Jak otočit displej telefonu?

Jak otočit displej telefonu? - icoola.cz - fotografie 1 

Jak otočit displej telefonu?

Otočení obrazovky na vašem telefonu může být velmi užitečná funkce, nebo naopak může být překážkou. Vždy záleží na tom, jak chcete zařízení používat. Proto je lepší povolit nebo zakázat automatické otáčení obrazovky podle potřeby. Kde ale tuto funkci najdete?

Kde najdu možnost otáčení obrazovky?

Naprostá většina nových smartphonů nabízí funkci automatického otáčení obrazovky na takovém místě, aby byla vždy po ruce. Obvykle je možnost automatického otáčení součástí vyskakovací nabídky v horní části displeje. Ikona automatického otáčení se nachází vedle dalších užitečných a často používaných funkcí, jako je Bluetooth, Wi-Fi, mobilní data a svítilna. U starších modelů smartphonů je obvykle nutné přejít do Nastavení - zobrazení.

V jakých případech je vhodné otočit obrazovku?

Automatické otáčení obrazovky telefonu je nejužitečnější při prohlížení fotografií nebo filmů. Pomocí této funkce snadno zaplníte celý zobrazovací prostor obrázky tak, aby jste je viděli co největší. Senzory umístěné ve smartphonu určují jeho aktuální polohu. Pokud zařízení nakloníte zpět do svislé polohy, rozvržení zobrazeného obsahu se automaticky vrátí do svislé polohy.

Kdy je lepší vypnout autorotaci?

Nejčastější situací, ve které může automatické otáčení displeje způsobit potíže, je fotografování, natáčení videa, dlouhodobé sledování filmu nebo mobilní hry, kdy nadšeně sledujete dění na obrazovce a nechcete, aby se obrazovka najednou otočila při náhodném náklonu. V takové situaci je lepší automatické otáčení předem vypnout.


 

avatar
vocabulary.authorblog
vocabulary.createblog
06.03.2023
vocabulary.updateblog
06.03.2023
Comments 0
Views 72
4 blog.minutes Clock

Vase hodnoceni: