Jak přenášet obraz z iPhone do TV

Jak přenášet obrázky z iPhone do TV - icoola.cz - fotografie 1

Jak přenášet obrázky z iPhone do TV

Moderní smartphone je všestranné zařízení schopné provádět působivé množství funkcí. Dlouhá léta si iPhone drží vedoucí pozici na trhu, protože se vyznačuje výkonnou deskou a kvalitní obrazovkou. Ani takové zobrazení však někdy nestačí, například pro společné prohlížení fotek velkou společností. Pokud ale máte televizi se Smart TV, můžete využít všech výhod moderních technologií a zobrazit si snímky z telefonu na televizi. Ale jak přesně vytvořit obraz z vysílání smartphonu na televizní obrazovku a jaké funkce iOS je třeba vzít v úvahu pro správnou funkci této funkce, o tom bude řeč v našem článku. 

Než zvolíte nejpohodlnější způsob výstupu obrazu z iPhonu do televizoru, musíte se předem rozhodnout, pro jaké úkoly je třeba, například sledovat videa a živé vysílání na Youtube, sledovat videa a filmy uložené v paměti telefonu, hrát, pro plnou duplikaci obrazovky smartphonu s celým rozhraním. Úkolů může být samozřejmě více, ale ne každý způsob zobrazení obrazu na velké obrazovce se může pochlubit neomezenými možnostmi.

Jak připojit iPhone k televizoru pomocí zrcadlení obrazovky

Od roku 2019 je služba AirPlay dostupná nejen na zařízeních Apple, ale také na některých modelech dalších chytrých televizí Sony, Samsung, LG a dalších. Jako vlastník takového televizoru můžete snadno duplikovat obrázky a zvuk z iPhone nebo jiného zažízení Apple, který tuto funkci podporuje.

V případě potřeby lze i ten nejjednodušší televizor připojit k iPhone pomocí služby AirPlay, k tomu musíte být šťastným majitelem set-top boxu Apple TV. Stojí za zmínku, že Apple TV není levná, navíc musíte zaplatit předplatné, abyste duplikovali obrazovku z iPhone, ale můžete si být jisti, že tato metoda bude spolehlivá, rychlá a umožní vám využívat všechny funkce. obou zařízení. Apple ekosystém umožňuje připojení téměř okamžitě, stačí v nastavení iPhonu kliknout na „Zrcadlení obrazovky“ a vybrat Apple TV nebo TV s podporou AirPlay 2.

Jak přenášet obrázky z iPhone do TV bez Apple TV

Většina moderních televizorů podporuje standard DLNA, který umožňuje přenášet obsah přes místní síť. Tento způsob připojení iPhonu k velké obrazovce je vhodný pro prohlížení fotografií, poslech hudby a sledování videí. Chcete-li se připojit, musíte si stáhnout a nainstalovat jednu z aplikací dostupných v App Store, například AllCast nebo iMediaShare. Programy jsou zdarma a placené verze se liší pouze absencí reklamních příloh.

Díky takovým programům nebude těžké připojit iPhone k televizi, ale je důležité vzít v úvahu, že obě zařízení musí být připojena ke stejné Wi-Fi síti, protože jinak iPhone prostě nerozpozná TV jako streamovací zařízení. Dále je třeba vytvořit pár jednoduchým výběrem požadovaného zařízení v aplikaci a poté v aplikaci vybrat obsah, který chcete vysílat na obrazovku. Mohou to být filmy nebo seriály z různých streamovacích služeb nebo mediální soubory uložené v paměti iPhonu. Připojte iPhone k TV pomocí iMediaShare

Ne všechny televizory jsou vybaveny Wi-Fi modulem, a nemusí podporovat výše uvedené aplikace, proto bude v tomto případě vhodné použít TV adaptér, který podporuje již zmíněný protokol AirPlay. Náklady na takový adaptér nelze nazvat vysokými, kromě toho jsou v prodeji různé modely. Pokud vás tedy zajímá, jak zobrazit obraz z iPhonu na TV bez Wi-Fi, pak vám to umožňuje adaptér, který se připojuje ke konektoru HDMI, ale pro plný provoz takového připojení  je třeba do telefonu nainstalovat některou ze speciálních aplikací.

Tento způsob vysílání obsahu ze smartphonu na velkou obrazovku má několik nevýhod:

  • Neschopnost přímo zobrazovat obrázky a sledovat online vysílání;
  • Zapojení hardwarových možností finálního výstupního zařízení, které v případě některých modelů televizorů může vážně zpomalit jejich provoz.

 

Jak vyslat obraz z iPhone do TV přes USB, HDMI, Lightning

Kabelové připojení telefonu k televizoru zůstává nejjednodušším způsobem zobrazení obrazu na velké obrazovce. V závislosti na tom, jaký formát kabelu je použit pro připojení, mohou být vyžadovány také speciální adaptéry.

Chcete-li zobrazit obraz na televizní obrazovce z iPhone přes USB vstup, potřebujete speciální kabel z Lightning do USB. Výhodou tohoto způsobu připojení je, že se zařízení bude nabíjet paralelně z televizoru. Neměli byste však počítat s úplným zdvojením obrazovky, protože iPhone bude fungovat pouze jako úložiště, ze kterého můžete sledovat film, fotografii nebo video, ale nemůžete přenést online vysílání na velkou obrazovku nebo natočit video.


Kabel HDMI je schopen zajistit spolehlivé spojení mezi zařízeními při zobrazování obrazu, ale pro jeho použití na iPhonu je potřeba zakoupit speciální adaptér. Postup připojení vypadá extrémně jednoduše, stačí propojit telefon a televizi pomocí kabelu a v některých případech přejít do nastavení TV a aktivovat HDMI jako zdroj signálu. Takové drátové připojení potěší rychlostí připojení a schopností vysílat video ve vysokém rozlišení bez prodlev, nebude potřeba další software a konfigurace iPhonu, ale samotný kabel a jeho krátká délka může způsobit určitá omezení. Kromě toho bude kabelové připojení relevantní pouze pro váš vlastní domov, protože potřebné příslušenství nemusí být k dispozici v penzionu nebo hotelu.

 

Obraz je možné přenášet do televizoru i při absenci výše uvedených konektorů, například prostřednictvím vstupu VGA, ale opět k tomu budou vyžadovány příslušné adaptéry.

Jak vidíme, existuje poměrně mnoho možností pro výstup obrazu z iPhone do televizoru, který z nich použít, závisí na modelu televizoru a jeho vestavěných funkcích, stejně jako na přítomnosti nebo nepřítomnosti dalších zařízení, jako je Apple TV, adaptéry, kabely atd.

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
19.04.2023
vocabulary.updateblog
22.05.2023
Comments 0
Views 22
16 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: