloudové služby. Vývojáři „Apple“ vytvořili nástroj, který umožňuje kopírovat osobní fotografie z iCloudu do Google Photo. Tyto soubory však již nelze vrátit podobným postupem.

Podmínky přenosu fotografií

Chcete-li přenést grafické obrázky z cloudového úložiště Apple do cloudové služby Google, potřebujete:

  • ujistěte se, že jsou fotografie skutečně uloženy na iCloudu
  • je nakonfigurována dvoufaktorová autentizace
  • Na Google Photo byl vytvořen účet
  • Na "cloudu" je dostatek volného místa. Ve výchozím nastavení poskytuje americký digitální gigant 15 GB, pak musíte platit.

V síti odborníci píší, že před přenosem souborů se na obrazovce gadgetu "jablko" zobrazí informace o množství požadovaného místa. Chcete-li zjistit místo v cloudovém úložišti svého účtu Google, musíte přejít na Disk Google a zobrazit informace o tom, kolik volného vnitřního úložiště zbývá. Pokud v "cloudu" není dostatek místa, budete si ho muset koupit.

 

Vlastnosti nového nástroje

Nová možnost pomůže uživatelům při přechodu z iOS na Android a jednoduše synchronizovat fotografie a videa. Nejprve je však třeba identifikovat některé nuance. Za prvé, tento postup nesmaže fotografie z cloudu iCloud, ale jednoduše je přenese do Fotek Google. Jak již bylo zmíněno výše, musí k tomu být volný prostor. V opačném případě nebudou zkopírovány všechny grafické soubory.

Je třeba také poznamenat, že přenos fotografií z jednoho cloudu do druhého zatím není možný ve všech zemích. Postup pro přenos fotografií z iCloudu do Google Photo mohou využít obyvatelé Austrálie, Kanady, zemí Evropské unie, Islandu, Lichtenštejnska, Nového Zélandu, Norska, Švýcarska, Velké Británie a Spojených států amerických. Zda bude tento nástroj zaveden i v dalších zemích včetně Ukrajiny, zatím není známo.

Nevýhody přenosu z iCloudu do Fotek Google

Je zajímavé, že takový postup nebyl bez slabých míst:

  • Dvě identické fotografie se přenesou jako jeden soubor
  • Při úpravě obrázku se uloží pouze upravená verze
  • Videa budou nahrána v náhodném pořadí a bez souborů
  • Názvy videí budou začínat slovem: "Kopírovat"
  • Formát ProRaw není podporován

Všimněte si, že můžete přenášet jak nejoblíbenější formáty (jpg, png a webp), tak soubory GIF. Zajímavé je, že Live Photo bude zkopírován jako video. Můžete také odesílat soubory s různými příponami.

Sdílená alba, chytrá alba, fotostreamy, živé fotografie a soubory, které nejsou uloženy na iCloud, zatím nelze přenést.

Postup přenosu fotografií: Co dělat

Uživatelé, kteří chtějí zkopírovat fotografie z úložiště iCloud do služby Fotky Google, musí splnit následující úkoly:

  • Přejděte na portál privacy.apple.com pomocí aplikace Apple ID
  • Najděte možnost s názvem „Požádat o přenos kopie vašich údajů“, což znamená „Zaslat žádost o přenos kopie vašich údajů“
  • Přihlaste se ke svému osobnímu účtu Google
  • Postupujte podle pokynů na obrazovce

Je důležité si uvědomit, že fotografie z jednoho cloudu do druhého se přenášejí za 3 až 7 dní. Pokud kopírování přerušíte, soubory, které již byly přeneseny, budou dostupné v cloudovém prostředí Google. Také společnost "apple" pošle zprávu na e-mailové adresy uživatelů, když kopírování skončí.

Další způsob přenosu souborů z iCloud do Google Photo

Výše uvedený způsob přenosu souborů mezi cloudovými prostředími dvou gigantů dokončí přenos po obdržení požadavku. Uživatelé tam ale nemusí chodit. A tuto metodu mohou používat pouze obyvatelé některých zemí

Ale můžete použít jiný postup, který je velmi jednoduchý. Stačí si stáhnout data z iCloudPhotos a ručně je vložit do Fotek Google.

Chcete-li to provést, musíte provést následující kroky:

  • Stáhněte si grafické obrázky z iCloud Photos. Můžete to udělat různými způsoby: přetažením souborů na plochu ve Windows a přetažením fotografií přes aplikaci AirDrop na Macu.
  • Když jsou tyto fotografie již v počítači nebo ve vnitřní paměti gadgetu, lze je také nahrát do Fotek Google pomocí různých metod: přetažením nebo přechodem na photos.google.com.

Přeneste fotky z Google Photo na iCloud

Tento postup bude nezbytný pro ty lidi, kteří si nedávno zakoupili zařízení iOS a dříve používali smartphony Android.

K tomu potřebujete:

  • Otevřete photos.google.com a přihlaste se pomocí svého účtu
  • Vyberte požadované soubory
  • Klikněte na zástupce v horní části s názvem "Stáhnout"

Dále začne stahování souboru ZIP, který je pak potřeba rozbalit. Fotografie si můžete stáhnout i bez archivace.

Závěrem lze říci, že je škoda, že Apple nezajistil přenos souborů z Google Photos na iCloud. Uživatelé to musí dělat ručně, což není příliš pohodlné. Jak zdůrazňují uživatelé, pokud by „jableční“ vývojáři vynalezli způsob, jak přenést grafické obrázky z cloudu Apple do cloudu Google, pak by to bylo pro mnohé velmi užitečné.

Ale tato služba je nyní velmi aktuální, protože mnoho uživatelů mění „iPhony“ na smartphony se systémem Android. I když někteří majitelé gadgetů pochybují o bezpečnosti Google Photo ve srovnání s iCloud. Za zmínku také stojí, že bude nutné dokoupit volné místo v cloudovém úložišti, které přesahuje 15 GB.

Vase hodnoceni: